אחרי 14 שנים..

• פותח הנושא A m T
  • פורסם בתאריך

A m T

New member
אחרי 14 שנים..

שלום לכולם. תוך כדי שיטוט ראיתי את פורום הקלאב-פוט והסתקרנתי... אני אמא לילד שנולד עם קלאב פוט קשה מאד. כיום הוא בן 14. מיותר לציין שבאותן שנים לא היה פורום מעין זה ולא היתה דרך להתיעץ, לשתף ולתמוך אחד בשני. ממש התרגשתי כשקראתי חלק מההודעות בפורום, ושמחתי עבורכם שיש באפשרותכם לחלוק, לקבל אינפורמציה, להתיעץ. קשה לתאר את התקופה הקשה שעברנו בשנתיים הראשונות. גילינו את הקלאב פוט בסריקת מערכות שגרתית, ולאחר מכן היינו ביעוץ אצל פרופ' מייזנר. הוא עודד אותנו, ואמר שבדרך כלל מטפלים בגבס, ורק במקרים קשים יש צורך בניתוח. הבן שלנו נולד עם קלאב פוט קשה מאד בשתי הרגליים. לא ידענו היכן ואיך לטפל. הדבר הנורא הוא שכאשר הביאו לי אותו בפעם הראשונה, לאחר שעברתי למחלקה, כבר שמו לו גבס (כי במקרה האורטופד הגיע), ולא הספקתי אפילו לראות את הרגליים שלו לפני הגיבוס. מכיון שילדתי בסורוקה התחלנו את הטיפול שם, והמקרה שלנו היה גדול מדי על האורטופד שטיפל בו. לא היה בו את היושר להגיד שהוא לא יודע לטפל במקרה קשה כל כך. לקח לנו שלושה חודשים להבין ש"זה לא זה" - כפות הרגליים התנפחו והפכו בצקתיות עקב גיבוס לא נכון (זאת הסתבר לנו בדיעבד), והתחלנו לברר לאן לעבור. למרבה המזל (ולאחר מאמצים רבים) הגענו אל פרופ' גנאל בתל השומר. אפשר להגיד שהוא הציל את הרגליים של בננו. כל כך הצטערתי על כך שלא בררנו ולא ידענו מלכתחילה שאסור היה לנו להתחיל את הטיפול במחלקה האורטופדית בסורוקה. ברור לי לגמרי שאם היינו מתחילים את הטיפול שם המצב התוצאות היו היום הרבה יותר טובות. מובן, שמה שאני כותבת כעת מתיחס לאותה תקופה ואין לי מושג לגבי המצב כיום בנושא הטיפול בקלאב-פוט בסורוקה. בננו גובס בתל השומר ומיד עם המעבר לתל השומר כבר התחלנו לראות תוצאות. בהמשך הוא נותח על ידי פרופ' גנאל ועבר שני ניתוחים בכפות הרגליים. זכינו שהגענו אליו - רופא מקצועי ממדרגה ראשונה ואדם מקסים! אין מילים לתאר את הטיפול ואת הרגשת הבטחון שקיבלנו ברגע שעברנו לתל השומר. עד היום אנו מגיעים לשם לביקורת, אחת לשנה, ואנחנו מרוצים מאד. בתיפקוד היומיומי הכל תקין לגמרי. אמנם, הוא לא ספורטאי מצטיין, אך ממילא הוא מתעניין יותר במחשבים... (למזלו). עד היום מאד קשה למצוא לו נעליים - הרגל עבה ורחבה (ואני משערת שאם היינו מתחילים את הטיפול בתל השומר המצב היה שונה מבחינה זו). אנו קונים נעליים רחבות ובמידה גדולה יותר, על מנת שהרוחב יתאים. כשהוא עם נעליים, אף אחד לא רואה ולא יודע שפעם היה לו קלאב פוט... לצערי, אין לי כמעט תמונות של הרגליים מאותה תקופה. היה לי מאד קשה עם זה, ולכן גם לא ששתי לצלם. היום אני מצטערת על כך. אבל מה שחשוב - וזו היתה המחשבה המעודדת שהנחתה אותי לאורך כל הדרך, שבניגוד לבעיות רפואיות אחרות, כאן מדובר בענין שעם הזמן יפתר ויסתדר. וכך אולי אני יכולה לעודד הורים לתינוקות. שלמרות הקושי, ולמרות התסכולים, הרי שבסופו של הטיפול הבעיה תיפתר, וזה מה שחשוב. אז שיהיה לכולם בהצלחה, תחזיקו מעמד - בניתוחים, בגבסים ובכל השאר. בסופו של דבר, הכל מסתדר, והראיה - בננו, שנולד עם קלאב פוט קשה מאד, והיום הוא ככל הילדים. מחזיקה לכם אצבעות, אמא של... (-הוא פשוט "יהרוג" אותי אם אכתוב כאן את שמו...).

פרלמנים

New member
../images/Emo42.gifבוקר טוב אמא של...

אין לך מושג כמה אנחנו מעריכות ומודות על הודעות כגון זו שכתבת. רובנו אכן אמהות לילדים צעירים יותר (0-6) ומברכות על כל מידע נוסף, בעיקר כזה שיש בו רטרוספקטיבה. תודה על השיתוף, נקודת המבט והפתיחות. מאז שבנך נולד הוכנסה לרוב המחלקות האורטופדיות שיטת "פונסטי"-גיבוסים, מניפולציות ונעליים מיוחדות-הדוגלת במינימום כירורגיה. השיטה מוכיחה עצמה היטב ברוב המקרים, לשמחתנו. אגב, המחלקה האורטופדית בסורוקה כיום מטפלת בקלאב פוט לפי שיטת פונסטי (בשינויים מסוימים)כולי תקווה שהרופא שטיפל בכם שיפר את יכולותיו או פנה לדרכים אחרות. את לא הראשונה שמצדיעה לפרופ' גנאל, האם אתם במעקב אצלו עד היום? רוב תודות, מכל הלב
מסרי לבנך בהצלחה מכולנו. ג'סיקה, אמא של דניאל , בן שנה וחמישה חודשים, נולד עם ק"פ דו צדדי חמור.

היי אמא של...

ריגשת אותי בני תמיר בן חמש וגם בפעם הראשונה, שראיתי אותו הוא כבר היה עם גבס על הרגליים שלא עזר כל כך להורמונים המתפרצים בי,,, דרכי הייתה קצרה יותר כי אז מצאתי את "המלאך"- גנאל ושינדלר ( יש רופאים טובים בתל השומר!!) רק שאלה אחת חקרנית וסליחה, האם את חושבת שהוא "אינו ספורטאי מצטיין" נובעת מהמגבלה שלו או שפשוט מאוד,, זה לא התחום שלו? שמחה שנכנסת אלינו ויכלת לעודד אותנו בשורות האחרונות שכתבת, למרות שעוברים מסכת ייסורים לעיתים, הכל מסתדר שבת שלום אורית

אירנה ק

New member
איזה סיפור מרגש!!!

אני ממש מבינה אותך כי אני גיליתי את הפורום די מאוחר כשהבת שלי היתה בת 7 חודשים ועד אז היה לי נורא קשה, הרגשתי שאני לבד בעולם, גם אני לא ששתי לצלם את הרגלים שלה וגם אני מצטערת אל כך. איך בנך עובר את גיל ההתבגרות ( יש לא כאבים ברגליים?) . בעלי שגם נולד עם ק"פ אבל טופל בשיטה ישנה ( 2 ניתוחים) סובל מכאבים כשמזג האוויר מתחלף, לפני הגשם או כשיורד שלג בחרמון ( אני לא צריכה חזאי
). בהצלחה בהמשך הדרך ותבקרי בפורום שלנו מדי פעם

סבתא53

New member
wow איזה מרגש

ממש התרגשתי כשקראתי. גם אנחנו בתל השומר אצל שינדלר. גנאל מטפל בילדים הגדולים יותר. נתת לי הרגשה מאד טובה שבחרנו נכון היכן לטפל. המון המון תודה על ששיתפת אותנו. הפורום הזה הוא דבר נהדר ממש מציל נפשות. האנשים מקסימים עוזרים ותומכים . המון תודה למי שהקים ולמי שמפעיל את הפורום. בהצלחה לילד המחשבים סבתא

אנגלה3

New member
וואו, איזה סיפור מרגש...

הרגיז אותי לקרוא על הרופא בסורוקה (כמו את כולם, אני מניחה...) - ממש מרגיז שהם "מנסים" עלינו את הפרקטיקה שלהם
... הרבה בריאות. אנג'לה, אמא לשחר בן שנה.

למעלה