אחרי העצרת

אחרי העצרת

אחרי שהעצרת הרבבות הצליחה להוציא 50 אלף איש מכל העדות והחוגים

שכאן מוכח הכח העצום שלנו כציבור חרדי
האם הכח הזה יעמוד לנו ביום פקודה

אלה שם בשילטון יחששו לבצע זממם

אשמח לדיון שאינו מזוהה פוליטית

שאלה אישית

אם באמת רציתם להפחיד את הממשלה
אז מדוע לא עשיתים את ההפגנה הזאת
במקומות כמו : קיסריה , רמת אביב ג' , הכנסת וכו,......... ...?

שאלתך אינה במקומה

ההפגנה היא כנגד גזרת הגיוס ולכן מקומה מול לישכת הגיוס ואין מקומה לא בכנסת, קיסריה או רמת אביב ג.

כשזה יהיה שירה בציבור אכן שאלתך תהיה אקטואלית

גדולי התורה שקבעו את ההפגנה החליטו על מיקומה משיקוליהם שלהם

יש כוח אבל איננו מנוצל

חלק גדול מהציבור החרדי, כמו שראינו גם כאן בפורום, לא משתתף בבחירות,
הוא חושב שהוא צדיק גדול ועושה הידור מצווה רבתי בכך, בעוד שלמעשה היום רואים את התצאות,
אם כולם ילכו לבחור ויתנו ייצוגיות הולמת לציבור החרדי, האנטישמיות המופגנת נגדו תפחת,
בשלטון תמיד יחפשו את הפתח להתנכל לציבור החרדי,
זוהי אופייה של זהות מדינת ישראל והמדינאים שלה - כמה שפחות לאומיות וכמה שיותר התרפסות לפני גויים ודומיהם,
לדוגמא הסודנים , למרות שביצעו חדירה לא חוקית, ומרכזים פשע ועבריינות מכל סוג,
כבר הפגינו בעדם פעילי שמאל למיניהם, שגם מעריצים הערצה עיוורת את המוסלמים ומורשתם הג'יהאדית...

דבריך מוכיחים את ההפך

כי לסודנים אין כוח בחירה ובלי זה כוחם הפוליטי רב
ואצלנו אחדות השורות היתה מועילה לא פחות
למשל במאורגן להכות בכיס של חברות או אי תשלום משכנתה בבנקים או מרד מיסים במדינה
אבל בצורה מגובשת ומאוחדת וזה אמור לתת תוצאות לא רעות.

מוכיחים בדיוק את מה שצריך

חבל שאתה הופך בצורה לא ברורה ולא נכונה את מה שאמרתי במפורש בצורה המובנת ביותר.

דיברתי על הדוגמה עם הסודנים

שלסודנים אין כוח פוליטי וכוחם הוא מכוח הערב רב שתומך בהם
ולכן לנו גם עם הרבה מנדטים אין מספיק כוח
והסיבה שאני מצביע כי זו דעת גדולי התורה ודעתי בטלה בפני דעתם.!

costaet

New member
אין מספיק כח?

ציבור שמחזיק את המדינה בביצים עשרות שנים? אין כח??

ישראל היא מדינת דת במדינה רבה מאוד, לצערכם אולי עדיין לא כמו אירן אבל אנחנו בדרך. איך אפשר להגיד שאין לכם כח?

מי שקונה את ההסתה הפרועה והשיקרית בתשקורת

מקבל את הרושם המעוות הזה
וזה מזכיר לי בדיחה
ישבו שתי יהודים על ספסל בגרמניה של ערב השואה
יהודי אחד מחייך והשני דיכאון על פניו
שואל היהודי המחויך את המדוכה על מה נפלו פניו
מראה לו היהודי את הכתבות על הצרות והרדיפות שהיהודים סובלים מהשילטון הנאצי
עונה לו היהודי המחייך כנראה שאינך קורא את העיתון הנכון לו תקרא את ה-דער שטרימער (של הנאצים) תראה עד כמה היהודים מצליחים ושולטים בעטיני הכסף ובמדינה.

costaet

New member
לא ברור לי מה קשורה פה העיתונות

איסור עבודה בשבת יש? יש
באיזורים מסויים תקבל אבנים אם תיסע בשבת יש? יש
להתחתן אפשר רק דרך מוסד דתי יש? יש
זכויות יתר לחרדים יש? יש
אין חובת לימודים מקצועות בסיס יש? יש

לא ברור לי מה קשר לכאן התקשורת, קבלתי יריקות על המכונית שלי, עסקים מקבלים קנסות על עבודה בשבת, לא יהודים לא יכולים להתחתן עם בחירות ליבם, חרדים חייבים לשרת בצבא, לומדים בחינם ועוד מקבלים על זה כסף ולא חייבים ללמוד מקצועות בסיס שיעזרו להם להשתלב בשוק העבודה...

איפה פה הקשר לתקשורת?

עם כל הכבוד -

הדברים שאתה מביא, הם מעוגנים בחוק, והחוק הוא לאו דווקא דתי,
איסור עבודה בשבת הוא לפי "חוק מנוחה בשבת" ורוב רובם של החילונים בכלל מברכים על זה,
בלי קשר לאבן בשבת, שזה קורה באזורים יוצאי דופן של חצרות קנאיות וקיצוניות, ולא בכל מקום,
אולי נחשוב קצת אחרת לשם שינוי ונשאל מדוע להיכנס עם רכב בשבת לשכונה שלמה שכל כולה הם חרדים
ונהיה חייבים להפריע להם ולרגשותיהם,
אם היה מדובר בנוצרים או במוסלמים או בסודנים הייתם כורעים ומשתחווים לפניהם ומכבדים כמה שיותר את כל חוקיהם הדתיים.
להתחתן רק דרך מוסד דתי, נכון, ושוב, זה רצונו של רוב הציבור בארץ כולל חילונים, אם יהיו נישואי תערובת או אחרים זה פוגע בכמות רחבה של האוכלוסיה בכללותה
מהיכן ידע הבן שלי שהוא הולך להתחתן עם בת ישראל כשרה עפ"י ההלכה לפי רצונו, ומותר לו לרצות,
לחרדים ממש אין זכויות יתר ותפסיקו לבלבל במוח עם ההסתה שלכם השכם והערב, מותר לכל אחד לחנך את ילדיו כמו שהוא רוצה ולפי השקפתו ועולמו
בדיוק כמו שאתם לא מתערבים בחינוך ההסתה והשנאה שהערבים מנהלים במוסדות החינוך שלהם ועוד מקבלים תקציבים מהמדינה ללא שום תנאי ליב"ה וכו',
והיום חרדים כן משרתים בצבא, הם לא לומדים בחינם (מאיפוא שמעת את הבדיחה הזאת שמטרתה היא רק שנאה ומחלוקת)
והיום יש מכללות לימוד חרדיות, כל מי שרוצה ללמוד מקצוע ולעבוד הולך ללמוד באופן חופשי עם מכינה ללימודים כלליים
מה הקשר לתקשורת - כל מטרתה ופעילותה זה רק לחרחר שנאה ומחלוקת בציבור ובאופן קבוע נגד החרדים,
מישהו מהם פעם נתן איזה מילה טובה לזק"א או ארגוני חסד אחרים שעוזרים לכלל הציבור בהתנדבות מוחלטת ?

ודרך אגב, אין מה להתבייש בזה, זוהי מדינת ישראל, מדינה של יהודים, וליהודים יש מסורת, והמסורת היא לא פק"ל כיסים של החרדים אלא של כלל הציבור
ואני אומר לך את כל זה כאחד שעובד ושעשה שירות צבאי מלא כולל שירות מילואים בהווה.

costaet

New member
רוב מה שאמרת נכון, ורק ממחיש את מה שאמרתי.

"והחוק הוא לאו דווקא דתי" - במקרה הזה החוק הוא בהרכח דתי.

"איסור עבודה בשבת הוא לפי "חוק מנוחה בשבת" ורוב רובם של החילונים בכלל מברכים על זה, " - שקר.

"אולי נחשוב קצת אחרת לשם שינוי ונשאל מדוע להיכנס עם רכב בשבת לשכונה שלמה שכל כולה הם חרדים
ונהיה חייבים להפריע להם ולרגשותיהם, " - לא מדובר על שבת, אלא על לפני כניסת שבת, במקרה קצת אחרי שעלינו למדינה כרנו בשכונה שחלקה חרדי, ומשהו כמו שעה או אפילו שעתיים לפני כניסת שבת הילדים מחוץ לבית הכנסת היו רצים אחרי מכוניות ויורקים אליהם וזורקים דברים בעוד שהאבות שלהם מסתכלים מהצד ומחייכים, ולא אי אפשר לפספס את כניסת השבת בגלל שיש צפירה בכניסת השבת.

"להתחתן רק דרך מוסד דתי, נכון, ושוב, זה רצונו של רוב הציבור בארץ כולל חילונים" - שקר.

"מה הקשר לתקשורת - כל מטרתה ופעילותה זה רק לחרחר שנאה ומחלוקת בציבור ובאופן קבוע נגד החרדים, " - שקר, זאת פשוט הקרך שלכם לבטל את מה שנאמר נגדיכם.

"מישהו מהם פעם נתן איזה מילה טובה לזק"א או ארגוני חסד אחרים שעוזרים לכלל הציבור בהתנדבות מוחלטת ?" - כן, למרות שלא באמת צריך אותם, המדינה צריכה לספק שירות דומה, בלי מתנדבים, כמו שעושים בכל העולם.

"ודרך אגב, אין מה להתבייש בזה, זוהי מדינת ישראל, מדינה של יהודים, וליהודים יש מסורת, והמסורת היא לא פק"ל כיסים של החרדים אלא של כלל הציבור
ואני אומר לך את כל זה כאחד שעובד ושעשה שירות צבאי מלא כולל שירות מילואים בהווה." - אז בעצם אתה מסכים אם מה שאמרתי, ישראל היא מדינת דת, הדת לא מופרדת מהמדינה.

זה שהערבים לא מחנכים טוב את ילדיהם לא אומר שלכם מותר גם. אם השכן שלי רוצח האם גם לי מותר?

אני חוזר בי מהכותרת, רוב מה שאמרת לא נכון, אבל זה שהסכמת שישראל היא מדינת דת כמו אירן, זה נכון.

ולגבי ההודעה השניה, נכון יש בעיות עם החילונים, עם הערבים עם כולם, אבל כמו שציינתי עכשיו ובעבר, האם זה נותן לכם זכות גם להיות לא בסדר? לא. ושוב, כשתגיעו לאחוזי גיוס של החילונים נדבר, זה יהיה המצב הרצוי, שאין הבדל בין אחוזי הגיוס של החרדים לחילונים, שאחוז העוני יהיה שווה בין החילונים ולחרדים - מה שנקרא שוויון בנטל.

costeat!!

אני חושב שנתנו לך תשובות ניפלאות,ולא רק אלא נכונות ואמיתיות.
אך הוסיף עוד משהוקטנטן ועיקרי.אתה צריך לדעת שהמושג "יהודי" ישראלי" זהו לא מושג אמריקאי,או סורי,לבנוני וכ'ו,זהו מושג דתי שבא רק מהתורה ועל זה אין חולק,ולכן כדי להיות יהודי צריך ללכת בחוקות התורה גם אם זה לא נעים לך או לא בא לך,את המדינה קיבלנו מראיה מהתנך לולי כן יכלו לתצ לנו ארץ אחרת,ולכן אין מה לעשות הדת היא חלק מהמדינה והמדינה היא חלק מהדת,עכשיו כל התירוצים מסביב זה הם סך הכל תאווה,ודרך אגב אין לי בעיה עם זה זה בינך ובין בורא עולם אבל תשכיל להבין שאין רשות לאף אחד במדינה כולל כל שרי המדינה הכופרים בתורת משה לבוא ולכפות עלינו את תאוותיהם,כי סופם יהיה מר כסופם של מחטיאי ישראל בדורות הקדומות ,וכמו שעם ישראל נישאר חי וקים למרות כל מה שעבר מיציאת מיצרים ועד השואה הארורה יששאר גם לאחר הממשלה וכל הדומים לה.
אז עצה קטנה לי אליך שבעצם היא גדולה 'בבחינת ישראל ערבים זה לזה'ובבחינת ואהבת לרעך כמוך' שמור נפשך ונישמתך וקבל עליך עול תורה,ואם קשה לך לפחות אל תהיה מאלה שהם מחריבי התורה.
בהצלחה

דבר נוסף

זוהי לא חוכמה למנות בלי סוף חסרונות ותחלואי חברה, לא חרדית ולא חילונית ולא אחרת,
לא דיברנו על השתמטות חילונית שכן קיימת, על אנשי בוהמה שבכלל לא הולכים לצבא,
על אביב גפן הזמר המפורסם שמטיף באופן תמידי לכל הנוער לא להתגייס לצבא,
הצהרות ה"שיוויון בנטל" שמזמרים בתקופה זו לא הגיעה לציבור הערבי שמשתמש בחשמל ישראלי
וחייב לחברת החשמל 730 מיליון ש"ח (!!!!) , שהמדינה המשתפנת מפחדת לגבות מהם את הכסף
והחליטה למחוק (!!) להם את החוב ולהעלות את מחיר החשמל לאזרחי ישראל כדי לממן את המחיקה,
לא ניכנס לסיפורי השחיתויות בכל רחבי הצמרת המדינית וגם כלכלית,
והבעיות הבוערות של החברה הצעירה הישראלית והנוער, (אלימות סמים אונס אלכוהול סכינאות וכו')
רק לפני כמה שבועות שמענו על נערים שתקפו באלימות מבוגרים שהעירו להם
ולרציחות המחרידות של נשים ששומעים השכם והערב.

והרשימה עוד ארוכה...

במקום לחפש את המפריד והמפלג אולי כדאי לשבת סביב שולחן עגול אחד ולהגיע בצורה משותפת להסכמות בונות ובריאות יותר!

את הבלופים /חצאי אמיתות הללו אתה קונה בתשקורת

איסור עבודה בשבת יש על הנייר בלבד
ובדרך כלל לא מכובד אפילו על ידי בתי משפת ומתי שכבר כן הקנס סמלי ביותר ודרך אגב זהוא חוק סוציאלי ולא דתי

אבנים בשבת זהוא דבר נדיר ביותר שאלמלי כן כל יום ראשון היה בעתונות תמונות צבע על זגוגיות מנותצות ואולי גם פצועים
ולא רגשותיכם היו נרמסות כמנו בחילול שבת אבנים היתה התגובה המעודנת ביותר מצדכם
כל מי שמעונין להתחתן שלא דרך הרבנות יכול.בקלות לעשות זאת
ומי צריך בכלל נישואים אני אתן לך דוגמה על הפשע של מערכת המשפט כשהם "דואגים" לזכויות המשפחה כידוע לך יש חוק ידוע בציבור ולפי חוק זה גבר מאס באשתו ואינו רוצה לשלם את מחיר הגרושים
הוא הולך ולוקח אשה צעירה כלבבו וחי בנוסף גם איתה כרצונו וכשהוא מתפגר באה הצעירונת ואומרת לאשה שליותה את בעלה חמישים שנה תני לי את חלקי בירושה צועקת עליה המבוגרת מנוולת תסתלקי
הולכת הצעירה לבית המשפת ומקבלת את חלקה קידוע בציבור של הזקן המנאף ועל כל נאמר אלו צ/חוקיך ישראל כי אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק
ויש עוד הרבה במה להעריך וזאת אולי בפעם הבאה.

קליט

New member
ודאי, היום פורסם שוב שלא יעצרו חרדים שלא ישרתו בצבא

אלא יתנו לו עונש כספי

למעלה