אחרי השיעור הראשון..

marina78

New member
אחרי השיעור הראשון..

התחלתי היום את הקורס הבסיסי של הקייטסרפינג והשיעור הראשון הלך די קשה (הקייט היה יותר זמן בחול ולא ממש שלטתי בו...יותר נכון הוא שלט בי רוב הזמן ! ). שתי שאלות בנושא: 1. ממש הרגשתי שחסר לי כוח להחזיק את הקייט. האם זה רק עניין של תירגול ואמור להסתדר בהמשך? 2. שאלה יותר חשובה שדי מתרידה אותי. איך ממשיכים אחרי הקורס? החלק הקל הוא לקנות ציוד אבל איך שומרים על המוטיבציה? איך מצטרפים לגולשים מתחילים כמוני או למנוסים יותר שמוכנים לתת יד? תודה! מרינה

kiteaway

New member
המשכיות,,התמדה וכמה טיפים להמשך

הי מרינה,,חבל שהשעור ה1 היה רק בחוף,,אבל לפעמים התנאים מכתיבים גם הם את הקצב,,לגבי הכוח,,בעיקרון קייט סרפינג כמו כול דבר מצריך טכניקה נכונה,,ככול שהיא תישתפר הצורך בהפעלת כוח ילך וירד,,באותה נשימה חשוב לציין שמה שאמור לאזן את הכוח שהקייט מיצר זה מישקל הגוף דרך הטרפז שזו הריתמה שמחוברת לך על המותנים ,,הידים בסך הכול אמורות לעשות את ההיגוי דרך הבר,,לא אמור להיות שום כוח שמופעל בדרך,,לאחר הקורס את צריכה לתרגל כמה שיות באופן עצמאי וחשוב שזה יהיה בפיקוח והשגחה של המקום בוא את לומדת(כחלק מהשרות של בית הספר)בכול מיקרה את מוזמנת להגיע לחוף בית ינאי למועדון של קייט אווי הם תמיד שם וישמחו לעזור לך בכול שלב חשוב לציין,,התמדה ונחישות זה סוד העינין נסי אותם 098666991

Lethal Acid

New member
תשובה

גם רכיבה על אופניים לא מתחילים מייד ונופלים קצת בהתחלה. כך שעניין ההחזקה של הקייט באוויר יסתדר. בהתחלה למודים עם קייט קטן כך שזה שאין לו כוח זה בסדר גמור. גם תנוע לא נכונה או רוח חלשה / גבולית תגרום לו ליפול. אחרי סיום הקורס, אני דווקא ממליץ אחרי שני שיעורים לרכוש קייט וטרפז וללכת לחוף להתאמן. החלק של הגלשן יבוא אחרי חודש אחרי שהגולש כבר מיומן בשליטה בקייט. ברגע שתתפסתי את הרעיון (שהוא נורא קל) את כבר תראי שהספורט דבק בך וכל מה שתרצי להגיע לים ולהתאמן עוד. אני אחרי שנתיים+ של גלישה רק מחכה לרוח כדי לגלוש וללמדו עוד (כבר לא מתחיל). אם תתמידי בספט' כאשר הרוחות הצפוניות יחזזרו כבר תלמדי לעמוד על גלשן ולגלוש. למצוא שוטף לא בעייה תמיד יש מתחילים. אפשר לשאול אצל מי את לומדת באזור ת"א? בהצלחה!

marina78

New member
כבר אחרי השעור השני ../images/Emo9.gif

המון תודה על כל הטיפים, אחרי השעור השני חל שיפור ניכר אבל הדרך עוד מאוד ארוכה !

hagit oz

New member
המילה הדרושה היא: ס ב ל נ ו ת

היי מרינה, ראשית כל מזל טוב על השיעור הראשון, אני בטוחה שאת רק תהני מכל הקורס ולא משנה מה, עצם הלמידה היא כבר חוויה. כל מה שאת מספרת כולנו עברנו ועדיין יש כאלו שעוברים , למצנח יש כוח לא קטן ולכן מלמדים אותך בהתחלה עם טריינר קטן שמטרתו ללמוד את ההיגוי הנכון עם המצנח ואין לו כוח שיכול לשלוט בך יותר מדי כמו מצנח מקורי שבטח כבר נתנו לך ללמוד עליו .... מצנח רגיל אמנם יותר איטי מהמצנח הקטן ללימוד (=טריינר) אבל הוא הרבה יותר חזק. מה שחשוב זה הרבה סבלנות והתמדה, תרגול לא פוסק שלך עם המצנח, את צריכה להרגיש בסופו של דבר גם אם זה ייקח 20 ו- 30 ויותר שעות שאת שולטת במצנח טוב, שאת יכולה לדבר עם בן אדם אחר שלידך ולא כל שנייה להסתכל עליו (למרות שתמיד צריך לשים לב אליו
) את צריכה ממש לחוש ולהרגיש אותו. כרגע את עדיין מרגישה פחד ממנו וזה בסדר, כל מה שאת עוברת זה בסדר גמור. תסמכי על הבן אדם שאת, יש לך יכולות שאת עוד לא מכירה ודרך סוגי ספורט האקסטרים את תגלי כל כך הרבה על עצמך שאת עוד לא יודעת. אני ממליצה אחרי הקורס להניח את הגלשן בצד, לחזור לים שהמים מגיעים לברכיים או בכינרת/ באילת בליווי כמובן של סירה ואולי אף עדיין יהיה צורך במדריך, לתרגל רק את השליטה במצנח כמה שיותר, רק בשלב מאוחר יותר תעלי על הגלשן, אסור לשכוח שכל הספורט הזה תלוי בשליטה הנכונה במצנח!! לגבי עזרה מגולשים, נראה לי שבלי שתחפשי יעזרו לך, יש אחלה אנשים בענף הקייטסרף שמוכנים לעזור, במיוחד לבחורה
בסה"כ כולם בעד לעוד נשים בספורט כמו שהבנת, אני מנסה לשמור לך על המוטיבציה
יהיה בסדר! כל שאלה ובקשה שתהייה לך , זה המקום, אל תהססי, ואני שמחה שאת איתנו, תעדכני אותנו לגבי ההמשך ואיך הולך.... חגית עוז 0506300850

אחרי השיעור הראשון בכלל והקורס בפרט

היי מרינה, כאשר מסתכלים על גולשי הקייט ולאחר מכן עושים שיעור רואים את ההבדל בין הקלות שזה נראה כשמסתכלים מהצד לבין הכוח שהקייט מייצר כאשר מחזיקים בו. חשוב מאד שהמדריך יתאים את גודל הקייט לעוצמת הרוח הנושבת בזמן השיעור וגם לגודל הפיזי של החניכ/ה. בכל מקרה עם הזמן גם הנסיון והתרגול יעזור לך לשלוט בקייט ובעוצמה שלו. לאחר הקורס - חשוב שאת הקורס תעשי במקום שתוכלי גם לפנות אליו בשאלות, הכוונה וכו' גם לאחר הקורס כי בשלבים הראשונים את תזדקקי לזה ולכן לרוב מומלץ מראש לבצע את הקורס במקום מסודר ובעל ניסיון. על מנת לשמור על מוטיבציה צריכים מספר דברים: 1. שהמדריך ידע להעביר לך את מה שצריך בצורה שגם תגרום לך להנות ו"להתאהב" בספורט. 2. שהמקום בו תבצעי רכישה ימכור לך ציוד שמתאים לנתונים הפיזיים שלך (יש מקרים לצערנו שמוכרים ציוד שאינו מתאים רק על מנת להפטר מסחורה והקונה חושב שהוא לא בסדר בגלישה, מתייאש ופורש). לא תמיד חסכון זה דבר חכם - למרות שבחלק מהמקרים זה כן ולכן אל תתפתי לכל "מבצע". 3. להתחבר - להכיר את הגולשים בחוף שבו תגלשי לרוב כי את תצטרכי עזרה. זה לא קשה בדרך כלל כי הספורט הזה כבר משלב ההנפה ועד למקרים מסויימים במים דורש עזרה ורוב הגולשים בגלל זה יהיו מוכנים לעזור בידיעה שביום שהם יצטרכו גם את תהיי שם בשבילם. 4. אם את מגיעה לחוף שלא גלשת בו ואת לא מכירה את התנאים אל תתביישי לשאול. תכנסי למועדון אם יש אחד כזה בחוף ותשאלי אם יש דגשים חשובים לגבי אותו חוף, תשאלי את הגולשים שיצאו מהמים איך התנאים בפנים (יש חופים שיש הרבה הבדל בין החוף לעומק). בכל מקרה שיהיה לך הרבה הרבה הצלחה ואל תתביישי לשאול
מרכז הגלישה 08-6371602

למעלה