אחרי כמה זמן כדאי לחזור לטיפולים

אחרי כמה זמן כדאי לחזור לטיפולים

בוקר טוב
חדשה כאן...
ילדתי לפני חודשיים בן מתוק אחרי מספר הזרעות ו3 מחזורי ivf. (יש לו ריכוז זרע נמוך ולי יש חצוצרה חסומה)
כרגע לא דחוף לי עוד ילד, אבל אנחנו לא צעירים....
אני בת 38 ובן זוגי בן 45, מתי כדאי לחזור לטיפולים? הנקה מן הסתם פוגעת ביכולת ההקלטות?

Round two

New member
הי

הייתי בדיוק במקום שלך לפני כשנה. הבת שלי כמעט בת שנתיים וכשהיא הייתה בת שנה ואני בת 38 החלטתי שכדאי לחזור כי מי יודע מתי....ואכן לקח שוב לא מעט פעמים והריון חוצרחמי נוסף שהיה חייב להידחף בכח :( היום אחרי שנה אני בהריון שנניח ב״ה. אז דעתי היא שבגלל הגיל ובגלל ההיסטוריה כדאי להתחיל לנסות. יש 9 חודשי הריון גם ככה להתרגל לרעיון:)

זה לא רק ההסתגלות לילד נוסף....

זה העובדה שלא אוכל להרים את התינוק שלי בזמן טיפולים ובהריון, שככל הנראה אצטרך להפסיק להניק וכל שאר הדברים שיבאו על חשבון התינוקי שלי

shoosh101

New member
ברגע שאת מרגישה מוכנה פיסית ונפשית

קודם כל - כמעט תמיד הנקה לא הולכת יחד עם טיפולים (גם כי כל המערכת ההורמונלית משתנה, לרוב אין ביוץ וכו', גם כי לא רוצים לחשוף את התינוק היונק להורמונים שניתנים בטיפול), יש רופאים מעטים שבנסיבות מסויימות מוכנים לעשות טיפול יחד עם הנקה.
אצלי, אחרי שנולדה הבת הגדולה, לקח לי שנה וחצי להרגיש מוכנה לסיבוב נוסף (הקושי היה בעיקר נפשי - להתמודד שוב עם טיפולים, עם אכזבות, ובמקרה שלי גם עם הריון לא פשוט). אבל הייתי צעירה יותר, בת 34. בסופו של דבר לקח לי כמעט שנתיים להרות, לא מעט בכלל (ויותר ממה שלקח בסבב הראשון).
כיום, עם תינוקת בת חודשיים בבית, ובגיל 37, ברור לי שלא אחכה שוב שנה וחצי עד לנסיון נוסף, כי הגיל כבר משחק תפקיד יותר משמעותי. אבל כל זה מאוד אישי לכל אחת.

anguly

New member
קודם כל מזל טוב!

זה עוד חדש וטרי....
&nbsp
לשאלתך את בקצה גבול הפוריות שלך.
מה שאומר שאם תחכי יכול להיות שלא יהיה עוד ילד מביצית שלך.
בגיל 38 עוד יש סיכוי סביר, אחר כך זה יורד לאחוזים בודדים.
ככה שלמרות שלא דחוף לך עוד ילד, אם את רוצה עוד ילד, כדאי לחזור לטיפולים בעוד 4 חודשים (אלא אם עברת קיסרי שאז אין מנוס מהמתנה של שנה).
זה אומר כמו שכתבת כמובן גמילה מהנקה וכן להכנס לקושי רב עם תינוק חדש.
&nbsp
שיהיה בהצלחה

נטלייי

New member
לא ידעתי

שאחרי קיסרי צריך לחכות שנה להריון נוסף...
קבעתי תור לסבב לילד שני ב 20.10, שזה 11 חודשים מהקיסרי.
אני מקווה שלא יעשו לי בעיה ויתנו לי להתחיל סבב ישר במחזור שאחרי התור.

anguly

New member
במילא כמו שכתבת

התהליך יביא לזה שתהיה שנה אחרי...
ההמלצה היא פשוט להקין את הסיכוי לקרע ברחם.
רוצים להגיע להחלמה מלאה...
שיהיה בהצלחה

למעלה