אחרי ניתוח

barsese

New member
אחרי ניתוח

שלום, יש לי כמה שאלות -למה מצב של פזילה קטנה פנימה הוא מצב רצוי לאחר ניתוח פזילה החוצה ולאחר כמה זמן המצב אמור להתייצב?! האם הפזילה המכוונת פנימה תופיע כל הזמן או רק לעיתים בתקופה שלאחר הניתוח, וכך גם הראיה הכפולה אני מניחה. (שקשורה לפזילה פנימה)?!. -מיום ליום אני רואה פחות ופחות כפול, ביום לאחר הניתוח ראיתי הרבה כפילות והיום 4 ימים אחרי הניתוח בקושי על מה המצב מעיד?! -המנתח אמר לי שמכייון שאני רואה כפול לכסות בכל יום 4 שעות עין אחרת, האם ההמלצה היא בגלל שאני רואה כפול מדי פעם או בגלל שהיא תעזור בשיקום ובהצלחה

תשובה

שלום רב! מאחר ונטית העין היא לחזור לכיוון חוץ לכן אם יש תיקון יתר בגבול הסביר זה כדי שכאשר העין תפנה שוב לכיוון הצידי היא תתאפס באמצע.עצם זה שהכפילות הולכת ונעלמת מצביעה על התהליך הנורמלי שציינתי.סגירות לסרוגין עוזרות לשרירי העיניים והמוח לתקן את הפזילה.

barsese

New member
שאלה נוספת - טשטוש ראיה עין אחת

שאלה נוספת, האם טשטוש ראיה בעין אחת בימים שלאחר ניתוח הינו מצב תקין ונורמלי?! עין אחת מטושטשת ועין אחת חדה, בדרך כלל ראיה 6 6 או כמעט. והאם הטשטוש לא יכול לפגום בהחלמה ובתוצאות ניתוח הפזילה כי יכולה להיווצר בעיה במיזוג 2 התמונות כאשר אחת מטושטשת ואחת חדה?! (ואולי כתוצאה מכך אחת העיניים תברח מהמיקוד?!)

למעלה