אחרי 30 שנים גיליתי - הרבנים היו "קראים".

אחרי 30 שנים גיליתי - הרבנים היו "קראים".

אני מחזיקה בידי "היתר נישואין" שקיבלתי - שעליו חתומים 3 רבנים. אב בית הדין היה כבוד הרב י.י. פרנקל ז"ל - חותנו המנוח של כבוד הרב לאו - וכן ש.ב. ורנר - אב בית הדין ואת השם השלישי אני בקושי מצליחה לפענח ח. לנגזם אני חושבת. בכל אופן מקריאת תוכן המסמך...שיערי סומר ואני כולי נבוכה. מדובר בשלישיה של רבנים "קראים" ללא כל צל של ספק. הם מקדשים את המילים ללא כל פרשנות. מעניין למה עובדת היותו של כבוד הרב יצחק ידידיה פרנקל "קראי"...איננה מפורסמת. האם הקראים הם יהודים כמונו?

כבוד הרב יצחק ידידיה פרנקל = "קראים" karaim

האם יתכן - ואני שואלת בשיא הזהירות - שהאות "ק" התחלפה לה ב"כ" = ובעצם הם ....כרעים (("כמו רעים"). העובדה שאני שייכת לחלק אחר ביהדות ..... שמחייב פרשנות ועידכון כל הזמן של הטקסטים המקראיים ((בניגוד לשמרנות של ה"קראים" שבעבורם התורה "הוקפאה" וקודשה בעבר )).... האם יכול להיות לי וליהודים הקראים אותו רב בתל אביב? אני שואלת כמובן בזהירות אבל - האם יתכן שעבדו עלינו ((כמו בסיפור ה"גבעונים")) ובעצם לנו אין רבנים?

ה"ייקים" = יהודים קראים?

אני שואלת בזהירות את השאלה הזאת - כי כולנו יודעים את האופי הלאומי של ה"ייקים" וזה קצת מזכיר את הפנאטיות הקראית - שמקדשים את המילה הכתובה . ואם היהודים הקראים הם "יהודים" נכון להגדרה המודרנית - האם איננו זקוקים להגדרה חדשה של עצמנו? כי אם הם יהודים - אנחנו בוודאי לא. וכאן אני מגיעה למפלגת ש"ס.....

tkhri

New member
מה הוא האופי הלאומי של ה"ייקים", כהגדרתך?

היהודים הקראים הם יהודים . אנו לא זקוקים להגדרה חדשה לעצמנו מהבחינה הזאת . יש יהודים קראים ויש יהודים רבניים . רוב העם היהודי שייך לזרם הרבני .

tkhri

New member
...........

קראים כותבים ככה . גם אם ק התחלפה עם כ כמו שאת "חוששת" זה יוצא כראים . קראים הם יהודים שמאמינים בתורה אך אינם מקבלים את התורה שבעל פה כתורה שניתנה מסיני . הם מכבדים אותה אך אינם כבולים למגבלותיה . התורה אינה "הוקפאה" אלא הם מפרשים אותה באופן הכי קרוב שאפשר לכתוב בה . בנוסף הם לא מוגבלים כמו היהדות הרבנית לפסקי הלכה של הקודמים להם, אלא רק לתורה שבכתב .

tkhri

New member
ללא כל צל של ספק? אפילו לא קטנטן?

האם בדקת את הנושא לפני? האם התקשרת לאיזה מוסד רשמי ושאלת? האם שאלת רב שאישר לך את זה? מקדשים את המילים.....ואני לתומי חשבתי שגם אנחנו מקדשים את התורה .

למעלה