אחרי שקראתי את ההודעה של הילד

אחרי שקראתי את ההודעה של הילד

בקשר לפסיכומטרי ואינטלגנציה, לא הבנתי משהו. צוין שם איפה שהוא שמנרמלים את כל הציונים, אז אני לא מבין משו, תיאורטית, יכול להיות מצב שאני אענה נניח על כל התשובות נכון ולא אקבל 800 מכיוון שהיה עוד מישהו בכיתה שקיבל ככה? אם נניח "נפלתי" על כיתה של חרשנים, יכול להיות שבגללם אני לא אקבל את מלוא היחס שבין התשובות הנכונות לניקוד?

uv1234

New member
אם ענית על כל השאלות נכון...

אז ברכותיי, אתה החרשן בעל ה-800! מי שענה על מקסימום השאלות (כמובן, בשקלול היחס בין הפרקים בכמותי ובמילולי לפרקים באנגלית) יקבל את ה-800, וכל השאר "יסתדרו" בינו לבין זה שענה על הכי פחות שאלות נכון (ויקבל את ה-200, שזה הישג גדול לא פחות). אני רואה שאתה מתייחס לכיתה, ורציתי רק להבהיר לך, שהציון הוא ביחס לכל הנבחנים באותו מועד בכל הארץ. אם "נפלת" על מועד שבו נבחנו רק אתה והנכדים של איינשטיין, אז קרוב לוודאי שלא תקבל את הציון המגיע לך באופן יחסי. לעומת זאת, יש כל-כך הרבה נבחנים בכל מועד, שמבחינה סטטיסטית ההתפלגות של הרמות שלהם ביחס לאוכלוסייה הוא זהה... כך שלא אמורים בכלל להיות הבדלים בין המועדים, בין המקומות בהם נבחנים, וכו´...

pakapaka

New member
לא רק שזה באופן יחסי

לנבחנים מכל הארץ של מועד מסויים הם מנסים לשקלל את זה יחד עם מועדים קודמים באיזשהו אופן זה התחיל מסטיגמות שנוצרו על מועדים מסויימים כמו מועד אוקטובר שמספר רב של אנשים מאותו מועד הם אנשים ששואפים להתקבל לעתודה, רובם מעל הממוצע. ולכן הרמה הרבה יותר קשה במועד המסויים. אז בעזרת שיקלול של מועדים קודמים יוצרים מצב שווה פחות או יותר בכל מועד

למעלה