אחרי הצו הראשון.

ketty the sheep

New member
אחרי הצו הראשון.

תמיד האמנתי שכשאלך לצו הראשון, יהיה לי את האומץ לסרב. עוד מכיתה ו' ידעתי ש'צבא זה רע וכו'', ובמהלך השנים גם גיבשתי עמדה מוצקה והגיונית בעניין. כשהגעתי ללשכת גיוס באר שבע, קפאתי במקום. התחלתי להתנהג כמו על מתגייסת רגילה שלא אכפת לה לשרת ואין לה שום בעיה עם זה. גם באימות נתונים וגם בשאלון הפסיכוטכני לא אמרתי מילה נגד הצבא, כי פחדתי. אני לא חושבת שהייתי מסוגלת לעמוד בזה, אם היו מתחילים לשאול אותי שאלות. הפחד מהצבא היה שם תמיד, אפילו לפני שכל השכבה שלי יצאה לגדנ"ע רעדתי מפחד כשהמחנכת שלי ניסתה לשכנע אותי לצאת, אבל אפילו על מחשבה של לראות את עצמי מחזיקה נשק ולובשת מדים גרמה לי לבכות, להקיא ולבצע עוד שלל של פעולות לא מובנות שכמעט הובילו לפגיעה עצמית. זה חזר על עצמו גם כשקיבלתי את הצו הראשון וגם במהלך ההתייצבות בצו הראשון, אבל שם שלטתי בזה ונראיתי והתנהגתי בסדר גמור. אני כל כך מצטערת שזה מה שעשיתי. אתמול קיבלתי תאריך גיוס וכמעט התעלפתי. אני לא חושבת שאני אהיה מסוגלת לעבור את זה בשלום. לא נראה לי שאני אוכל לבלות שנתיים בתור חיילת, בתור הדבר האחרון בעולם שאי פעם תיארתי לעצמי שאהיה. אני לא חושבת שאני אוכל לעבור את זה בלי להתחרפן לגמרי, כי אפילו כשמזכירים לי את המערכת הנ"ל זה גורם לי לעשות כלמיני דברים מוזרים. הלוואי שהייתי יכולה להחזיר את הגלגל אחורה ולהיות יותר אמיצה בצו
. האם זה מאוחר מדי? האם יש משהו שאוכל לעשות כדי לצאת מזה? יש לי עוד סיכוי? אף פעם לא התחרטתי כך על משהו שעשיתי
. וסליחה שההודעה יצאה רגשנית ופלצנית מדי, זו הדרך היחידה שאני יכולה לבטא את עצמי בנושא.

Mיקי_

New member
אל תדאגי אפשר לסרב גם אחרי צו 1

ברור שזה מפחיד, לעשות משהו כמו לסרב כשאת בלשכת גיוס מוקפת במלשב"ים נלהבים ובחיילים, זה לא הדבר הכי סמפטי בעולם. אבל אני מציעה לך לשבת בבית לנשום אוויר ולכתוב מכתב סירוב (מה שכתבת לנו פה אגב הוא פתיח מצויין והיה משכנע למדי) ולחפש עו"ד שאת מכירה שיהיה מוכן לחתום לך על ההצהרה ולהחתים אותך על כך שיש לך מניעים שבמצפון המובילים אותך לסרב להתגייס לצבא... להתקשר ללשכת גיוס ולומר להם שאת מבקשת לסרב ושולחת להם תצהיר, ומכאן להתחיל את התהליך (הסברים יותר מפורטים לאיך מי מה מתי ולמה אוכל לצרף לך אם תרצי) זה ממש ממש לא מאוחר מידי!!

יוֹאב

New member
שלום לקטי הכבשה

תמיד האמנתי שכשאלך לצו הראשון, יהיה לי את האומץ לסרב. - לסרב למה? החלטת מראש שתסרבי, מבלי לדעת למה... עוד מכיתה ו' ידעתי ש'צבא זה רע וכו' - למה צבא זה רע? האם אינך חושבת שמדינת ישראל המוקפת מדינות ערביות לא אוהדות במיוחד, זקוקה לצבא הגנה חזק. כשהגעתי ללשכת גיוס באר שבע, קפאתי במקום. התחלתי להתנהג כמו על מתגייסת רגילה שלא אכפת לה לשרת ואין לה שום בעיה עם זה. גם באימות נתונים וגם בשאלון הפסיכוטכני לא אמרתי מילה נגד הצבא, כי פחדתי. - ממה פחדת? האם הכריחו אותך לדבר בעד הצבא ואסרו עלייך לומר את דעתך? הפחד מהצבא היה שם תמיד, אפילו לפני שכל השכבה שלי יצאה לגדנ"ע רעדתי מפחד כשהמחנכת שלי ניסתה לשכנע אותי לצאת, אבל אפילו על מחשבה של לראות את עצמי מחזיקה נשק ולובשת מדים גרמה לי לבכות, להקיא ולבצע עוד שלל של פעולות לא מובנות שכמעט הובילו לפגיעה עצמית. האם בגדנ"ע הכריחו אותך לאחוז בנשק? זה חזר על עצמו גם כשקיבלתי את הצו הראשון וגם במהלך ההתייצבות בצו הראשון, אבל שם שלטתי בזה ונראיתי והתנהגתי בסדר גמור - מה הפחיד אותך בצו הראשון, והרי שם את לא לובשת מדים ולא אוחזת בנשק. לא נראה לי שאני אוכל לבלות שנתיים בתור חיילת, בתור הדבר האחרון בעולם שאי פעם תיארתי לעצמי שאהיה. אני לא חושבת שאני אוכל לעבור את זה בלי להתחרפן לגמרי, כי אפילו כשמזכירים לי את המערכת הנ"ל זה גורם לי לעשות כלמיני דברים מוזרים - זה נשמע לי מאוד מוזר שרק המחשבה על המערכת הזאת עושה לך רע וגורמת לך לעשות דברים מוזרים. אני מבין פציפיסטים ואנשי מצפון, אולם אני לא מבין את הפחד מהמערכת. האם תוכלי לנסות ולנתח לנו מהיכן זה בעצם מגיע. האם זה מאוחר מדי? האם יש משהו שאוכל לעשות כדי לצאת מזה? יש לי עוד סיכוי? - בכל שלב זכותך לראות קצין בריאות נפש. תוכלי להסביר לו מה הבעיה שלך, ולבקש ועדת מצפון. אף פעם לא התחרטתי כך על משהו שעשיתי - אין לך על מה להתחרט. רק מילאת את חובתך המינימלית (עד כה) כאזרחית שהגיעה לגיל בגרות. עוד לא ירית באף אחד.

למעלה