אחרי שבוע או יותר של פורום מלא חיים

the king 25983

New member
אחרי שבוע או יותר של פורום מלא חיים

חזרנו לשיגרה
לאן, לאזעזל, כולם נעלמו
בשבוע פלוס האחרונים היה פה אחלה פורום והיה ממש כיף להיכנס לכאן אבל פתאום האדמה בלעה את כולם
מוזר
טוב אני אנסה להתחיל במשהו שניסיתי להתחיל כבר אבל זה לא הלך... הואו נתחיל בשירשור טעויות ושירשור מילים או משפטים שלא הבנו. אני אתחיל: מה זה ראסטאפריי
זה נמצא ב"בעיר בזאת"... מקווה שהפעם זה ילך והפורום יחזור להיות כמו זהוא היה בימים האחרונים.

הכל בסדר אח... ../images/Emo168.gif

האמת שגם אני לא הבנתי את המילה ראסטאפריי.... וגם בקונפורמיסט לא הכי הבנתי במה עוסק השיר., חוץ מזה שהוא מזכיר את הילדות שלו.., למישהו יש סיפור על השיר??

יושי ב

New member
הסיפור מאחורי הקונפורמיסט

קולנוע פריז, שמוזכר בשיר, היה בשנות ה-80 מקום איסוף לכל הפריקים של ת"א וביניהם יהלי. בקולנוע הזה הוצגו כל מיני סרטי קאלט כמו "מופע האימים של רוקי", בד"כ סרטים נונקונפורמיסטיים בעליל. ד"א אחד הסרטים שהוצגו שם היה "הקונפורמיסט" של ברנרדו ברטולוצ'י. בסופו של דבר הקולנוע נסגר ובעיני יהלי זהו עוד שלב בהפיכת החברה שלנו לקונפורמיסטית לגמרי - "סגרו את קולנוע פריז ומילאו אותו מלט שהבניין מעליו יהייה יותר יציב" - המילוי במלט מדגיש את האטימות של האנשים ואת חוסר הרצון שלהם להפתח בפני דעות שונות. החיים של הילד שבאים לידי ביטוי במשחקי הכדורגל בימי שישי ובחברויות עם "נורית אפשטיין" למיניהן מראות את השלב האחרון לפני שהילד הופך לקונפורמיסט. יהלי עצו ד"א, טוען שהוא קונפורמיסט ושבשיר הזה הוא מבקר את עצמו.

עדי1234

New member
נורית אפשטיין

לפי הראיון שהיה איתם לפני כמה זמן (לא זוכרת איפה) הם אמרו שנורית אפשטיין הייתה הילדה הכי יפה בביה"ס ונראה לי שזה היה פיטר ויהלי שהתחילו להתווכח מי גנב אותה ממי... עדי

למעלה