אחרי שישה חודשיפ הבנו שדי..

Maya1212

New member
אחרי שישה חודשיפ הבנו שדי..

שלום רב,
חזרנו לארץ בקיץ, לאחר תכנונים ארוכים והתרגשות גדולה.
לא יודעת מאיפה להתחיל, אבל נדמה ש 13 שנים בקנדה גם עשו את שלהם,
הפקידה במשרד הקליטה שהודיעה בחגיגיות שאין צורך להתרוצץ בין משרדי הממשלה השונים, ושמשרד הקליטה שולח טפסים לכולם גרם לנו לנזקים מתמשכים עד היום שלא נפתרו.
למשל: הפקידה בביטוח לאומי שקיבלה את הטופס ממשרד הקליטה בחרה להקליד תאריך תושבות מרגע שקיבלה את הטופס (שבועיים אחרי שהגענו לקנדה) רצה הגורל, והבן שלי בן ה-10 נחתך ברגלו לפני שקיבלנו את הכרטיסים המגנטיים, הופננו ממכבי לביקור רופא ומשום ששם לא תופרים ילדים הופננו שוב לרמב"ם, שם החליטו לא לתפור ושחררו אותנו הביתה עם חוב של 1100 שקלים, אמרו לי לא לדאוג, לחכות שיסתדר ואז להביא התחייבות.
כשהתקבל אישור התושבות, הקטינו את החוב ל-750 שקלים, ואז, במכבי אמרו שלא היינו מבוטחים על פי הביטוח הלאומי שם הקלידו תאריך תושבות בשגיאה.
הייתי בביטוח לאומי כבר מעל 10 פעמים, הם אומרים שאני צודקת, מטילים את האחריות על הסניף בקרית אתא שמטיל את האחריות על הסניף בירושלים שמטיל את האחריות על משרד הכספים של ביטוח לאומי שהוא מסתבר איזשהו גוף נפרד. סגנית מנהל בשם ברוריה אף עשתה מאמצים ושלחה אימיילים למשרד הכספים לתקן את הטעות, והם על פי ברוריה התעלמו מבקשותיה.

עד לרגע זה, שישה חודשים אחרי, מעל 100 שקלים תשלומי חנייה ליד הביטוח הלאומי, הטעות לא תוקנה.

דוגמא נוספת: פקידת משרד הקליטה שלחה טפסים גם לקופת החולים, אני התבקשתי ללכת ולאסוף את הכרטיסים, הבן שלי אושפז ביום כיפור בבית החולים עם תגובה אלרגית פתאומית קשה שלא היה ידוע למה ונשלח לעשות בדיקת אלרגיה, שם אמרו במכבי שאיננו יכולים לעשות את בדיקת הדם כי אין לנו ביטוח משלים, אמרו לנו שאם היינו עושים כשהגענו , הילדים היו מכוסים מיד, אבל בגלל שאף אחד לא טרח ליידע אותנו, ופקידת משרד הקליטה שלחה את הטפסים עבורנו, הילדים לא נכללו בביטוח המשלים ולכן נאמר לנו עליהם להמתין שנה כדי לקבל זכאות בביטוח משלים. הצעתי לשלם רטרואקטיבי, הצעתי לברר מול משרד הקליטה, שום דבר לא עזר. גם תרופות לאלרגיה שקיבל מהרופא אי אפשר היה לקבל, כי הן לא בסל, וכאלה שלא בסל מקבל רק מי שיש לו ביטוח משלים.
בן זוגי חזר איתי לארץ לאחר 23 שנים בקנדה, הוא התייאש וחזר חזרה לפחות עד שנסתדר, כי הבנו שפשוט זה לא הולך להיות.

את שני ילדיי רשמתי לבית ספר יסודי פרטי, ליאו-בק, בית ספר רגשי עם תוכנית לימודים שמאוד מזכירה את בית הספר הפרטי ממנו באנו, לקח לי זמן למצוא מסגרת כזו ובגללה החלטנו לשכור דירה בחיפה. המחשבה שכיתה קטנה תביא להכלה וקליטה טובה יותר של הילדים נראתה לי נכונה.
כל כך טעיתי. המקצועיות לה הורגלתי בטורונטו מצד המערכת החינוכית היא בעלת פערים עצומים לנמצא כאן.
בני הבכור ( לאחר שדיווחתי על פרופיל הלמידה שלו, על כמה שהוא רגיש, על כך שהוא חייב להרגיש אהוב כדי לאהוב ללמוד בחזרה, על כמה שהעברית שבפיו לא חזקה מספיק והוא זקוק לתמיכה) ,לאחר ריאיון עם מורה מקסים, רגיש שהבין בדיוק על דיברתי בזמן השיחה, הושם בכיתה עם מורה חדשה, ללא אופי או ניסיון של מחנכת שצעקה וצועקת ולעולם תצעק כנראה באגרסיביות וברוטליות על תלמידיה (אני הייתי עדה למשפטים כמו: נמאס לי מכם- לתלמידיה, מגיע לכם שתלמדו מדעים כל היום- כאילו מדעים זה עונש, עונשים קולקטיביים לכיתה ה בגלל בעיות משמעת- שלילת הפסקות, שלילת שיעורים ספציפיים, כתיבת חיבור לכל הכיתה: למה לא טוב להפריע- כאילו זו לא 2013 , פתרון במריבה בין תלמידים על כרטיס סופר גול: המורה קרעה פשוט בפניהם את כרטיס השחקן), מה שהביא לבן שלי להסתגר, ולפחד, להיות בחרדה תמידית מהמקום הזה בו הוא אמור לבלות את רוב היום.
בקשות מצדי לתגבר את לימודיו בשפה ובחשבון בעברית נענו בשעה שבועית עם ששינית, ובתשובה שלילית לגבי לימוד בעיות מילוליות בעברית, כל עיצה ורעיון לעזור לקליטת בני לא נענו באימייל, לאחר שלושה אימיילים היא אף טרחה להודיע ליועצת בית הספר שאני "מפגיזה אותה באימיילים" והתבקשתי להפסיק, כמובן שקליטת הבן נכשלה, כל כך נכשלה שהתלמידים האחרים קלטו מיד ואז גם התחילו ההצקות: משכו לו בשיער, נתנו לו אגרופים, דחפו אותו והכי גרוע, האשימו אותו במעשים שלא עשה, "גנב לילדה את הסוודר", "קשר לילד את החולצה לכיסא", "מרמה במשחקי כרטיסים", ועוד ועוד.
הבן שלי לצערי, לא מתנהג ככה, הוא לא יודע להיות רע כי יש לו PDD,
בבית הספר קראו לי לשיחה ואמרו שהוא לא משתלב חברתית ולא מסתדר עם המורה, הסברתי שהיא חייבת להאמין לו, הוא לא משקר כשמספר מה עושים לו בכיתה.
אז המנהלת לולי אמרה לי ליד נציגה ממתי"א של משרד החינוך חיפה: אני לא נוהגת להשתמש במילה כזו, אבל הבן שלך הוא שקרן, הוא משקר, אני לא יכולה לעזור לו , משרד החינוך אמר שיש מקרים הרבה יותר קשים ממנו שמשתלבים יופי בבית הספר ומשום שמעולם לא היה בחינוך מיוחד צריך לעזור לו, המנהלת התעקשה ואמרה שאין באפשרותה והוא צריך סייעת צמודה.
התחננתי שתעביר אותו כיתה (בכל זאת יש לי גם תואר בחינוך ואני מבינה קצת בצרכים של הילד שלי) והיא אמרה שהיא קיבלה כבר החלטה ואי אפשר לשנות אותה.
בן זוגי שהתגורר כ-23 שנים בקנדה התייאש כבר בחודש הראשון ונסע חזרה כדי לוודא שלפחות יהיה לאן לחזור, הוא עשה נכון.
עברו עלינו עוד מאות חוויות, גם טובות וגם מאיימות, צעקות של נהגים עליי בזמן נהיגה כי נתתי לנהגת מבוגרת זכות קדימה, גניבת ברגים מהגלגלים של הרכב שהתגלתה במקרה כי מישהו, מסתבר ניסה לגנוב את הגלגלים כנראה ונתפס, בקיצור, מה שקורה בקנדה במשך שבע שנים, קרה לנו במספר חודשים.

מה אומר:
אל תגידו למי שעזב לחזור כי הפערים הם באמת מאוד עצומים ואנחנו כבר אנשים שונים, אוהבים את המדינה ומרגישים תמיד חלק ממנה אבל גם יודעים אחרת, ומבינים את המשמעות במהות הפערים.
אנחנו חוזרים הביתה בעוד כשבועיים.
זה הספיק.

nevo681

New member
האם הבנתי נכון ואתם חוזרים חזרה לקנדה?

אנחנו חיינו באוסטריה במשך שנתיים בסך הכל (כאזרחית אוסטרית) וחזרנו לישראל בהריון ראשון מתקדם ולחץ הורים.
חשבנו ורצינו לגדל את ילדנו בארץ, מהמקום שאנחנו הגענו, הסתבר לנו שישראל הוא מקום שנורא קשה לגדל ילדים, מערכת החינוך חלשה וכושלת בכל שכבות הגיל. שנה לאחר לידת הבן הראשון נולדו לנו זוג תאומים והקושי היה קשה מנשוא. ללא עזרה מכל צד שהוא וחובה הכרחית מצידי כאמא לצאת ולפרנס את הבית. הילדים נשלחו תחילה למסגרות פרטיות לאחר הנחות בעלות של 6000 ש"ח, לא אגיד לך אפילו מה היה המשכורת אבל בשביל הנפש שלי היה שווה את ההשקעה, בשנה שלאחריה כבר נרשמו לגן ויצו עם הנחה משמעותית של התמ"ת, אך עדיין הקושי היה קיים מאוד.
השנה הגדול כבר בגן עירייה, צהרון יקר, גנים מזוויעים (לפחות בעיר...) בקיצור אכזבה.
זו הסיבה שאנחנו רוצים לעבור, לתת לילדים משהו אחר, נופים, תרבות, שקט , חוסר לחץ, נוחות (של הכל, משרדי ממשלה, תחבורה ציבורית, קניות, בילויים הכל)
אין ספק שבארץ קשה לקבל אנשים....גם אם היו בעבר ישראלים
בהצלחה לכם !

פגי1

New member
מה לעשות?באמת קשה לגדל ילדים

שנה אחרי ילד ראשון ועוד תאומים,קשה מאוד,מסכימה,גם באוסטריה מול הנופים,כנראה קשה?ונכון בארץ נרתמות הסבתות,אבל לפי דבריך יש הנחות בגנים,לא מצאתי
גנים מזוויעים,אם ותתוותרי על הנפש?תוכלי לעשות חינוך ביתי,אבל בארץ קשה לקבל אנשים?כולנו חיים ככה,אין לך זכויות יתר,יש לך אזרחות אוסטרית,אני מציעה שתלכי
לכוון הנוחות,התרבות,חוסר הלחץ,ועוד ועוד,ממש חוצפה לאמר שבארץ קשה לקבל אנשים,תגידי קשה כאן,אומר קשה ,תמיד יש בררה

nevo681

New member
תשובה לפגי

נכון שלגדל 3 ילדים בהפרש של שנה זה קשה ואפילו מטורף, מן הסתם שלא היה לי קל גם באוסטריה.
אבל ואבל גדול יש באוסטריה כ"כ הרבה תמיכה - קודם כל כלכלית, שעוזרת מאוד אפילו.
שם בניגוד לפה גני הילדים הם מעל גיל שנה ובתנאים מסויימים, מה שאומר שאם הייתי יולדת את הבכור שם , בשנה הראשונה הייתי יושבת איתו בבית בלי דאגות כספיות על הראש כי הייתי מקבלת 1000 יורו בחודש , כן כן את שומעת טוב. את יודעת כמה קבלתי פה? 1000 ש"ח דמי לידה ואח"כ כלום כי לא עבדתי ולמרות שאוסטריה וישראל הן מדינות אמנה ובזמנו לפני חזרתנו בדקתי מה קורה מבחינת מקום העבודה ונאמר לי שיכול להיות "שאזכה" לקבל 3 חודשים בתשלום כי עבדתי.... אבל בסוף ביטוח לאומי החליט אחרת ואני בחרתי לא להילחם מול מערכת מפגרת.
עכשיו אם נמשיך בתמונה, הילד היה נכנס לגן ילדים בחינם!!! בזמן שאני ממשיכה לקבל עוד 1000 יורו בחודש במשך שנה על התאומים ואז גם הם היו נכנסים למסגרת בחינם שנה אחריה....
זה ההבדל. נכון שעזרה של סבתות (אם קיימות כאלה שעוזרות) זה אחלה, להיות לצד משפחה זה גם אחלה, להיות באירועים משפחתיים ובחגים, הכל סבבה, אבל החיים בארץ קשים, יקרים, מתישים, מלחיצים, פקוקים ואישית אותנו מעייפים.
אז את יודעת אתם בחרתם לחזור מבחירה מסויימת, יש עשרות כמוך ועשרות כמוני.
זכותי להגיד מה שאני רוצה על המדינה, המקום בו נולדתי וגדלתי שלצערי במקום להתפתח ולפרוח היא הולכת לכיוון מאוד מאוד עצוב, לא ידוע, מסוכן.... ככה אני רואה את המדינה הזאת. הממשלה רקובה מהיסוד, אין פה שום סדר בין האנשים שצריכים עזרה, מעמד הביניים, קניית דירות, התחשבות בזוגות צעירים, משפחות צעירות, כלום...מתעלמים מהמציאות....

פגי1

New member
ושראל,אוסטריה,או דנמרק אינן ברות השוואה

היינו רוצים בשאיפה,שלא תתממש כנראה,ולא ראיתי כאן שום טענה נגד מי שרוצה לחיות במדינה אחרת,מכל מיני סיבות,,הכל לגיטימי,ויתכן?שאם לכולנו היתה
אזרחות זרה?היינו חיים במקום אחר,וחיינו היו קלים יותר,הכל אפשרי,ללא כל בקורת,אבל לדבר על נופים ופקקקים,אותי באופן אישי זה מקומם,גם בלונדון יש מוסיקה יותר
טובה ,כמאמר השיר,אז?והפקקים בניו-יורק,העיר האהובה עלי,אין פקקים?ולא שמעתי תלונות מישראלים שגרים שם,ואפילו שיטת אסוף הזבל,המיושנת,והעכבר שמתרוצץ
בין הרגליים,ומדובר בשכונות יוקרה,לא שכונות עוני,,חניה יש רק בפרוורים,ומי שחניה חשובה לו גר שם,וזה בסדר,ויש לו איכות חיים,שאותי באופן אישי משעממת,אבל
שוב זה אישי בלבד
ובקשר לבטוח לאומי,מוסד שאין מילים טובות לאמר עליו בלשון המעטה,הם עובדים לפי הספר,ראש קטן,,בעצמך כתבת,שנאמר לך שיכול להיות ,שתקבלי 3 חודשים
בתשלום,יכול להיות,זו לא תשובה ,ואפילו לא הבטחה,אז קבלת תשובה שלילית,למה?יבדקו את התיק,ולא נמצאת ראויה,כנראה ישנה סיבה
בדקתי קצת,מדינת אמנה גם כאן,ישנן מגבלות,ולא אכנס לנושא זה,אני מוצאת שיש לפעמים אי דיוקים בהתנהלות מול המערכות,ואנשים כועסים ומתמרמרים,,כי צפו
למעבר חלק,וזה לא קורה,ובכלל מעבר ממקום למקום,ועוד עם ילדים,זו משימה לא קלה לאף אחד

אספרסו2

New member
זה לא ענין של מעבר חלק,

כי אין דבר כזה.
המירמור הוא על הרעה באיכות החיים וקימת דאגה לעתיד הילדים.

nevo681

New member
צודק אספרסו

פגי היקרה, את כנראה לא מבינה שמדינת ישראל היא מדינה חולה!
אני הבנתי, ומזלי שיש לי אזרחות נוספת.
מן הסתם שאם לא היתה לי אחת כזאת הייתי צריכה לסבול עד יום מותי במדינה המזעזעת הזאת.
לגבי נופים ופקקים, מה לעשות שכשאת רוצה לצאת לטייל עם הילדים בשבתות / חגים וימים חופשיים לכל עם ישראל, את נמצאת בפקק מטורף , חולני ומדכא מהדרום ועד הצפון ומהצפון ועד הדרום, דבר שיכול לקרות גם באירופה אבל בגלל שהכל פתוח , האופציות הן כמעט אינסופיות, את יכולה לטייל בשקט ולהגיע בזמנים שרצית.
אז כן בשביל נופים פתוחים, תחבורה ציבורית משכמה ומעלה + מחירים סבירים, כי מי צריך רכב כשתחבורה ציבורית טובה וזולה יותר, אז שווה את המאמץ.
מצטערת, אני חייתי בשתי העולמות, ישראל ואוסטריה , אני יודעת מה קורה בשתי הצדדים, עם כל הכבוד למשפחה המורחבת, היתרונות של אוסטריה טובות בהרבה עם כל המחיר הגדול שנשלם בהמשך.

לך בהצלחה בארץ הקודש ולי בהצלחה במקום החדש

אני רוצה להוסיף בתור ישראלית

שאני מבינה אותך , ומאחלת לך בהצלחה . רק מצער שאת חושבת שהמדינה "חולה " , " רקובה" . יש דברים שצריך לתקן בלי ספק . לא נוכל להתחרות באיכות החיים של אוסטריה ושל מדינות אחרות. לקבל כסף על ילדים זה נפלא , אבל אולי תסתכלי על הצד המלא של הכוס . ישראלים יולדים ומגדלים ילדים באהבה , למרות שאין שום עזרה כספית , ולא עוד , אלא (תקני אותי אם אני טועה) ישראלים מביאים יותר ילדים מהאוסטרים . באמת עם תנאים כאלו , הייתי מביאה עשרה ילדים . זה נשמע גן עדן .

פגי1

New member
התכנונים הרבים שעשיתם לא התממשו מדוע?

נתחיל מהסוף, pdd למי שלא יודע<היא קבוצת הפרעות המאופיינת בלקוי איכותי של אינטראקציה חברתית הדדית,של משחק דמיוני ושל מיומנויות תקשורת מילולית
ןלא מילולית,ונמצאת על הספקטרום האוטיסטי,וילדים קולטים את החריגות הזאת מיד,הילד אולי לא יודע להיות רע?אבל אני מאמינה שיכול להיות מאוד מאוד מתוסכל,
בקשה לסייעת,היתה צריכה להעשות מיידית עוד בקיץ כדי לשריין תקציב ,התקציב אינו מתקציב בית -הספר,וזקוק לאשור משרד החינוך,,לרוב המשרד מאשר
לא ידוע לי מתי ליאו-בק הפך לבית ספר פרטי?אבל בזמנו נחשב לאחד מבתי הספר הטובים בחיפה,ויש להם גם היום אגודת בוגרים שמוכנים לעזור,וללא קשר הילד זכאי
על פי חוק לתמיכה בלמודים,כך שלא ברור למה לא נתנת לו העזרה?
ידוע לי,שילדים כאלה מסתדרים יפה בבית הספר הדמוקרטי דוקא,ששם אפשר לצאת למנוחה,ואף לבחור מקצועות לימוד,והכתות קטנות,בדקתם את זה קודם?
רק בגלל הילד,הייתי חוזרת לקנדה,ומיד אם אפשרי?טובת הילד קודמת לכל ,,זה בהחלט לא המקום עבורו, במקרה כזה
שום סייעת לא תעזור,גם שפה חדשה ,גם שנוי מקום,וגם לקות למידה,,וגם לקות חברתית,זה יותר מדי?חשבתם על זה קודם?והערה אף אחד לא אמר כאן,לחזור לארץ
כל אחד יכול לגור איפה שירצה,ןלא צריך לטעמי,לאהוב את המדינה,גם אלה שחיים כאן,לא תמיד אוהבים את מה שרואים, אהבה זו מילה חזקה מדי,אבל אנחנו עושים ככל
יכולתנו ומנסים לעזור בחו"ל הגעגוע תמיד חזק יותר,זו לא חזרה פשוטה,יש כאן בעיה,הרוב נקלטים יפה
ולאלה שיכנסו לפורום,טעות בהקלדת-בטוח לאומי יכולה לקרות,התאריך הקובע הוא של משרד הקליטה,והם חייבים לטפל בזאת,בטוח לאומי אינו קובע מי תושב חוזר
ומאיזה תאריך,התאריך הקובע הוא יום ההתיצבות במשרד הקליטה ,מה שקרה כאן ממש לא ברור?
מי שחזר יודע שאין לו בטוח בריאות,אלא אם כן שולם ?כמו מי שיוצא,חברות פרטיות,גם של קופות החולים,מנפקות פוליסות פרטיות,זולות יותר,ואז יש בטוח,ילדים מבוטחים
מרגע הכניסה,,פציעות,שעל פניו,צריך לתפור או לא,הולכים למיון ילדים,ולא לבקור רופא,שעולה כסף,ובכלל יש כאן רצף של טעויות?או הדרכה לא נכונה?

בכל מקרה,בהצלחה מכל הלב באמת
,

מה זאת אומרת הדרכה לא נכונה?

מאיפה הם היו צריכים לקבל את ההדרכה הנכונה? גם היום כשאנחנו צריכים רופא דחוף, לא ברור לנו איך עושים את זה...אני לא בטוחה שאם הילדים שלי יפצעו אני אדע לאן ללכת בדיוק כדי שלא יחייבו אותי אחרי זה. למזלי יש לי מספיק משפחה שתעזור לי במיידי אבל לא לכולם יש.
הילד אמור להיות מבוטח, גם אני אוסיף למי שנכנס לפורום ונלחץ...שתהליך הקליטה הוא כזה:
הולכים למשרד הקליטה וממלאים את הטפסים (כולל אלו של ביטוח לאומי, אמנם לבחורה עשו בעיות, אבל בדרך כלל כשאין טעויות השירות הזה נוח מאד), אחרי שלושה ימים בערך אמורים לקבל טלפון מביטוח לאומי שאומר שנקלטנו במערכת אם הם לא מתקשרים כדאי להתקשר אליהם. ואז אפשר ללכת לקופת חולים ולהרשם ולקבל כרטיסים מגנטים. זה אומר שאם הכל עובד כמו שצריך אחרי שבוע כולם כבר חברים בקופת חולים ("כולם" זה כולל את הילדים ואת מי מההורים ששילם את הקנס של ביטוח לאומי, אם ההורים לא שילמו אז כדאי כמובן לעשות ביטוח פרטי להורים עד שנגמרת תקופת ה"עונש").

אני מאמינה שיש כאן רצף של טעויות.
ומבינה לחלוטין את הסיבה לרצות לחזור למקום המוכר והאוהב..(אישית אוסיף, שמבחינתי גם בלי שום רצף של טעויות, מספיק שלא אמצא חניה בקניון כי צפוף פה וגם אם יש חניה אני לא מצליחה להחנות כי החניות קטנות בטירוף...בשביל שארצה לחזור למקום המוכר והאהוב
)

בהצלחה

פגי1

New member
הבה ואסביר לך מה זו הדרכה נכונה

הבטוחיםהמשלימים,אינם באחריות קופות החולים,אלא של חברות פרטיות,של הכללית-דיקלה, של מכבי ,זהב ומכבי שלי,חברה אחרת,אני בכללית, בכל סניף ישנן חוברות הסבר,לא צריך בשביל זה משפחה,בקור רופא,חברה פרטית,כרוך בתשלום,ויש תלונות שלא עונים לטלפון,גם זאת לברר בסניף או,הכל באינטרנט
רפואה מקצועית,יש גם למכבי וגם לכללית,במקומות שעובדים עד שעה 11,למכבי רח הנצח רמת -השרון,לכללית ,בהרצליה,הכל ניתן לבדיקה למפרע,הכל בסניף,וכמובן בעוד
מקומות,מקרים דחופים שלא בשעות העבודה המקובלות,בבתי חולים לילדים,כמו דנה ועוד,על כל שאלה יענו בסניף,מקווה שברור,פשוט לערוך רשימת טלפונים,לכל צרה

Maya1212

New member
תגובה

לבן שלי, עם pdd, מעולם לא היתה סייעת, הוא לא נזקק לסייעת, ולמד בבית ספר דו לשוני עברית ואנגלית כך שידע את שתי השפות, לא עברית ברמה גבוהה כמו שלומדים בישראל, אבל תיקשר בשתי שפות.
ביקשנו עזרה בבית הספר אבל לאחר שאמרתי להם שהוא pdd, הם טענו שלא יוכלו לעזור לו , המנהלת בעצמה המליצה לי על חינוך ביתי. נציגה ממשרד החינוך שהתלוותה אליי, בשם לוריין, לאחר צפייה על בני, אמרה שהוא אינו זקוק לסייעת, שמקרים מורכבים, מסובכים וקשים משלו מסתדרים יפה ללא סייעת כשבית הספר מחליט להכיל..
לא ידעתי שיש בתי ספר בישראל שאינם מעוניינים בהכלה של כל התלמידים, זה באמת היה שוק עבורי.
ליאובק , בית הספר היסודי, הוא פרטי, בית ספר שהיה בצמיחה או משהו כזה , חטיבת הביניים והתיכון לא פרטיים .

אנחנו בכל מקרה בחזרה בקנדה, ללא סייעת, בונים בחזרה את בטחונו העצמי שכמעט ונהרס כליל במסגרת רגילה, אמנם פרטית שוב, שפויה ומכילה

ההמלצה שלי בכל אופן למי שחושב לחזור תהיה, תנסו קודם, תבינו את כל ההבדלים ששכחתם מקיומם, תערכו ותתכוננו בהקדם, היו מוכנים להלחם כל פיסה של זכות כמעט, ואם צורת חיים כזו מתאימה לכם, קדימה לארוז.
שיהיה בהצלחה לחוזרים!

וואו נשמע עמוס מאד

מודה שגם אחרי שנה וחצי כאן, קשה לחזור ולהתרגל לחיים בארץ. אבל במקרה שלכם נשמע שבנוסף לקושי הרגיל נתקלתם בהרבה מידי מקרים שעוד יותר מקשים על החזרה.
מקווה שהבן שלך יחזור למקום החם והאוהב שאליו הוא רגיל, חבל לי שלא מצאתם את המסגרת הנכונה בארץ (מאד מוזר שהוא לא קיבל תמיכה ואפילו לא את השעות "עולה חדש" שמגיעות לו. הילדים שלי קיבלו 3 שעות פרטניות כל שבוע ושמעתי על ילדים שאפילו קיבלו שעה ביום).

שיהיה בהצלחה.

rotem862

New member
מחפשת משפחה שחזרה לארץ

היי מאיה, האם אפשר ליצור איתך קשר? אני עושה תחקיר טלוויזיוני ומחפשת משפחה שחזרה לגור בארץ.
אשמח לשיתוף פעולה,

:) רותם

mgmoonlight

New member
לגבי בתי ספר

בתור מישהי שהייתה ילדה מאוד רגישה שלמדה בבית ספר ציבורי עד התיכון, שבו התחלתי ללמוד בביה"ס הריאלי (בי"ס פרטי בחיפה. ואגב, ליאו בק זה לא באמת בית ספר פרטי, עם כל הכבוד) אני באמת מסכימה עם זה שילדים יכולים להיות ממש רעים. גם עליתי מבריה"מ והייתה המון גזענות מצד הצברים. ורק כשהגעתי לתיכון הפרטי הרגשתי שאני באמת בסביבה טובה עם אנשים שהם גם בראש שלי, התלמידים מכבדים שם את המורים וגם להפך. שם "חנון" זו לא מלה גסה ובסופו של דבר רוב האנשים שמסיימים שם לימודים מגיעים מאוד רחוק בתחומי האקדמיה ובתעשייה והם אנשים עם דרך ארץ.

אספרסו2

New member
מה זה חנון?

כל אותם בני תשחורת פורעי חוק שליגלגו והציקו לאחרים לא הגיעו רחוק בטווח הארוך.
במבחן התוצאה החנונים הם אלו שהצליחו בחיים.

Philip Jr

New member
תודה על השיתוף שלך

באופן אישי הצטערתי לשמוע מה עבר עליכם, ואאחל לכם שהמצב ישתפר, היכן שלא תהיו. בהצלחה!

למעלה