אחרי שמפסיקים..

naturegirl2

New member
אחרי שמפסיקים..

גם לדעתכם אחרי שמנפצים את הבועה לתקופה ושוב חוזרים אליה היא נהיית גדולה יותר והמצב נהייה גרוע יותר? אחרי שמפסיקים....

../images/Emo140.gifברוכה הבאה ילדת טבע../images/Emo24.gif

אני לא יודעת לענות לך מהמקום שלי, כלומר מתוך נסיון אישי, משום שאם אני מבינה נכון, את מדברת על מעידה בדרך, ורצון לחזור אליה שוב. אני יכולה לענות לך רק מה אני חושבת מתוך מה שאני מכירה ושומעת במיסביב שלי, מחברים לדרך שכבר היו ומעדו, וכן.. הרוב יודע לספר שלעלות על נקיון בפעם השניה או השלישית, או לא חשוב איזו פעם אחרי הפעם הראשונה, הרבה יותר קשה. אז קשה... אבל לא בלתי אפשרי! נדמה שזה תלוי ברצון שלך, עד כמה את רוצה את הדרך ואת הניקיון. לפני כשנתיים, הפסקתי לשלושה חודשים בערך, משום שרציתי להוכיח למי שחייתי איתו - שאני לא מכורה. לא יצאתי בהצהרות, ולא החשבתי את עצמי למכורה. כל מה שעשיתי היה בכדי להוכיח שאני לא כזו והפסקתי עם הסמים. בלי תכנית, בלי שום דבר שדומה לזה אפילו.. רק אני עם עצמי. מתי שהוא, כאשר חזרתי למעגל הזה, היה לי קשה... לא היה לי קשה לעשן או כאלה, היה לי רק קשה עוד יותר להודות שאני מכורה למרות הקבלות שהיו בשטח.. את מבינה? בשינוי הראשון של מצב הרוח, רצתי לעשן... לא רציתי להרגיש... היום, כשהחלטתי שזהו... קשה לי.. קשה מאד אפילו, אבל אני רוצה, כי אני חשובה לעצמי.. אני רוצה כי מגיע לי להיות, מגיע לי לחיות, מגיע לי ליהנות - על אמת!
לך. תמשיכי לבוא. אוהבת

naturegirl2

New member
שלום!

תראי, אני לא מכורה לא פיזית ולא נפשית. העניין הוא, שקשה לי עם ההתנהלות של העולם...שזה פשוט "ככה זה" ושכל הזמן צריך להתמודד ולהלחם וכו וכו ולהצטיין בעולם המודרני המורכב....תמיד צריך להספיק. כאילו יש תכנית רשומה. אני לא אוהבת נורמה ומסגרות...בגלל זה קשה לי ככ. יש לי המון פונטנציאל שאינו מוצא ביטוי כי אני הולכת בטל...כי פה לא מסתדר לי ושם לא מסתדר לי.... אז מה כבר אפשר לעשות חוץ מלהתמסטל ולהיות בחברת מסטולים או\ו מכורים ? המועקה בבוקר כבדה מנשוא.....שעוד יום עבר והאנרגיות התבזבזו לשווא..וכל יום זה אותו דבר אבל אתה נהנה מזה-זה מה שמפתיע אותי. כי אני אוהבת שינויים אבל את הסטלות פשוט...הן לא נמאסות.... לכן הפסקתי לדוגמא 3 חודשים ועכשיו בגלל הבטלה שוב חזרתי לזה....ולאנשים האלה שהיתי בטוחה שהתנתקתי מהם. ושוב טלטלה בין אמת לשקר... ומחשבות....וקללות על "למה שוב"...וזה חלש ככ מעצם הפעולה באותו רגע....

את יודעת...../images/Emo24.gif

אני חושבת שאף אחד לא יכול להגדיר אותך כמכורה עד שאת מרגישה את זה, לפחות ככה קורה לי בעצמי. קשה לי בכלל עם הגדרות אבל זה סיפור אחר. מה שאת מתארת, אם הבנתי נכון, זה בעצם ... כשאין משהו יותר טוב לעשות - אז הסוטול הוא אחלה פיתרון להעביר את הזמן ואפילו ליהנות ממה שקורה על הדרך. למה זה מפתיע אותך? אמרת עוד משהו שאני קצת תוהה לגביו - ושוב טלטלה בין אמת לשקר... ומחשבות....וקללות על "למה שוב"... יוצא שאת כועסת על עצמך בגלל שאת אוהבת את הסטלות... את מקללת ושואלת "למה שוב", כי מה? כי את מרגישה שזה לא נכון לך לעשות? אני רוצה לספר לך משהו.. עד שהחלטתי להודות שאני מכורה, חשבתי בדיוק כמוך, ואפילו התנהגתי ביומיום בכל מיני צורות שיצדיקו את התיאוריות שבניתי לעצמי לגבי התמכרות, ולמה אני לא מכורה. ככה - עבדתי למשל כמה חודשים, אספתי לעצמי כסף, שיאפשר לי לשבת כמה חודשים בבית ולהתמסטל, וליהנות, להתבטל... סיפרתי לעצמי שאלה החיים האמיתיים, ששום דבר רע לא קורה, שככה צריך לחיות - ליהנות מכל מה שאפשר, ולעשות בשביל זה כל מה שצריך. ככה חייתי המון שנים.. למשל, מעולם לא עבדתי בחודשי הקיץ כי בראש היה לי ברור שזה זמן של ליהנות, שמש, ים, סוטולים כאלה.... אף פעם לא חשבתי על הזמנים שאני מסתטלת כזמנים רעים... חשבתי רק על העובדה שכל זמן שהסוטול לא בא על חשבון או במקום דברים אחרים, אני יכולה להמשיך ככה חיים שלמים... מה שלא הבנתי אז, והיום אני רק בתחילת הדרך להבנה, היה שאני בורחת מעצמי בכל פעם מחדש... פעם אני מציבה לעצמי מטרות ועובדת בשבילן, ופעם אני מסתטלת ונהנית.... אבל כשהיו משברים כמו למשל פרידות וכאלה, באופ אוטומט התחברתי לבקבוק.... לא ידעתי להתמודד אחרת... ואת? יודעת להתמודד עם קשיים בלי סטלות? אוהבת

naturegirl2

New member
מממ..תראי

הסטלות אצלי אף פעם לא באו במקום משהו. כאילו,אין מצב שככה סתם באמצע היום התחלתי להתמסטל. ככה בערב לשבת חברים ופה זה נגמר...כאילו אף פעם לא הגעתי למצב של התפזרות. כשאני עובדת ואני מאוד אוהבת לעבוד..אני מתמסטלת בסופש וזהו ומרגישה הכי טוב שיש אבל ככה בבטלה זה בזבוז על עוד יום שעובר...לגבי התארויות וכו כן הייתי גם בזה אבל אמרתי רגע אחד בדקתי מה קורה איתי...ו..זהו.

naturegirl2

New member
עוד משו...

זה לא נכון לי לעשות כשאין לי מסגרת! זו הכוונה

סוזי10

New member
זו התחלה של ההידרדרות

כולנו התחלנו ככה, פעם בשבוע , סופי שבוע חגים וכו'. 40 שנים שמתי בסמים. הפסקתי חזרתי הפסקתי חזרתי, כשחזרתי לעולם לא מיידית לשימוש יומיומי, לפעמים לקח חודשיםוהייתי אומרת לעצמי, הנה מצאתי את שביל האמצע, גם עובדת גם סוטולים לפעמים, איזה כיף, מה כולם אומריםשזה בלתי אפשרי? היתי שואלת את עצמי, אבל הנפילה מגיעה לפעמים אחרי כמה חודשים, היא בלתי נמנעת.

naturegirl2

New member
לא חושבת שזה נכון..

יש אנשים מבוגרים שמעשנים שנים ובעלי משפחות ופרנסה. העניין אצלי שאני לא אוהבת להתפזר..גם בסטלות עצמן,כשזה כבר קורה. בגלל זה 3 שנים לא נתתי לעצמי להתפזר וזה נמשך באותו מתכונת...

naturegirl2

New member
לגבי הנפילה

זה נכון לגבי החיים בכלל ולוא דווקא לגבי הסמים. זה כמו שאני אגיד לך שהחיים שלי מתנהלים במעגלי התחדשות והרס. אז בתקופת התחדשות אני הכי מאושרת שיש אבל זה אומר שזה יימשך ככה? לא..תמיד יקרה משו שיהרוס..כי ככה זה יש מורדות לצורך עליות הכל שאלה של איזה בנאדם עומד מול זה ומה הוא מצפה מעצמו ולאן הוא לוקח את זה.שאלה של מינון וזמן מתאימים. קחי אפילו מצבי רוח...שהם גם משתנים.

סוזי10

New member
יש לי רעיון בשבילך

כמה פעמים בשבוע או בחודש את משתמשת? אם את משתמשת פעם בשבוע תנסי לא להשתמש שבועיים,ותראי איך הולך, בטחשי כאלה שמשתמשים מדי םעם ומגדלים ומפרנסים משפחות. הענין הוא שהם לא מכורים, זה כמו ששותים ווסקי אחת לשבועיים שיוצאים לבילוי,כיף לאנשים האלה שיכולים, לי יש את מחלת ההתמכרות ואני לא מזלזלת בה. אני היום 11 שנים בדרך, ורק לאחרונה הרשיתי לעצמי לשתות שאני יוצאת לביללויים.

naturegirl2

New member
מצב מוכר לי..אך איני מזדהה איתו

ידיד שלי נמצא באותו מצב אבל הקטע שכל פעם שאנחנו מדברים הוא אומר לי שהוא ככה וככה וכמה שהוא מצטער על איך שהוא היה נראה ואומר לי שהוא לומד וכאלה והאמת שהוא נשמע כבר מוכן..כאילו,כבר אין להאמין לו הוא משקר על עצמו... התמכרות נובעת ממחסור של משהו מאוד חשוב?או פשוט מחשיבה לא מעמיקה לגבי כל התהליך ? בכל אופן...השאלה אם "אשתמש" היום לא עולה לי בראש...זה אם יש למה לא אם אין סבבה בכיף.. מה הסיבה שמאז שהכרתי את העולם הזה גיליתי שכל האנשים מסביבי למעשה כבר השתמשו והמס רק גדל וגדל וגדל... אולי בגלל המציאות הקשה של היום ? מי יודע..

למעלה