אחרי שינה של 12 שעות....
הצלחתי, בעינים פתוחות, למצוא את דרכי למחשב
אז ביום רביעי האחרון ביקרתי את הקרדיולוג. אין מנוס ואחרי שנתיים שלא היתי במעקב....היתי חייבת להראות נוכחות. הקרדיולוג הקודם שאצלו היתי, היה פשוט גועל נפש של בנאדם. לוקה ביחסי אנוש ברמה שמעולם לא נתקלתי בה. כל הפגישה איתו היתה לי הרגשה כאילו שהוא רק מחכה שאצא לו כבר מהחדר, ענה לי תשובות בחוסר סבלנות. בקיצור "הענשתי" אותו ולא הגעתי למכון הלב שנתיים
. הפעם ביקשתי קרדיולוג אחר, כל אחד אחר, ולמרות שאני תמיד טוענת שלפני שרופא צריך להיות רופא הוא צריך להיות בנאדם, רק כשהגעתי לקרדיולוג הנוכחי, הבנתי כמה זה חשוב, באמת הבנתי את זה. ישב מולי רופא שנתן לי הרגשה שעל כל מילה שיוצאת לי מהפה, כל תלונה, כל הרגשה, הכל הוא לוקח ברצינות. מקשיב ביסודיות ושואל שאלות לעניין. בקיצור - בחרתי! זה יהיה הקרדיולוג שלי מעכשיו. אז מה הוא אמר? הוא שמע בצורה מאוד ברורה את הרישרוש בלב והוסיף שזה נשמע לו מאוד רציני וחמור. אחרי שהשמעתי לו את רשימת התלונות שלי, הוא התייחס לכל אחת בנפרד, הסביר לי מה נראה לו שקשור לרשרוש ומה נראה לו שלא קשור לרשרוש, הוא קרא את המסמכים הקודמים - אקו, אולטרסאונד, בדיקת מאמץ וכו'...כל מה שעשיתי בשנים קודמות והגיע למסקנה שצריך לעשות הכל שוב, באופן יסודי מאוד, כדי לראות אם חלו שינויים בצורת הלב. אז תיאמנו שאעשה אולטרסאונד חוזר (בכל זאת, המסמכים שהבאתי לו הם מלפני שנתיים...) כך שהוא יוכל לראות את האיוושה. ובנוסף, כדי לשמוע את הפירפורים שמידי פעם יש לי בלב, הוחלט שאלבש עלי "מעקב" - הולטר לב, במשך 48 שעות, בתקווה שהפירפור יופיע בזמן הזה והמכשיר "יקליט" אותו. המזכירה הנחמדה ראתה את מבט הלחץ שלי מכל הבדיקות והבטיחה שתארגן לי תורים להכל כמה שיותר מוקדם כדי שאסיים עם זה מהר ואכן היא קבעה לי תורים לזמנים ממש קרובים ומיד אחרי כן - תור נוסף לדוקטור. קיצר, יצאתי בהרגשה שאני בידיים טובות, ואני מקווה שהבדיקות יראו שאין שינוי (שיפור כבר לא יהיה, המצב בלתי הפיך, אז לפחות שלא ישתנה כלום). אחרי הקרדיולוג ירדתי קומה אחת - לרופא העיניים הנחמד, איש מקסים חייבת לציין - מי שמחפש רופא עיניים אנושי, רגוע, אלוף בהסברים מובנים - זה האיש. ובקשר לעניין שבגללו אני במעקב אצלו - המשקעים בעיניים כתוצאה מהפלקווניל (שהפסקתי לקחת אותו כבר לפני שנה). אמנם לא שמעתי בשורות בסגנון "זה משתפר" אבל כן שמעתי "שום דבר לא השתנה". זה שחצי מקובל עלי....גם פה עדיף שלא ישתפר מאשר שיחמיר. אז לא יצאתי ממנו מרוצה לגמרי, אבל יצאתי שקטה שאני לא הולכת להתעוור מחר
אז מה המסקנה מכל הקישקושיאדה שלי? אנשושים - יש חיה כזאת "רופא טוב"! תתעקשו להיות אצל רופא כזה, אל תסתפקו ברופא "מומחה בתחומו" שלא יודע להיות בנאדם. שיהיה לנו סופ"ש נעים!!!
הצלחתי, בעינים פתוחות, למצוא את דרכי למחשב