אחרי 20 שנה ...

u r i el

New member
אחרי 20 שנה ...

אני משתעשע בהירהורים, מה היה ליבוביץ עושה עם האינטרנט של ימינו אילו היה חי. אני מניח שלא היה מתעלם ממקור ידע בלתי נדלה זה. אולם - אני מניח - ליבוביץ היה מוצא שפע של אי דיוקים, עוותים וסילופים שהיו עולים לו על המסך בהבזק של פחות משניה, ומתרעם. באיזה מובן היה האינטרנט ממלא את שעותיו ? - הוא, שכל מדף בספריה הלאומית היה קורץ לו "בוא אלי קודם ... ". האם היה טורח לשנות ולעדכן את וויקיפדיה, בעברית, באנגלית, בצרפתית, ברוסית, בגרמנית ... האם היה מתכתב במייל עם כל ה"מציפים" אותו, מתי היה מוצא זמן לשוטט בכל החומר היהדותי שהאינטרנט מספק : פרוייקט השו"ת, Hebrew Books, רמב"י ... וכו' וכו', בכל אתרי החדשות, בכל אתרי המידע בענייני מדע, דת ומדינה ... האם היה מתכתב ב- Whats-App עם גרטה, עם דיבואה וכשר, עם ילדיו ונכדיו וניניו ? האם היה מתייחס בידידותיות לחידושי המדיה והטכנולוגיה או שהיה מתחפר בשמרנות ?
ועוד ועוד שעשועי הירהורים.

"לוּלֵי תוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי, אָז אָבַדְתִּי בְעָנְיִי"

אלי כ ה ן

New member
כמו לשאול האם היה מאזין כל שעה לחדשות אילו חי לפני דור-הרדיו

וכמו לשאול האם היה שולח לעיתון הארץ מכתבים למערכת, אילו חי לפני המצאת הדפוס.

מה שאנחנו כן יודעים, זה שהוא היה:

א. אוטודידקט.
ב. מכור לקניית ידע בכל תחום אפשרי.
ג. מכור לאקטואליה (למשל בסרט ליבוביץ במעלות, הוא ואלדד הודו שהם חייבים לשמוע חדשות כל שעה - שזו הייתה התדירות המירבית בזמנם).
ד. מכור להתכתבויות (כפי שרואים במכתביו השונים ל"הארץ" ובספרו המיוחד המכיל את שאר התכתבויותיו).

מסקנתי היא אפוא, שאילו הוא היה חי בדור האינטרנט, הוא היה מתמכר לזה - לא פחות - וכנראה יותר.

למעלה