אחרי ניתוח טבעת

ortal30050

New member
אחרי ניתוח טבעת

היי, ביום שישי עברתי ניתוח טבעת (לא מאמינה שאני כבר אחרי) רציתי לשאול אם בערב פסח כבר יהיה מותר לאכול מרק טחון בבלנד עם ירקות או שזה עדיין מוקדם?
ועוד שאלה לגבי הסיכות - אני אמורה להוציא אותם ביום רביעי, ואני מפחדת שיכאב, זה אמור לכאוב??
תודה מראש וחג שמח לכולם

אלישבע24

New member
אורטל יקרה, אל תדאגי בקשר לסיכות,זה

ממש לא כאב לי כשהוציאו אותן!
בהצלחה לך וחג שמח!!!

קוביd1

New member
אורטל בשעה טובה

מאחל לך החלמה מהירה וקלה בלי כאבים ,ואם יש כאבים לקחת משכחי כאבים לא צריך לסבול.
הוצאת הסיכות לא כואבת ,תוציאי את הסיכות אחרי התעצות עם האחיות ,שלא יהיה מצב שהחתך יישאר פתוח
העתקתי מהאתר של אופירה "בשבוע הראשון לאחר הניתוח, ההוראה הרפואית היא צריכת נוזלים בלבד. כאשר ביומיים הראשונים הנוזלים צלולים בלבד (תה, מים, מרק צח מסונן, מיץ פירות מסונן, קרטיב, ג'לי), ובימים הבאים מצטרפים משקאות חלב (נס קפה, חלב, שוקו, מוקה, רוויון), ובהמשך גם מעדנים חלקים, לבן, יוגורט.
אם מרגישים טוב, חזקים ורעבים – אפשר לקצר שבוע ראשון ל-4 ימים, ולעבור ביום החמישי לכלכלה רכה"
הרבה בריאות וחג שמח

קובי.

ortal30050

New member
תודה על התשובה

אז לא אוכל לשתות מרק סמיך בערב חג, טוב אז אסתדר עם מרק צח.
ןבקשר לסיכות תודה הרגעתם אותי, תודה

אופירA

New member
מנהל
תעשי חשבון -

נותחת ביום שישי בבוקר.
שישי שבת - נוזלים צלולים ללא משקאות חלב.
ראשון שני - משקאות חלב, מעדנים חלקים לגמרי ודלילים, יוגורט חלק דליל.
אם את מרגישה טוב, והכל עובר חלק ואין לך בעיות - לא סחרחורות, לא בחילות, לא הקאות - אפשר ביום שני בלילה לטחון מרק ירקות ואין חובה לסנן אותו.

לא לנגוע במצה. רצוי גם לא להסתכל לכיוון שלה...
כמובן גם לא קניידלע, לא בשר, לא דג.
אבל תוכלי לעשות פירה תפוחי אדמה דליל, ולאכול ממנו קצת.
אפילו קינוח בצורת גרבר או ג'לי או מוס או גלידה תוכלי לקבל
. סעודת חג לתפארת.

ortal30050

New member
אף פעם לא הייתי טובה בחשבון

עכשיו הבנתי, כי אני לא החשבתי את יום הניתוח וספרתי מיום שבת, בכל מקרה עכשיו הבנתי, איזה כיף שאפשר להתייעץ ולקבל תשובות כאלו מהירות, שמחה שאתם פה בשבילנו,
חג חירות שמח!!!

אופירA

New member
מנהל
האמת היא שצריך לספור לפי 24 שעות

כלומר כיוון שנותחת בבוקר, אז מיום שישי בבוקר עד שבת בבוקר זה יום, מיום שבת בבוקר עד ראשון בבוקר זה יום, היום השלישי הוא מראשון בבוקר עד שני בבוקר והיום הרביעי הוא משני בבוקר עד חמישי בבוקר.

אבל אם 12 שעות לפני כן יש ליל הסדר, ואדם מרגיש טוב וחזק והכל עבר לו חלק, אני לא רואה בעיה אם הוא יאכל פירה דליל ומרק טחון 12 שעות לפני הזמן הנכון לכתחילה.

ואלו שמנותחים בערב צריכים כמובן לספור ימים מהערב.

למעלה