אחרי ניתוח תוספתן.

cze133

New member
אחרי ניתוח תוספתן.

לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח פנדיציט שהיה לו כבר חור והיתי מאושפז שבוע כולל אנטיביוטיקה, הפצע השאירו פתוח 5 ימים כדי שיתנקה אבל לא היתה הפרשה בסוף תפרו את הפצע ושוחררתי . לאחר שבוע הוציאו את התפרים, אני ברוך ה מרגיש טוב אין כאבים וכדומה. רציתי לשאול, האם הרגשת חולשה לפעמים ועייפות זה נורמלי ועד מתי? ועוד רציתי לשאול מתי אפשר לקיים יחסי מין? ומתי הסימן של החתך יעלם? והאם הריפוי הפנימי הושלם בזמן של כחודש? האם מותר להתעמץ או להרים דברים כבדים או לצעוד רגלי ועד מתי? תודה.

החלמה אחרי ניתוח

הרגשת חולשה ועייפות צפויה לאור תהליך זיהומי שהיה בחלל הבטן והתערבות ניתוחית. קיום יחסי מין תלוי בהרגשתך הכללית ואם אתה מרגיש מספיק טוב, אין שום מניעה מכך. סימן של חתך ניתוחי וצלקת ישאר לתמיד אולם יחולו שינויים במראה הצלקת ובצבע שלה. שינויים אלו נמשכים מספר חודשים. פעילות גופנית מתונה מומלץ כמו צעידה רגלית מומלצת כבר בשלב הזה במידה ואין כאבים ואתה חש בטוב. פעילות מאומצת כמו הרמת משקולות מומלץ להמתין כ 3 חודשים ולפי המלצות המנתחים שלך. בברכה

cze133

New member
עוד שאלה בקשר לניתוח תוספתן.

זה שאני מרגיש עדין חלש האם זה אומר שהברזל נמוך? איזה ויטמינים אתה ממליץ? האם מותר לשתות יין או אלכוהול? כשיצאתי מבית חולים היה לי הומוגלובין 12.3 האם זה נורמה? תודה

למעלה