אם אכן אימוץ חו"ל הינו הדרך היחידה עבורך
להפוך לאם, צריך להתייחס לכך כמו אל כל דבר שהוא ממש בנפשך ולתכנן אסטרטגיה. אם את חד הורית, מי כמוני מבינה אותך, המאבק קשה יתר בהעדר בן זוג תומך, אני, מצידי (ונכון שזה קל להשיא עצות, כשיש כבר ילד בבית) הייתי מנסה לחשוב איך בכ"ז אפשר אולי להזיז משהו. בדף זה בפורום הועלתה הצעה לגיבוש קבוצת פייסבוק. אני בהחלט מבינה שלא לכולם זה מתאים. נסי, אולי, באמצעות פורום זה, לפנות לקוראים, חלקם סמויים, לכותבים כאן שאולי מכירים אחרים/ת במצבך ולהתארגן אולי בדרך שונה. נסו ליזום פגישות אישיות עם פונקציונרים שאולי יכולים לעזור. יש שר רווחה חדש, יש בארץ לא מעט מדינאים יוצאי רוסיה, שלבטח הינם בעלי קשרים וחלקם, כנראה, לא מעטים עם בעלי השפעה ובמקומות הנכונים שם. קראתי כאן בזמנו, שמדובר באיזשהו הסכם/מכתב שנועד לפתור "טעות" בעטיה סגרו את האימוץ מרוסיה-היותה של ישראל מדינה המכירה בנישואין חד מיניים. עוד נכתב, שאוטוטו... יחתם הסכם. נסו לברר מי מטפל בהסכם: העמותות, רשויות הרווחה, משרד החוץ ואם אכן זהו המצב, את מי צריך לנער כדי שהמכתב יחתם. אני בטוחה שזה דורש כוחות שלא תמיד מצויים במי שעומד במצב מטלטל זה ואולי להיפך. צריך דווקא להגיע לתחתית כדי להתרומם. אולי כשתתארגן קבוצה, זה יקל על כל אחד מיחידיה.
אם אינך מסוגלת לראות עצמך ללא ילד, צריך לחשוב מה אני יכולה לעשות ולא עשיתי. שוב, אני יודעת, שזה קל להשיא עצות לאחרים, אבל אין לי פתרונות. ולסיום, כל מה שניסיתי לחשוב עליו ועליו כתבתי, לא דורש החשפות, אבל אם הדבר בנפשך, גם זו אולי הדרך. מספיק נציג אחד מקבוצה שאין לו בעיה להגיע לאולפן טלוויזיה ולשוחח עם מי שצריך.
המון המון בהצלחה!