אחרי ועדת מתנדבים..

Lipazla

New member
אחרי ועדת מתנדבים..

שלום :) הייתה לי היום ועדת מתנדבים בענף רותם ויצאתי ממנה קצת מבולבלת..
הרופא שהיה בועדה אמר שאוכל לבקש לצאת לטירונות 02 רגילה, דבר שמשמח אותי מאוד אך מצד שני בראיון עם המש"ק מתנדבים, נאמר לי שאחד מהסעיפים לפטור הוא- פטור מטירונות.. האם עדיין אוכל לבקש טירונות 02?

כמו כן, הרופא החליט לתת לי סעיף נוסף- להיות במרחק של שעה מבית חולים.
אני לא מסכימה עם הסעיף הזה- הייתי בטיולים שנתיים, בגדנע, במשלחות.. אין שום הצדק לריחוק של עד שעה מבית חולים, וגם אמרתי את זה לרופא בועדה, האם מכתב ערעור ובו מכתב מהרופא המטפל בי מספיק על מנת לערער על הסעיף הזה?

תודה לעונים!

noboya

New member
טירונות ופטורים

קודם כל מזל טוב! אושרת להתנדבות!
&nbsp
לגבי הטירונות, הם לא מבטלים לך את הפטור - הם פשוט מאפשרים לך לעשות טירונות 02 בנוסף על הטירונות מתנדבים. זה קורה להרבה מתנדבים (לי הציעו וסירבתי כי רציתי כבר להיכנס לתפקיד...) שימי לב שאם את מסכימה הטירונות לא תפטור אותך משאר הפטורים ואולי לא תוכלי בכלל לחוות את החלק של מטווחים ונשק..
&nbsp
לגבי ערעור על סעיפים, בדרך כלל הרופא שנמצא בוועדת מתנדבים הוא רופא שמתעסק בתחום רלוונטי ככה שהוא לא סתם מחליט דברים כאלה.
אם בכל זאת את רוצה לערער, את צריכה חוות דעת של רופא פרטי שמתעסק בתחום הרלוונטי + מכתב בקשה לערעור על פטור ואותם צריך לשלוח למדור מתנדבים בפקס (או מייל, אם זה עובד) וכדאי קודם להתקשר אליהם ולדבר איתם על זה (יכול להיות שצריך עוד מסמכים, או לשאול אותם לגבי מה לרשום במכתב בקשה...).
&nbsp
מקווה שעזרתי, פורים שמח!!

Lipazla

New member
עוד שאלה

לא הבנתי כל כך למה התכוונת..
אם אוכל לעבור טירונות 02 אצטרך לעבור אותה רק אחרי שאעבור טירונות מתנדבים?
ואם יאשרו לי טירונות 02 יש מצב שלא אעשה מטווחים? אי אפשר לבקש את זה כחלק מהבקשה לעשות טירונות 02?
תודה רבה ושבת שלום :)

noboya

New member
שבוע טוב

לדעתי כן תצטרכי לעבור טירונות מתנדבים בכל מקרה, אבל כדאי לשאול את מדור מתנדבים (בטירונות מתנדבים יש כל הרצאות ודברים שמיועדים למתנדבים...). אני לא יודע אם זה חייב להיות אחרי או לפני...
יש סיכוי סביר שאם תעשי טירונות 02 לא תעשי מטווחים, זה לא חלק מהבקשה של הטירונות 02 כי זה לבטל פטור מנשק חם. שימי לב שאם תבטלי את הפטור הוא לא יבוטל רק לטירונות אלא יבוטל עד סוף השירות לטוב ולרע.
&nbsp
מקווה שעזרתי...
&nbsp

Lipazla

New member
תודה :)

תודה רבה על התשובות :)
לא הצלחתי לראות אילו חסרונות יש לביטול הפטור מנשק חם, אבל אגיש בקשה למדור מתנדבים :)

למעלה