אחרי שעזרתם לי עם הטיול של שישי...

aFish

New member
אחרי שעזרתם לי עם הטיול של שישי...

בואו ננסה את זה של היום הראשון שלנו (יורדים ליומיים - איזה כיף!!!). התלבטות לגבי איזור שדה בוקר: 1. במגזין האחרון יש את הטיול של אלי סט ויורם חן "שלנו" מביא סינגל ממעלה דבשון לעין עקב עם אופציה להמשך לעין עקב עליון. המסלול של אלי סט עובר דרך הסינגל הזה אבל בכיוון ההפוך. מה כדאי יותר? מבחינת רכיבות השטח והזרימה (עוד פעם המילה הפלצנית הזאת)...אם בוחרים בכיוון של יורם דהיינו ממעלה דבשון לעין עקב, האם יש בעיה להמשיך על המסלול של אלי סט בכיוון ההפוך מעין עקב עליון? יש אופציות חלופיות להמשך משם? 2. אופציה חלופית אפשרית לפי המפה היא מעין עקב עליון בשביל מסומן צפון מזרחי לעין שביב. ברור לי שיש שם עליה, אבל אחריה ירידה. השאלה היא מה מידת הרכיבות (לפחות בירידה). הבנתי כבר משאלה ששאלתי בעבר כי עדיף לרכב הפוך (עין שביב לעין עקב) אבל לא בטוח כרגע שיש אופציה לכך....אם אנחנו מגיעים קודם לעין עקב עליון. מישהו יודע? תודההההההההה

Eyal Hershtik

New member
מצטרף לשאלה...

גם אני מנסה לשלב גם את הסינגל מרמת דבשון וגם את המסלול של אלי סט

aFish

New member
הנה כמה תשובות...באדיבות חזי יצחק

פניתי לחזי יצחק בשאלות הנ"ל (כי אני חסר סבלנות) והוא ענה לי מייד. אני מביא כאן את תשובותיו שהן די עוזרות להבין כמה דברים. למי שלא יודע חזי יצחק יצר הרבה תוכן הקשור לאופנים באיזור הדרום בעיקר והוא מופיע באתר הזה כולל קצת רקע על האיש. "את הקטע מעין שביב לעין עקב עליון רכבתי. החלק על הרמה רכיב ואין בעיות. נראה לי ש-80% מהשביל הירוק רכיבים (רכיבה טכנית) כך שאתה יכול לרכב מעין עקב עליון לעין שביב (אולי חלק מהירידה תרד ברגל). נראה לי שעדיף לרכב מעין שביב לכיוון עין עקב עליון ואחר לעין עקב תחתון ולרדת במעלה דבשון. קח בחשבון שזה מסלול ארוך ולא קל ליום אחד וכולל שתי עליות רגליות עם האופניים." מרשמים של אנשים שעשו את המסלול המלא כולל עין שביב זה אמור להיות מסלול קשה מאד ש"השאיר אותם עם הלשון בחוץ". לפיכך מסקנותי - לשלב בין אלי סט לסינגל מרמת דבשון יהיה קשה כי מדובר על קטע זהה (הסינגל) אולם בכיוונים מנוגדים. לפי ההמלצה כאן עדיף ללכת בכיוון של המסלול המלא של אלי סט ממגזין אופנים האחרון. למי שמתכנן יומיים רצופים של טיול הייתי מוותר על התוספת של עין שביב כי זה מוסיף אלמנט מפרך... יום טוב.

עשינו את שני הכיוונים

והמצב אפילו מסתבך, כי את הקטע בין עין עקב תחתון לעליון אפשר לעשות גם בכיוונים הופכיים וגם בשני הצדדים של הואדי. לפי ניסיונינו בכל 4 האופציות יש מספיק הליכה רגלית במיוחד בסביבות עין עקב עליון שם עולים או יורדים (תלוי בכיוון) עם האופניים על הגב. תתחילו במסלול הקלאסי של רמת דבשון - עין עקב תחתון - עין עקב עליון - רמת דבשון - מעלה דבשון. בפעמים הבאות תגוונו בכיוונים. ומעין עקב תחתון לעליון - צד ימין עדיף אבל אני לא בטוח בעניין. ציקי

ואני ממליץ..

אחרי 2 טיולים באזור - בשני הכיוונים מדרשה- עבדת על הכביש - לפני עבדת שמאלה (אין לי מפה כאן אבל זה סימון שבילים בשטח - למיטב זכרוני זה שחור שמתחבר לכחול או להיפך) עד לעין עקב עליון - משם לתחתון משם למעלה לרמת דבשון בירוק מערבה וירידה לכיוון הכביש שהולך לעין עבדת ומשם על הכביש בסרפנטינות למדרשה סה"כ כ 30 ומשהו ק"מ - ולמי שזה לא מספיק אז במקום עלות בסרפנטינות אפשר לרכ בנחל צין מזרחה ולעלות במעלה צין. הבונוס הגדול - הרכיבה בין עין עקב עליון לתחתון בירידה - משטחי סלע עם מדרגות קטנות - פעם עולים ופעם יורדים והחוויה היא לנסות לרכב בלי להוריד רגל תוך חיפוש נתיב נכון - רכיב כמעט לכל האורך. וגם ניסינו לתומנו להכנס לעין עבדת - אבל הפקח אמר לנו בלי אופניים אז אמרנו לו בלי אחותך ורכבנו חזרה... גדי

bez

New member
מצטרף להצעה של גדי

מאד כדאי לעשות זאת עפ"י ההמלצה של גדי ,כלומר הפוך מרוב תאורי המסלול.במקרה זה תדלגו על העלייה הרגלית במעלה דיבשון,שהיא קשה מאד גם אם אתה מגדיר עצמך כבעל כושר פיזי יוצא מגדר הרגיל.דבר נוסף שתרויחו הוא לרדת בסינגל מדהים לכיוון עין עקב עליון(מכוון רמת עבדת ,במידה ואני לא טועה).אבל אתם מפסידים יופי של סינגל בין עקב תחתון לרמת דבשון. אם תשאל מה עדיף ,לא נראה לי שאוכל לעזור בזה. בכל מקרה ,אחד המסלולים היפים יותר לטעמי .(קחו הרבה מים) בהצלחה אריק

JacobLevin

New member
הצעה נוספת מרכסים

הוריציה של רכסים ראה ב- http://rechasim.topcities.com/5402/index.html מסלול זה אינו נמצא על דף ה- GPS שלנו (עדיין), אולם אוכל לשלוח לך קובץ אם אתה מצוייד ב- GPS. כדרכנו לאחרונה, יש מספר קטעי הליכה. הסתכל בתמונות על מנת להתרשם.

aFish

New member
תודה לכולם!

התמונה ברורה וכנראה חייבים לחזור למסלול הזה על מנת לבצע אותו משני הכיוונים...

למעלה