אחר הצהרים היינו בקונצרט

אסתרס

New member
אחר הצהרים היינו בקונצרט

כבר שנים יש לנו מנוי לקונצרט נוער, ואני הולכת עם הנכדים. השנה הם גדלו ועסוקים מאוד בלימודים, צבא,וצופים, אז אני ושלמה ולעיתים גם מיכל הולכים אחר- הצהרים לקונצרט. היום היינו שלמה ואני לבד. ואני רוצה לספר עד כמה הוא נהנה. הוא חייך וצחק והיה ערני בקונצרט, וגם אחרי היה מאושר ואמר לי כמה שהוא אוהב אותי ושאני אשה חכמה, וכל כמה דקות נשק לי את הידים, למה אני מספרת את כל זה, רק כדי לחזק את ההבנה עד כמה חשוב להוציא את החולים (את מי שאפשר) מהבית למקומות ציבוריים, ולא להחביא אותם בבית. כל היציאה לא היתה קלה, שלמה כמעט כבר לא הולך יותר מ-10 צעדים אבל על - פי התוצאה המאמץ היה כדאי. שמתי לב שמוסיקה עושה לשלמה דברים טובים, למרות שבעבר לא אהב ללכת לקונצרטים והיו לנו לא מעט ויכוחים בנושא. ומאז שחלה מוסיקה הפכה למעורר מרכזי שלו. נפלאות דרכי הבורא. לילה טוב ו מ ש ע מ ם. ביי

נילי41

New member
../images/Emo220.gifמוסיקה../images/Emo79.gif

אכן, אסתר, גם בעלי מגיב מצוין למוסיקה. הרבה פעמים הוא כבר לא רוצה לצפות בטלוויזיה ומעדיף להקשיב למוסיקה. אני חושבת שכבר קשה לו לפעמים לעקוב אחרי הקצב המהיר של ההתרחשויות על המסך ואז הוא אומר לי שלא מעניין אותו, ותמיד כשאני מציעה לו להקשיב למוסיקה הוא מעדיף את זה על פני כל דבר אחר. גם אם הוא עייף וגם אם הוא מנמנם, המוסיקה ברקע מרגיעה אותו. גם במרכז היום אמרו לי שהוא משתתף בקבוצת המוסיקה תמיד, כנראה שזה משהו שעדיין "מדבר" אליו ומהנה אותו ואולי גם זכור לו, כי את הצלילים הוא זוכר יותר מאשר את האירועים. לילה טוב פורום, צלילים נעימים, שינה מתוקה...

zs1957

New member
מוסיקה מהנה את חולי האלצהיימר

היי אסתר, כל מה שכתבת אכן נכון. אמא שלי מאד אוהבת לשמוע מוסיקה . היא ממש נהנת מרימה את הראש מסתכלת אנחנו הרבה פעמים לוקחות את ידיה ורוקדות אתה אפילו שהיא יושבת בכסא גלגלים. היא מאד אוהבת לטייל בחוץ והמטפלת מספרת שהיא ממש עירנית בחוץ. מסתכלת על האנשים , העצים ,הפרחים, על התחבורה , על הילדים. ולכן חשוב מאד להוציא חולים החוצה לטיול ולתת להם להאזין למוסיקה ולצפות בטלויזיה זה מה שעושה להם טוב והם נהנים מזה. יום טוב, מקווה לראותך במפגש ב- 18.12.06 אצל רוני זהבה שחם

אמא שלי גם מאד נהנית ממוסיקה.

המון פעמים כשאני מצלצלת אליה אני שומעת ברקע את ערוץ מצו. אגב היא עדיין מאד אוהבת לצאת לבלות במסעדות ובתי-קפה.

../images/Emo220.gifמוסיקה-רעיון ,אסתרס

כדי לעשות מצב רוח טוב ניזכרתי בפורום על הקונצרט ששלמה אהב, פתחתי בבוקר את המחשב הכנסתי דיסק שיש שם שירים שבן זוגי אוהב והפעלתי , הנה זה בא היוך ולובן השיניים והחלטתי שבלי נדר אני פותחת כל בוקר במקום חדשות דיסק לכבודו שיהיה לו מצב רוח טוב לכל היום.

למעלה