סלט הפתעות זה סלט ירוק עם פרי וכל מיני תוספות מעניינות.
המקור מבישולה אני עשיתי רוטב קצת שונה משלה (די מאולתר...)
כעקרון כבר מזמן רציתי להכין את הסלט ותמיד הצד של בעלי הזדעזע מהרעיון של ירקות+פרי עד שהתארחנו בסוכות האחרון אצל קרובי משפחה שלו והם 'גמעו' את הסלט ומאד נהנו...אז הרשתי לעצמי להציע אותו שוב
מרכיבים
1 חב' חסה (לרוב חסלט...) שטוף
1 שקית עלי בייבי (במקור צריך 750 ג' עלי תרד+עלי רוקט כך שלקט עלי בייבי מתאים ביותר
)
2 תפוחי עץ גרני סמית או פינק ליידי (אני יודעת שהם יקרים אבל הטעם שלהם מדהים...) קלופים
פרי חמוץ מתוק (במתכון המקורי זה תות שדה פרוס אבל אני אישית אוהבת את זה עם קיווי מקולף- בקיץ אפשר לעשות את זה עם נקטרינות...)
חופן קשיו קלוי/צנוברים קלוי/שבבי שקדים מלובנים
חופן קרוטונים לסלט (לא חובה)
לרוטב:
2-3 כפות שמן זית
2 כפות דבש/סילאן
3 שיני שום כתושות
2-3 כפות מיץ לימון
מלח+פלפל
הכנה
* חותכים את עלי החסה (אפשר לקרוע ביד) ומעבירים לקערה.
* מוסיפים לקערה את עלי הבייבי
* פורסים את התפוחים והפרי לרצועות ומוסיפים לקערה (רצוי לטפטף מעט לימון על התפוח כדי שלא ישחיר...)
* מפזרים מעל את הקשיו/צנוברים/שקדים וכן את הקרוטונים במידה והחלטנו להוסיף.
* שמים בצנצנת הניתנת לסגירה את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב.
יוצקים את הרטב על הסלט לפני ההגשה.
בתיאבון