אחרי כמעט שלוש שנים - סוף להנקה...

אחרי כמעט שלוש שנים - סוף להנקה...

אייל ויובל, בני שנתיים וכמעט אחד עשר חודשים, סיימו השבוע לינוק... סוף ההנקה הגיע מצידי (נראה לי שמבחינתם הם היו מוכנים להמשיך ככה עוד הרבה הרבה זמן). אחרי שבשבועות האחרונים ההנקה נעשתה מעיקה, בעיקר בבקרים, עם הנקות שלא נגמרות ותחושה שלי שהם מתעוררים מוקדם מדיי רק כדי לינוק ואחר כך מתנהלים עייפים כל היום, שלא לדבר על חוסר הסבלנות שלי בבקרים, החלטתי שאני לא רוצה להמשיך יותר, כבר עברנו גמילת לילה לפנ יכשנה (עם המון רגרסיות) ועכשיו הרגיש לי שהם יוכלו להמתודד עם הבחירה שלי ובאמת עברנו את זה בסך הכל בטוב. אייל המתוק המציא לעצמו פתרון ביניים, ובמקום לינוק ממש הוא מתיישב עליי בתנוחת הנקה ועושה תנועות עם הפה קרו מאד לחולצה שלי, אחרי כמה רגעים הוא מרים אליי ראש מחוייך ואומר: "סיימתי". בימים הראושנים הם עדיין ביקשו לינוק אבל היום, אחרי 5 ימים זה כבר לא ממש עלה. אתמול בלילה כשהלכנו לישון, יובל שכב לצידי והתחיל למנות את כל ה"לא יונקים" בבית שלנו וכלל גם את עצמו ואת אייל.

זהו. בימים הראושנים הייתי קצת עצובה ומבולבלת, אני כבר שמונה שנים מניקה או בהריון או שניהם יחד ופתאם זה מאחוריי... לאט לאט מתרגלת ורואה את היתרונות במה שהיה ובמה שמעכשו. מאחלת לכל המניקות הנקות נעימות והרבה כוחות ושמחה גידול הקטנטנים. ותודה לכל מי שליוותה אותי כאן, תמכה, עודדה וייעצה.

שבוע טוב !

תודה לך

אני עדיין זוכרת את העזרה שלך מתחילת ההנקה שלי. מאחלת לכולכם הרבה שמחה, צמיחה ובריאות.

ואווווווו

אמאגם יקרה

בוקר טוב מקסימה ,
איזה מרגש לקרוא... משמח וגם עצוב.. אכן - סופה של תקופה !!!!!

איזה מתוקים ובוגרים הבנים שלך.
אני לא מוותרת עלייך פה!! את חלק מעמודי התווך של המקום הזה !!!!
אנא אל תלכי לנו.. הישארי איתנו פה ככל שתוכלי,
תמיד יש לך מה לכתוב בתשובות לשאלות ותהיות ולחצים של אמהות חדשות ופחות חדשות.

תודה יקירה, על כל המילים הנהדרות שלך, על ההמלצות, העצות והשיתוף.

שולחת לך חיבוק גדול גדול,
זה הזמן שלך לראות את היתרונות בכך שהם כבר גדלים וסיימו לינוק, ויש הרבה - תהני מהם.

בהצלחה בהמשך

kokla2

New member
כל הכבוד!!

מקסימים!
ואת מדהימה!

הרבה הצלחה וכיף בהמשך הדרך החדשה.

מאחלת לעצמי גם להגיע להנקה בת 3 שנים (אנחנו קרובים גם לסוף הדרך...)

תדה על כל העזרה שלך פה
ואל תעלמי לנו!

ונוס 26

New member
איזה כיף, כל כהבוד

מזדהה עם הרגשת העצב והבלבול. כשהפסקתי להניק את מיכאל, הבן השני שלי, שהיה אז בן שנתיים וחצי, הפסקתי למעשה מעל לארבע שנות הנקה רצופות, כי כשהוא נולד עדיין הנקתי את אחיו הבכור (גדול ממנו בשנה ושמונה). אמנם בסך הכל, כמו שאת מתארת ההנקה הפכה קצת מעיקה לקראת הסוף, והיתה אצלי תחושה של שחרור והקלה, אבל יותר מזה הרגשתי איזה חלל שנפער, חוסר פנימי כזה שהתקשיתי להסביר , אני חושבת שהיה לי הרבה יותר קשה מאשר לו, ונזקקתי הרבהיותר ממנו לעוד רגעים של התכרבלות ואינטימיות כדי להתגבר על הגמילה

אבל זה עבר אחרי כמה זמן, כשכולנו נכנסנו לשגרה החדשה וכשהוא אפילו הפסיק לבקש לינוק, פתאום זה הרגיש הכי נכון ככה.
תהני מהחופש החדש ובעיקר מהגדילה וההתפתחות

תודה לכולכן !!

אנחנו כבר שבוע וחצי אחרי, עברתי כמה ימים של עצב ותחושה, כמו שונוס 26 תיארה, של חלל ואפילו בכי על מה שהיה ונגמר אבל היום, אני המומה מתחושת השחרור שזה העניק לכולנו, הם נראים לי פתאם כל-כך גדולים והחיים בבת אחת קצת יותר אפשריים.... אני בטוחה שההנקה נתנה לכולנו המון ומודה לאלוהים ולכן על התמיכה שבזכות כל אלה הצלחנו להגיע עד הלום !! היה לי חלו ם להצליח להניק עד גיל שנתיים והנה הוא התגשם ועוד עם ריבית של כמעט שנה נוספת...

Mr China

New member
וואו! במקרה נכנסתי לראות מה חדש

וגיליתי את הודעתך המרגשת. בשעה טובה וכל הכבוד שהגעת (הגעתם) עד הלום. המון תודה על כל התמיכה שלך לאורך הדרך, בטוחה שתשארי לבקר כאן ולייעץ. באמת מרגישים פתאום כמה הם גדולים כשהם לא יונקים, נכון?
שיהיה בכיף.

למעלה