אחרי חמש וחצי שנים... הגיע הרגע שכולנו חיכינו לו...

Music Man XD

New member
אחרי חמש וחצי שנים... הגיע הרגע שכולנו חיכינו לו...

ג'ואנה מאדרפאקינג ניוסום חווזרת!

חמש וחצי שנים אחרי ששחררה את אלבומה האחרון, אני נרגש להציג בפניכם את הסנונית הראשונה מתוך האלבום החדש והרביעי של המלכה, Divers.

השיר המדובר נקרא Sapokanikan, הוא שונה מכל מה שהיא עשתה בעבר, והוא יפהפה! צפו בקליפ המהפנט, וקראו את המילים הגאוניות, העוסקות בנסתר והגלוי, בזכור ובנשכח.

האלבום ישוחרר באוקטובר הקרוב, ואני מצרף את העטיפה ואת רשימת השירים. אחרי אלבום עם חמישה שירים ארוכים בטירוף, ואחד משולש, זו נראית כמו רשימת שירים של אלבום... רגיל! מת לגלות על מה היא עבדה כל הזמן הזה.

אהאהאהאהאהאההההההההההההההה! אני סופר מתרגש.

01 Anecdotes
02 Sapokanikan
03 Leaving the City
04 Goose Eggs
05 Waltz of the 101st Lightborne
06 The Things I Say
07 Divers
08 Same Old Man
09 You Will Not Take My Heart Alive
10 A Pin-Light Bent
11 Time, As a Symptom

Music Man XD

New member
המוזיקאית הכי טובה שיש ביוניברס כרגע

משחררת אלבום אחרי חמש וחצי שנים, והעולם שותק. הפסד שלכם, סאקרס.

DAN1EL

New member
מצד אחד,

זה משוגע שפול תומאס אנדרסון ביים לה את הקליפ.
משוגע, אוקיי? משוגע. זה בלתי נתפס. הוא ככל הנראה הבמאי האמריקאי הכי נחשב של ימינו.
מצד שני - מה? מה?! פת"א ביים את זה? זה נראה כאילו הכלב הנכה של פת"א, במקרה הטוב (!), ביים את זה. מתוך שינה.
אין פה שום בימוי.
ולא שקליפים אחרים שהוא ביים (לפיונה אפל, בת זוגו לשעבר, שקצת מזכירה לי במובנים מסוימים את ג'ואנה) היו מהמרהיבים בהיסטוריה, אבל היה בהם בימוי לפחות. והיה להם קטע. והם היו קליפים טובים מאוד בסה"כ, ויכולת לראות שיד של קולנוען מעורבת בהם, גם אם לא בהכרח הקולנוען האמריקאי הנחשב של הדור שלו.
אבל הקליפ הזה...מה זה? בשביל זה להטריח את פת"א?

לגבי השיר עצמו - משמיעה ראשונה בלבד אני יכול להגיד שזה נשמע לי כמו ג'ולי אנדרוז פוגשת את קייט בוש, רק שהשיר לא משתווה לשום דבר של האגדה ג'ולי אנדרוז ולשום דבר של האגדה קייט פאקינג בוש.
זה נשמע כאילו מישהי שממש מעריצה את שתי אלה ניסתה להקליט משהו דומה. מישהי מוכשרת, כן? מישהי עם ידע מוזיקלי, כן? מישהי שעצם העובדה שהיא בכלל מושפעת מכאלה זמרות ומשלבת ביניהם היא כשלעצמה ראויה להערכה, כן?
ועדיין - לא מפיל מהרגליים. לא מספיק.

אבל צריך להתעמק בה ובשיר יותר.
זה סתם ככה בשיפוט מהיר.

העטיפה מדהימה.

Music Man XD

New member
אני ממש מחבב את הקליפ,

ואת הצורה שבה הוא מתכתב עם מילות השיר (שצריך להתעמק בהן, כמו בכל טקסט של ג'ואנה. כאילו, בשיר ממוצע של ג'ואנה יש 30 מטאפורות מורכבות ו-40 רפרנסים בדקה בערך). מה גם שמבחינה אסתטית היא פשוט יפה לטעמי. אין פה איזו הברקה משוגעת, אבל אני פשוט נהנה לצפות בו שוב ושוב. מניח שמבחינה מקצועית לך יהיה יותר מה להגיד ממני

&nbsp
את השיר אני כמובן אוהב מאוד. היא פשוט עושה כאן את שלה, כל שנייה בשיר הזה היא ג'ואנה, בכל מובן אפשרי. שום קייט, שום ג'ולי. אבל אני מסתכל עליו מתוך נקודת מבט של מי שמכיר את כל הדיסקוגרפיה שלה - מאיפה היא מגיעה ולאן היא מתקדמת, אז מניח שזה נשמע אחרת.

Music Man XD

New member
*הוא [הקליפ] פשוט יפה לטעמי.

זה שהיא יפה לא קשור כאן בכלל חח.

DAN1EL

New member
"שום קייט, שום ג'ולי"?

בלי קייט בוש אין ג'ואנה ניוסום.
בלי ג'ולי אנדרוז אין ג'ואנה ניוסום.
בלי שתי אלה ביחד אין את השיר הזה. נקודה.

אי אפשר להתעלם מ-DNA של אמן, אי אפשר להתעלם מהשפעה, אי אפשר להתעלם משורשים, אי אפשר להתעלם מהעובדה שהבחורה הזו בוודאות התחנכה על שתי אלה או על דברים בסגנונות האלה.

היא לא אלוהים, היא לא בוראת דברים יש מאין. היא נסמכת על ההיסטוריה של המוזיקה הפופולרית, לכן אי אפשר להגיד שאין פה שום קייט ושום ג'ולי.

אם כבר דיברנו על פת"א, אז זה בדיוק אותו דבר.
אין אין אין, ואני אגיד את זה שוב: אין!!! אתה יודע מה? שוב, כי פשוט: אין (!) פול תומאס אנדרסון בלי מרטין סקורסזה.
אין פול תומאס אנדרסון בלי אורסון וולס.
אין.
אין.

שני אלה השפיעו עליו כל כך הרבה, וזה ניכר באופן בולט כל כך בסרטים שלו, שאין אפילו מה להתווכח.

עכשיו, זה לא בא להפחית ולו טיפה מהכישרון של פת"א (גם אם נעזוב את הטעם האישי שלי בצד - אין צל של ספק לגבי זה שהוא אחד הכשרונות הגדולים בקולנוע האמריקאי בדור האחרון). זה רק בא להכיר בכך שהבן אדם הזה לא הגיע לתחום הזה "טאבולה ראסה". הוא התחנך, מבחינה תיאורטית ואמנותית, על ברכיהם של אנשים כמו וולס וסקורסזה, וזה ניכר באופן ברור ביצירה שלו.
אני לא יכול להגיד - מקורי ככל שיהיה הבחור - שביצירה שלו אין שום סקורסזה ושום וולס - כי יש. יש ועוד איך. יש ועוד פאקינג איזה.

ערן1987

New member
העטיפה יפהפיה

אבל אל תשכח שג'ואנה היא מאוד טעם נרכש, היא לא פונה לכל אחד, וזה בסדר. היא מוסיקאית ייחודית מאוד, שונה, רחוקה מאוד מהמיינסטרים והיא עושה משהו שהוא מאוד היא - והגיוני שהרבה לא יתחברו אליה.
&nbsp
מהקצת ששמעתי ממנה, כולל השיר החדש, היא מאוד מסקרנת ואחרת ממה שאני שומע וקצת פחות קל לי לעכל אותה. אולי יבוא היום ואתעמק בה קצת יותר.

למעלה