אחרי PRK

ofery4

New member
אחרי PRK

שלום דר' עברתי PRK לפני שבוע. אני עדיין רואה מטושטש. האם צפייה בטלויזיה / מחשב יכולה להזיק בשלב זה? כמה זמן עד שראייתי תשתפר וממה נובעת הדינמיקה הזאת של העין? תודה עופר

התאוששות איטית לאחר PRK

עופר שלום, לצד היתרונות של שיטת הלייזר על פני השטח PRK (בעיקר ברמת הבטיחות) החסרון העיקרי של שיטה זו הוא ההתאוששות האיטית של חדות הראיה. לוקח כעשרה ימים עד שהראיה חוזרת לרמה של ראיה תפקודית (עדין לא 6/6) ולעיתים לוקח זמן רב יותר. הדינמיקה נובעת מתהליך הריפוי והבניה של שכבת האפיתל של הקרנית. אין כל בעיה בצפיה בטלביזיה או מחשב כל עוד הראיה מאפשרת זו. לדעתי הראיה עוד תשתפר בימים הקרובים. אז קצת סבלנות. אם אתה בכל זאת מודאג, ממליץ לדבר עם הרופא המנתח שלך שבוודאי יוכל להרגיע אותך רפואה שלמה

LadySpeedStick

New member
גם בנושא התאוששות מPRK

עברתי את הניתוח לפני 5 ימים. אמנם עבר מעט זמן אבל אני שמה לב להבדל משמעותי בחדות הראייה בין עין שמאל לעין ימין. יש סיבה לדאגה?

LadySpeedStick

New member
ודבר נוסף

קיבלתי טיפות עיניים נגד כאבים אחרי הניתוח לשימוש במשך 5 ימים 3 פעמים ביום. לא סבלתי מכאבים אלא כאשר השתמשתי בהן (הן שרפו לי נורא) והפסקתי להשתמש בהן על דעת עצמי. זה בסדר?

הטיפול לאחר PRK

ההתאוששות של הראיה לאחר PRK נמשכת כעשרה ימים עד שבועיים. לעיתים קצב ההחלמה של עין אחת מהיר יותר מהשניה ולכן יש הבדלים בין שתי העיניים. בדרך כלל אין מקום לדאגה, העיניים ישתוו בהמשך. לגבי הטיפות השורפות -וולטרן, הן אכן נועדו להוריד את רמת הסבל לאחר הניתוח. יש מנתחים שלא נותנים אותם בכלל, אך רמת הסבל של המטופלים שלהם כנראה מעט גבוה יותר. אין כל בעיה להפסיק אותן מוקדם יותר כל עוד את מקפידה על שאר הטיפות (הסטרואידים והאנטיביוטיקה). רפואה שלמה

ofery4

New member
אני לא מבין מה קורה לי

עין שמאל היתה כבר בסדר וימין חלשה. פתאום מהפך !! עין ימין רואה טוב ועין שמאל נסוגה ושוב רואה בה מטושטש. אני אחרי 10 ימים מניתוח PRK מה קורה כאן זה נורמלי המהפכים האלו???

שינויים במהלך ההחלמה

מה שאתה מתאר הוא מהלך צפוי לאחר ניתוח PRK אין לדעתי מקום לדאגה. העיניים יתאזנו בסופו של דבר. רפואה שלמה

למעלה