אחרי כמעט שנה, תאויש המשבצת של יצחק נוי

דקל נור*

Well-known member
אני בעד מיחזור אבל לשמוע את יצחק נוי הבר מינן בשבתות בבוקר היה קצת קרינג' בשבילי.
והנה סוף סוף הודיע אורן נהרי שמשבצת השעתיים בין 8-10 בשבת תעבור לידיו. הוא קצת יבשושי ואין לו את הקול של נוי אבל הקונספט של עיסוק ידעני בשלל נושאים ולאו דוקא ממלחמת השחרור, נשמע מבטיח. רק חבל לי שאפאחד לא יקריא לי יותר מהפרנקפורטר אלגמיינה צייטונג.

נערך לאחרונה ב:

סופהו 1

Well-known member
בין 8-10 בשבת תעבור לידיו. הוא קצת יבשושי ואין לו את הקול של נוי אבל הקונספט של עיסוק ידעני בשלל נושאים ולאו דוקא ממלחמת השחרור, נשמע מבטיח. רק חבל לי שאפאחד לא יקריא לי יותר מהפרנקפורטר אלגמיינה צייטונג.
יש בשבת שעות כאלו בשעון?

סופהו 1

Well-known member
אצלי יש המון, יכולה לתת לך כמה שאת רוצה
מתגעגעת לימים ששנת בוקר שבת נמשכת עד ארוחת צהריים
מה שאומר, שאמא הכינה ארוחת צהריים, אבל אלה כבר געגועים מסוג אחר
רואה את הדור הצעיר. הם יכולים לישון משקיעת החמה ועז שקיעתה ביום הבא, בלי בעיה.
אני לא זוכרת את עצמי ישנה כל כך הרבה שעות, למעט בימים לחוצים בזמן הצבא, חזרה מחו"ל, או להבדיל, מחלה.
בדרך כלל ביומיום, שבע שעות שינה נותנות לי מספיק אנרגיה כדי להתמודד עם היום החדש. שימשיך כך, טפו, טפו,טפו.

אפרופו ארוחת צהרים בשבת.. לאמא שלי, אולי כי היתה מ"כית בנח"ל בדימוס :) , היה נוהג להעיר את הישנים מעבר לשעה שמונה בשבת. אל תבזבזו את היום היא אמרה. אולי הגוף התרגל ולא מרגיש חסר? תודה, אמא.

לעומתה, לפי המסורת של לעשות הפוך ממה שהורינו עשו לנו, פרט לימים של טיול, לא הערתי את ילדי בשבת. תיהנו.
ביום חול לפעמים שאלתי מה קורה, אבל מי שלא ענה, לא ענה והיו מספיק פעמים שמצאתי אותו באותה תנוחה גם בשתיים כשחזרתי... איך ישן כל כך הרבה שעות? אין לי מושג. אולי זה מה שנותן לו היום את הכוחות לגדל תאומות ולשרוד לילות בלי שינה.

דקל נור*

Well-known member
יש בשבת שעות כאלו בשעון?
בשבת זה התור שלי להוציא את הכלב בבוקר. לבי לא נותן לי לתת לו לחכות יותר מדי. יוצאת מוזנחת, עוד לפני הקפה , אבל אלה הטיולים הכי טובים. לא ממהרת. הרחובות שקטים. יש זמן לשוחח לפעמים עם משועבדים אחרים מהשכונה.

סופהו 1

Well-known member
בשבת זה התור שלי להוציא את הכלב בבוקר. לבי לא נותן לי לתת לו לחכות יותר מדי. יוצאת מוזנחת, עוד לפני הקפה , אבל אלה הטיולים הכי טובים. לא ממהרת. הרחובות שקטים. יש זמן לשוחח לפעמים עם משועבדים אחרים מהשכונה.
משועבדים זו מילת מפתח בגידול בעל חיים.
עם כל אהבתי לבעלי חיים, עם כל הטיולים וההנאה, אחרי כל השנים של עוד תינוק שלא גדל (אחד/שניים קבועים ועוד ארבע/חמש פעמים גם גורים של כלבי נחיה באומנה) די.
אולי פעם, כשאהיה גדולה וממש אשתעמם.
שלישיה.jpg

דקל נור*

Well-known member
משועבדים זו מילת מפתח בגידול בעל חיים.
עם כל אהבתי לבעלי חיים, עם כל הטיולים וההנאה, אחרי כל השנים של עוד תינוק שלא גדל (אחד/שניים קבועים ועוד ארבע/חמש פעמים גם גורים של כלבי נחיה באומנה) די.
אולי פעם, כשאהיה גדולה וממש אשתעמם.
צפה בקובץ המצורף 73798
איך זה היה לך למסור גורי אומנה?

נסיך.333

Well-known member
אני בעד מיחזור אבל לשמוע את יצחק נוי הבר מינן בשבתות בבוקר היה קצת קרינג' בשבילי.
והנה סוף סוף הודיע אורן נהרי שמשבצת השעתיים בין 8-10 בשבת תעבור לידיו. הוא קצת יבשושי ואין לו את הקול של נוי אבל הקונספט של עיסוק ידעני בשלל נושאים ולאו דוקא ממלחמת השחרור, נשמע מבטיח. רק חבל לי שאפאחד לא יקריא לי יותר מהפרנקפורטר אלגמיינה צייטונג.
היה עונג אמיתי להקשיב לו, המון ידע, הגשה נעימה ומעניינת
הוא חסר לי..

סופהו 1

Well-known member
איך זה היה לך למסור גורי אומנה?

מהרגע הראשון שעלה הרעיון לקחת גור, המשפט שנאמר הכי הרבה פעמים היה- הגור לא שלנו. הגור אצלנו לשנה.. אחכ חוזר למרכז. רק לשנה.. וכו. אנחנו רק מתנדבים לגדל.
לא קל. הרבה דמעות וגרון חנוק אצל כולם. כמובן שאצל הילדים ולא משנה באיזה גיל,יותר, אבל מתגברים וממשיכים.

נסיך.333

Well-known member
מהרגע הראשון שעלה הרעיון לקחת גור, המשפט שנאמר הכי הרבה פעמים היה- הגור לא שלנו. הגור אצלנו לשנה.. אחכ חוזר למרכז. רק לשנה.. וכו. אנחנו רק מתנדבים לגדל.
לא קל. הרבה דמעות וגרון חנוק אצל כולם. כמובן שאצל הילדים ולא משנה באיזה גיל,יותר, אבל מתגברים וממשיכים.
אני לא הייתי מסוגל לגדל גור שנה, ללמד אותו ואז שילך ממני.
אני מעריך מאוד אנשים שכן עושים את זה. לא קל

למעלה