אחרי סקירה ראשונה אשמח לעזרתכן בדחיפות

ליאן311

New member
אחרי סקירה ראשונה אשמח לעזרתכן בדחיפות

הייתי אתמול בסקירה ראשונה ( שבוע 15)
הרופא מצא ממצאים מדאיגים בלב
אי סימטריה בלב חדר ימין קטן ושמאל מורחב
ומוצא לא תקין של כלי הדם הגדולים
האם מישהי יודעת מה זה אומר?
הוא שלח אותי לעשות אקו לב
וחשבתי ללכת בנוסף לחוות דעת שניה לעוד סקירה
מי יותר מומלץ מנסיון ד"ר שפירא או ד"ר בורנשטיין?
או שיש לכם רופא אחר שאתן ממליצות עליו
מאזור קריות/חיפה

Maive1

New member
מצטערת לשמוע!

שלום לך,

זה ממש לא נעים לקבל כאלו חדשות לא טובות. מאוד מלחיץ ואני מבינה לליבך (אצלנו לא ראו כיליה אחת בסקירה מוקדמת וזה היה מאוד מפחיד). כמובן שהלוואי שיתברר בסוף שזה "שום דבר", אבל כרגע זה לא נשמע ככה וצריך לעשות בירור מקיף.
אני מסכימה עם החשיבה שלך- ללכת כמה שיותר מהר לסקירה נוספת אצל מישהו אחר, לא הייתי אצל מי מהמומחים שציינת, אני עשיתי סקירות (הן מוקדמת והן מאוחרת אצל מומחים בתל אביב, אם תרצי המלצה בשמחה).

שנית, קבעי באמת תור לאקו לב עובר- יכולה להמליץ לך על בי"ח שניידר לילדים, מכון הלב שלהם, הם מומחים גדולים במומים אצל עוברים (צריך הפנייה + טופס 17). אני עשיתי אקו לב עובר שם בשבוע 23 אמנם, אבל כדאי להתייעץ איתם מתי לעשות לפי הנתונים שלכם.

מה אומר הרופא המטפל שלך? האם שלח אתכם לייעוץ גנטי? מי שפיר?
יכולה לספר לך שאחרי שנמצא הממצא אצלנו של היעדר כיליה, הופננו לבדיקות הבאות: ייעוץ גנטי, סקירה מוכוונת לכליות (עשינו בקפלן, ללא קשר לסקירות ה"רגילות"), בהמשך עשינו מי שפיר+ צ'יפ גנטי, ייעוץ אצל נפרולוג ילדים וכמובן מעקב שוטף בקופה.
יכולה לעודד שבסוף התגלתה בסקירה מאוחרת כיליה אגנית (עדיין לא ידוע מה רמת התפקוד שלה, אבל זה כבר מעודד). יחד עם זאת ממצא בלב, נשמע לעניות דעתי הלא מקצועית, חמור יותר (שהרי אפשר לחיות גם עם כיליה אחת).

כמו כן, אני גם הייתי מתייעצת עם קרדיולוג ילדים באופן פרטי, להבין לעומק מה משמעות הממצא, לקבל סטטיסטקות על מקרים דומים ובכלל חוו"ד מה זה אומר.

מאחלת לך רק בריאות אמן.

RingGirl

New member
את לא צריכה עוד סקירה

במקביל לקביעת אקו לב תקבעי תור לרופא המטפל שלך (עם כל הכבוד לדר' אינטרנט) שיוכל להסביר לך יותר על המצב הספציפי שלך.
&nbsp
כרגע את לא צריכה עוד סקירה, את צריכה לבדוק את המימצא ואת ההשלכות האפשריות.

למעלה