אחרי מלחמת העולם הראשונה

bogun

New member
אחרי מלחמת העולם הראשונה

הנה לכם תמונה שמציגה את המפה של אירופה אחרי מלחמת העולם השנייה כאשר מומחש בה המצב שעליו הוביל הסכם ורסאי בכתוצאה מכך גם ל WW2. 100.000 איש של גרמנים מול צבאות שכנותיה,שימו לב שכל הכוחות והתותחים במפה מסובבים בכיוון גרמניה.
 

masorti

New member
הסכם ורסאי סיפח את אוסטריה לרייך?

כי לפי המפה - אוסטריה צבועה בצבע לבן כמו גרמניה ואף תותח אוסטרי לא מופנה לעבר גרמניה.
 
אוסטריה והסכם ורסאי

ההסכם אסר במפורש איחוד של אוסטריה וגרמניה.שכן גם אוסטריה היתה גרמנית ואפשר היה לטעון על בסיס הגדרה עצמית ,שהיא חלק מגרמניה.מה שהיטלר עשה ב-1938.
 

masorti

New member
אז מדוע רואים במפה מה שתארתי?

הרי רק בתקופת היטלר אוסטריה נתפסה בתודעה הגרמנית כשלוחה של גרמניה. (מאות שנים היתה אימפריה אוסטרית נפרדת מהגרמנית, ומסתמא הגרמנים היו מורגלים בהפרדה זו)
 

bogun

New member
תיקון לMASORTI

אוסטריה לא נתפסה כשלוחה של גרמניה.יש הבדל בין הרגשת העמים שהם אותו העם רק מדינה אחרת ובין שלוחה של מדינה אחרת.גרמנים ואוסטרים שותפים לאותה השפה ולאותה התרבות,לשניהם יש היסטוריה מלחמתית משותפת בהרבה ולכן יהיה מאוד לא נכון לטעון שרק היטלר העיר את ההרגשה שאוסטריה צריכה להיות עם גרמניה. במפה-אוסטריה היא המפסידה ומושפלת כמו גרמניה,והסיבה שאין תותחים מכוונים לגרמניה היא פשוטה מאוד-אין תותוחים.
 

masorti

New member
היטלר תפס את כל השטח המיושב..

בגרמנים כחלק טבעי מהרייך, כשההגמוניה היא כמובן גרמנית (ולא אוסטרית). השאלה האם מדובר על "שלוחה של גרמניה" או על "להיות ביחד" - זו סמנטיקה.
 

bogun

New member
הוא לא תפס,זה היה סיפוח וזה דברים

שונים מאד.וזה בהתחשב בתמיכה הרבה שבה זכה היטלר באוסטריה.
 

masorti

New member
"תפס" במובן "ראה כ.."

התכוונתי לקו המחשבה שלו מרגע עלותו לשלטון. מנקודת מבטו אוסטריה לא היתה "ארץ זרה", אלא חלק טבעי מהמדינה הגרמנית שנותק ממנה בגלל נסיבות הסטוריות מצערות.
 

bogun

New member
כן הבנתי

הוא אוסטרי והוא גדל שם כהערכים של "גרמניה ואוסטריה -עם אחד מדינה אחת" עוד כשהיה ילד קטן הוא סיפר לחברו הטוב(והיחיד)קוביצק על חלומו לאחד את גרמניה ואוסטריה שכן הוא שנא את הראיון שהם ימשיכו לחיות בנפרד.
 

Marinette

New member
שניכם צודקים

בוגון צודק בקשר לאוסטריה - מהצד האוסטרי, אין ספק שהייתה כמיהה להתאחד עם גרמניה. אני לא אומרת שרוב האוסטרים רצו בכך, אבל צריך לזכור שבשנות ה-30 זה קיבל ביטוי חזק - הייתה באוסטריה מפלגה נאצית-אוסטרית גדולה ומשמעותית (למעלה ממיליון מצביעים) ששאפה וקראה להתאחד עם גרמניה הנאצית. ככל שהתקדמו שנות ה-30, הם הפעילו לחץ כבד יותר ויותר על הקנצלרים, וחיכו לאות מהמפלגה הנאצית בגרמניה כדי לנסות לבצע הפיכה. ערב האנשלוס, הקנצלר שושינג עמד רק בקושי בפרץ של המפלגה האוסטרית הנאצית, עד שהוכרע בפלישה הגרמנית. יחד עם זה, צודק מסורתי בכך שהוא שם את הדגש על רצונו של היטלר, שקבע. וכאן אני נזכרת במה שקרה עם הולנד: היטלר והמפלגה הנאצית ראו את הולנד כאיזור ארי לכל דבר, כמו שראו את אוסטריה. את השפה ההולנדית הם ראו כניב גרמני (למרות שההולנדית מרוחקת מהגרמנית של גרמניה יותר ממה מהגרמנית של האוסטרים), ואת ההולנדים - כארים טהורי גזע שחולקים איתם תרבות גרמנית כללית משותפת. העובדה שלמה שהנאצים קראו "איחוד", ההולנדים קראו "כיבוש", לא קיבלו אותו בשמחה ולא הזמינו אותו, לא שינתה כלל את מדיניות המפלגה הנאצית בהולנד בזמן המלחמה. עד הסוף, נהג השלטון הנאצי בהולנדים (הלא-יהודים) בעדינות רבה בהרבה משנהג בעמים אירופאיים אחרים (יותר משבסלאבים - ודאי, אבל גם יותר בעדינות מכפי שנהג בצרפתים, למשל), ולמעשה נהגו בהם בדרך דומה לזו שנהגו בתושבי גרמניה עצמה. מתנגדים לשלטון בהולנד נענשו בדרך דומה לזו שנענשו מתנגדים לשלטון בגרמניה.
 
אני מסכים הפעם עם בוגון. נכון הדבר

שהיטלר מאד הדגיש את עניין הרייך הרציף (נדמה לי שזה פירושה המילולי של המלה הגרמנית שפרחה מזכרוני) יחסית לשאר הזרמים הפוליטיים שהיו בזמנו ומיד לפני זמנו, אבל התחושה בהחלט הייתה קיימת. לא רק הדיפלומטיה דאגה לכך שגרמניה ואוסטרו-הונגריה תהיינה בעלות ברית במלחמת העולם הראשונה, וזאת למרות המלחמה ביניהם ב-1866 והאינטרסים הסותרים בעיקרון במרכז אירופה. זה כמעט כמו שאדם יכול ללכת מכות עד זוב דם עם אחיו, אבל לא ייתכן כמעט שהם לא יילחמו זה לצד זהבכל עימות שכולל מישהו מלבדם.
 
למעלה