אחרי כל התלאות אני לא רואה באופק כל

אחרי כל התלאות אני לא רואה באופק כל

תקווה שיהיה לי ילד. אין התקדמות עם האימוץ ברוסיה. החלל הולך וגדל... אין את מי לשאול ולסמוך על התשובות. האם הכל ניגמר בטרם התחיל?

אבי351

New member
אני חושב שלאף אחד אין כרגע תשובה ברורה במיוחד

לחד הוריות וצריך פשוט לחכות ורק הזמן יגיד את דברו ולדעתי לא שאין על מי לסמן פשוט לאף אחד כרגע אין תשובה לא כי לא רוצים לתת לך אלא כי הם לא יודעים עדיין ומחכים כמו כולם.מחזיק לך אצבעות מכל ליבי ממש

אם אכן אימוץ חו"ל הינו הדרך היחידה עבורך

להפוך לאם, צריך להתייחס לכך כמו אל כל דבר שהוא ממש בנפשך ולתכנן אסטרטגיה. אם את חד הורית, מי כמוני מבינה אותך, המאבק קשה יתר בהעדר בן זוג תומך, אני, מצידי (ונכון שזה קל להשיא עצות, כשיש כבר ילד בבית) הייתי מנסה לחשוב איך בכ"ז אפשר אולי להזיז משהו. בדף זה בפורום הועלתה הצעה לגיבוש קבוצת פייסבוק. אני בהחלט מבינה שלא לכולם זה מתאים. נסי, אולי, באמצעות פורום זה, לפנות לקוראים, חלקם סמויים, לכותבים כאן שאולי מכירים אחרים/ת במצבך ולהתארגן אולי בדרך שונה. נסו ליזום פגישות אישיות עם פונקציונרים שאולי יכולים לעזור. יש שר רווחה חדש, יש בארץ לא מעט מדינאים יוצאי רוסיה, שלבטח הינם בעלי קשרים וחלקם, כנראה, לא מעטים עם בעלי השפעה ובמקומות הנכונים שם. קראתי כאן בזמנו, שמדובר באיזשהו הסכם/מכתב שנועד לפתור "טעות" בעטיה סגרו את האימוץ מרוסיה-היותה של ישראל מדינה המכירה בנישואין חד מיניים. עוד נכתב, שאוטוטו... יחתם הסכם. נסו לברר מי מטפל בהסכם: העמותות, רשויות הרווחה, משרד החוץ ואם אכן זהו המצב, את מי צריך לנער כדי שהמכתב יחתם. אני בטוחה שזה דורש כוחות שלא תמיד מצויים במי שעומד במצב מטלטל זה ואולי להיפך. צריך דווקא להגיע לתחתית כדי להתרומם. אולי כשתתארגן קבוצה, זה יקל על כל אחד מיחידיה.
אם אינך מסוגלת לראות עצמך ללא ילד, צריך לחשוב מה אני יכולה לעשות ולא עשיתי. שוב, אני יודעת, שזה קל להשיא עצות לאחרים, אבל אין לי פתרונות. ולסיום, כל מה שניסיתי לחשוב עליו ועליו כתבתי, לא דורש החשפות, אבל אם הדבר בנפשך, גם זו אולי הדרך. מספיק נציג אחד מקבוצה שאין לו בעיה להגיע לאולפן טלוויזיה ולשוחח עם מי שצריך.
המון המון בהצלחה!

סביון1

New member
אני חותמת על כל מילה שלך. אם אין אני לי

מי לי. וכיון שהמצב הינו כפי שהינו, אם לא תתאגדו ותקימו איזשהוא לובי לטובת עצמכם, שום דבר לא יזוז פה.

בהצלחה!

riki23

New member
הבעיה

שאי מידע ברור בנושא, אני פניתי לעמותות בחודש מאי, ונאמר לי שתוך חודש, חודשיים הכל צריך להיפתר. היום כבר עברו הרבה יותר מחודש חודשיים ואין קול ואין עונה.

קודם כל מנסיוני, אם אמרו לך חודש-חודשיים

תתקשרי לאחר חודש ואל תחכי חודשיים. צריך להתקשר ולא להרפות. אם את מכירה אחרים בעמותות שיתקשרו גם הם כל הזמן. כשאתה לא מתקשר, "שוכחים" אותך. בעצם לא צריך אפילו מרכאות. באמת שוכחים אותך.
אין קול ואין עונה מצד מי? העמותות או הגורמים שהיו אמורים לטפל בענין?
צריך לזכור שלעמותות פנו לאימוץ חו"ל חד הוריות רבות מאד וזה כח לא מבוטל. אינני יודעת את המספרים המדוייקים , אך אני מרשה לעצמי להניח, שהעמותות לא היו מצליחות לשרוד עד היום בהתבסס רק על זוגות. אל תסתפקי בתשובות כלליות. תשאלי בכל עמותה בדיוק מי מטפל בזה ואל מול מי . תשאלי אם שתי העמותות פועלות ביחד או לא. יתכן שבמצב זה עליהן להתאחד במאבק לשינוי המצב. אם לא מטפלים אל מול גורם בארץ או אתו תשאלי למה ומה אתם המאמצים יכולים לעשות.

לנקודת חן, אני חושבת קצת אחרת מקודמיי לגבייך

אני מאד מבינה לליבך. הכמיהה לילד עוברת כל כך חזק בין שורותייך, והיא מאד מוכרת. אחת התחושות החזקות שחוויתי בעבר.

בניגוד לקודמי אני לא חושבת שהפיתרון הפרטי שלך הוא ריאלי בלהזיז הרים וחומות אבן בממשלה שלנו או בממשלת רוסיה.
היה טוב לו היה לובי חזק לעניין והלואי והיו נפתחים יותר ערוצי אימוץ בין לאומי.
אך את עשוייה להקדיש את כל כוחותייך ומרצך למלחמה בכוון הזה ולצאת בסוף בלי ילד. כי אלו גופים גדולים שלאורך השנים לא בדיוק היה קל לשנות בהם משהו.
בנוסף, פוטין כרגע עושה בעיות לכל מדינות המערב, לא רק לנו.

ונניח שישראל באמת תצליח לפתוח ערוץ אימוץ חדש מול מדינה כלשהי באפריקה או במזרח הרחוק למשל.
כמה זמן יקח עד שבאמת תקום עמותה שתצליח ליצור שם קשרים יעילים ולהפוך את האימוץ לבר ביצוע?
ואז, כמה זמן יקח עד שיתחילו לבוא משם ילדים?
כולנו הוותיקים זוכרים נסיונות לא מוצלחים מול ארצות חדשות שבסוף הסתיימו בלא כלום, או בילד אחד או שניים. הבירוקרטיה, עורכי הדין, הקשיים המקומיים ועוד ועוד הם כולם מכשלות הלוקחות זמן רב.

כרגע מה שמעניין אותך, אני מנחשת, זה איך בכל זאת להפוך לאם כמה שיותר מהר.
לו אני את, הייתי חושבת על אומנה או על אימוץ ילד גדול בארץ. האם זו אופציה מבחינתך?
ישנן אומנות עם אופק לאימוץ.
ישנם אימוצים בארץ של ילדים גדולים יותר או ילדים עם צרכים מיוחדים או ילדים עם אימוץ פתוח.
משהו מאלו בא בחשבון מבחינתך?

נכון שגם בארץ בהיותך יחידנית, את במקום לא הכי טוב מבחינת התור לסוגים שונים של אימוצים.
אך כולנו פה מכירים סיפורים מאד מוצלחים של אמהות יחידניות שאימצו ילדים מורכבים יותר, או שקיבלו ילדים מקסימים לאומנה עם אופק לאימוץ.

מאחלת לך המון הצלחה!

fatfat

New member
מסכימה מאוד עם דניאלה

דרך נוספת שאולי תתאים לך היא ליצור "זוגיות" לצורך הורות משותפת. עמותת משפחה אחרת (בטח יש עוד גופים שעוסקים בכך אבל אני לא מכירה) עוסקת בין השאר במציאת פתרונות למשפחות "לא קונבנציונאליות" ובין היתר מקשרת בין גברים לא נשואים שרוצים להפוך להיות אבות ובין נשים לא נשואות שרוצות להפוך להיות אמהות ועושה בינהם חוזים לגבי מהות ההורות המשותפת.

ומניסיון בעולם האימוץ כל פעם קורים שינויים בלתי צפויים. בזמנו רומניה נסגרה מיידית לאימוצי חו"ל והיה מאבק קשה לשחרר ילדים שכבר נפגשו עם מאמצים פוטנציאליים. בסופו של דבר הצליחו לשחרר ר חלק מהילדים. כשאני הייתי בתהליך האימוץ פניתי לאוקראינה ועוד לפני שהתיק שלי הוגש שם למשרד האימוצים היא נסגרה לאימוצים בשל ראורגניזציה פנימית של המשרד שם. אמרו שזה עניין של חודשיים - שלושה שהפכו לחצי שנה... שנה. בסוף האימוצים נפתחו מחדש אחרי כמעט שנתיים, אלא שאז ההנחייה היתה שחד הוריות אינן יכולות לאמץ מאוקראינה והם נאותו לטפל רק במקרים שטרם סגירת האימוצי משם כבר הגיעו למשרד האימוצים. זה היה מייאש להתחיל את כל התהליך מחדש ולמצוא אפשרות אחרת להפוך אם, אבל הילדות שבסופו של דבר הפכו להיות בנותי הן האור של חיי ושווה היה להמתין עבורן כל כך הרבה זמן ולעבור מסע חתחתים.

year of the cat

New member
הפתרון לדעתי הוא שינוי החוק

לאפשר לנו לאמץ בעזרת ארגונים מחו"ל
להם יש כבר קשרים ונסיון גם במדינות אחרות
שינוי החוק הוא מעשי
צריך מישהו שיוביל את זה

קשה7

New member
העמותות עושות מעל ומעבר

יש להם יחצנים בכנסת.בשבילם זוהי פרנסה.מה שכן יכול לעזור זוהי פניה לתיקשורת.התיקשורת רעבה לרייטינג.כל תוכניות הבוקר למינהן או נות לאוהבי הסקנדלים אורלי וגיא שגם מנסים להיות הורים( הנושא קרוב לליבם תרתי משמע.אורלי קיבלה התקפי לב. בגלל ההורמונים שקיבלה בטיפולי הפוריות)תיפני לאורלי.השאלה אם זה תלוי בישראל או ברוסיה?בהצלחה.את צריכה להתאזר בעוד קצת סבלנות

שרון1818

New member
היי נקודת חן

מאוד כדאי לך להירשם לאימוץ בארץ. אני נרשמתי ואמרו שאפשר לקבל ילד גדול. זה גם משהו וזה בטח עדיף מלא כלום. אם יפתחו את האימוץ ברוסיה הייתי רוצה לאמץ תינוק מרוסיה וגם את הילד הגדול בארץ. זה ממש נפלא בעייני משפחה גדולה

למעלה