אחר צהריים טובים לכולם.

meital f

New member
אחר צהריים טובים לכולם.

אני תלמידת תקשורת ובשביל עיתון בצפר אני צריכה קצת מידה על המספר שעל היד. אני עושה כתובה בנושא והודה לכם אם בבקשה תוכלו לתת לי קצת מידע הודות אותו נושא. ואם אפשר להוסיף קצת סיפורים אישיים אני הודה לכם. תודה ויום טוב לכולכם

meital f

New member
ראיתי את זה אבל זה לא מה שאני מחפשת

זה מה שאני צריכה: 1. למי עשו את המספר על היד? 2. איך עשו את זה? 3. למי לא עשו, ולמה? 4. האם זו העדות היחידה לאדם שעבר את השואה? או שמא יש עדויות נוספות? 5. ללכת ולמצוא מספר ניצולים שיש להם מספרים וכאלה שאין להם. לשאול אות מספר שאלות כמו: מה זה עשה לך שיש לך מספר? איך הרגשת? האם שואלים אותך עד היום על זה אם רואים את זה? האם את ה מסתיר את זה? ההאם אתה זוכר את המספר שלך בע"פ עד היום? האם זה גורם לך לסיוטים?. גם חיפשתי ביד ושם ולא מצינים שם את זה. הייתי צריכה להיות יותר ספיציפית לפני כן. אבל אשמח לקבל תשובה על זה,זה חשוב מאוד!!

שלום לך

עוד מעט יכנסו חברי הפורום ויענו לך על השאלות. בנתיים אני אספר לך שבעבר, נכנסו לכאן לפורום, וביקשו תמונה של יד עם מספר, באותו הזמן כשעשיתי חיפוש באינטרנט לא מצאתי תמונות ונחרדתי, אם לא נצלם עכשיו, בעוד כמה שנים לא יהיה את מי לצלם. איתי בעבודה עובד ד"ר שלום לינדנבאום, שהוא ניצול אושוויץ, הוא מספר לי סיפורים משם, ובקיץ ראיתי את המספר על היד שלי, היה לי נורא לא נעים, אבל ביקשתי לצלם את היד שלו עם המספר, והוא הסכים, התמונה נמצאת באלבומים שלנו, הנה קישור.

meital f

New member
תודה רבה../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif

ממש תודה. נשאר לי רק לראיין אדם ואני אשמח אם תוכל לראיין בשבילי השאלות הם בנושא המספר שעל היד כמו:מה זה עשה לך שיש לך מספר? איך הרגשת? האם שואלים אותך עד היום על זה אם רואים את זה? האם את ה מסתיר את זה? ההאם אתה זוכר את המספר שלך בע"פ עד היום? האם זה גורם לך לסיוטים?. ושוב תודה

meital f

New member
ואם יש פה אדם עם מספר על היד

או שהוא יכול לתחקר אדם כזה בבקשה שיפנה אלי זה די חשוב וממש תודה

אם אין חומר על הנושא בעברית

אולי כדאי לתרגם לעברית את המאמר, ולסכם את המידע שבו, מה דעתכם? תודה לך!

הקישי "מספרים על היד במחנות ריכוז"

במנוע החיפוש שלך ותלמדי, שהמיספור על היד היה ייחודי לאושוויץ, במחנות אחרים היו מספרים על הבגד. ותמצאי באינטרנט עוד חומר רב. מפתיע אותנו, "הזקנים", ששאולים שאלות כאלה, אך הן בהחלט לגטימיות למי שרחוק מנושא השואה. בספרים תמצאי כמובן חומר נוסף בענין השואה בכלל ובנושא זה בפרט. ומומלץ מאד לקרוא על נושא זה ולהכיר אותו.

למעלה