אחר צהריים טובים לכם

SShirly

New member
אחר צהריים טובים לכם../images/Emo141.gif../images/Emo9.gif

ממש חבל שלא ידעתי שהפורום הזה קיים... ונתקלתי בו ממש במקרה.
בכל אופן, ברצוני לשאול אותכם שאלה: מה הסיכויים שבני זוג שאחד מהם דתי (כיפה סרוגה) והשניה חילונית, יתחתנו וכל אחד מהם ישמור על דעותיו ומסורתו ללא ריבים ובעיות זוגיות? תודה מראש

מתנדב

New member
SShirly, ברוכה הבאה לפורום....

תראי שכל אחד ישמור על דעותיו ומסורתו, אז קשה מאוד להאמין שהם יסתדרו יחד, מכיוון שהוא מסורתי והיא חילונית, ותמיד חייב להיות פשרה ביניהם...

masorti

New member
התשובה כלולה בשאלתך...

ובפרט בניסוח " וכל אחד מהם ישמור על דעותיו ומסורתו". בשביל שזוגיות כזו תצליח צריך אחד משלוש: 1. הצד הדתי יקבל עליו אורח חיים חילוני. 2. הצד החילוני יקבל עליו אורח חיים דתי. 3. שני הצדדים יסכימו על אורח חיים משותף של פשרה (שנקרא לו "מסורתי"). אני לא רואה דרך שבה כל צד ישמור על אורח חייו הקודם, וגם יחיו בזוגיות. ניקח את שלושת הנושאים הכבדים ביותר: א. האם האשה החילונית תסכים לכבד את רצונו של בעלה לשמור שבת? וזה כולל בישול רק בימי חול (כי בעלה לא יאכל מה שבישלו בשבת), וכולל הימנעות מוחלטת מנסיעה בשבת (לים, לקולנוע, למסעדה, לחברים וקרובי משפחה). ואני עוד יוצא מנקודת הנחה שהבעל הנאור יאפשר לאשתו לצפות בטלויזיה בחדר השינה, בזמן שהוא בחדר אחר או מחוץ לבית. ב. האם האשה החילונית תסכים לשמור כשרות על כל דקדוקיה, כדי שבעלה הדתי יוכל לאכול בביתם המשותף? ג. האם האשה החילונית תסכים לשמור על חוקי נידה (כולל הימנעות ממגע גופני כשבועיים בחודש + טבילה במקווה), כדי שבעלה הדתי יוכל להתייחד איתה?

tiptip4u

New member
המשולשל שלך דיי עקום ../images/Emo4.gif,

מדוע האישה החילונית צריכה לוותר הרבה יותר מבעלה המסורתי? הייתי שמחה לראות גם כמה וויתורים מצד הבעל. ז"א, דוגמאות של וויתורים שלו
. --- נתת אפה שלוש דוגמאות שהאישה מוותר, ואחת שהבעל (הבעל הנאור|ספדש| יאפשר לאישתו לראות טלוויזיה) --- עם כל הכבוד והאהבה שלי אל הדתיים הנחמדים, אם צד אחד יוותר יותר מהשני- והצד המוותר הוא לא סטייל החברה הקודמת של אחי |וותרנית| הקשר אולי ייתקיים, אבל ייתקיים בצורה צולעת. ובמיקרים מסויימים הרבה אנשים יפרשו מקשר כזה- אני יודעת שאני הייתי פורשת. --- ואנילא מתכוונת שהצד החילוני לא צריך לוותר, חס וחסה, שיוותר ויהנו, אבל באופן שווה.

masorti

New member
הבעל בשאלה אינו מסורתי אלא דתי.

תקראי את השאלה של שירלי, ותראי שמדובר בחובש כיפה סרוגה. (אם הוא היה רק מסורתי, הבעיה היתה הרבה יותר פשוטה) אני שמח שהיית רוצה רוצה לראות גם ויתור מצד הבעל. אז בואי ונבדוק במה הוא יכול לוותר... 1. האם לדעתך הבעל הדתי יוכל לאכול אוכל שאשתו בישלה בשבת? 2. האם לדעתך הבעל הדתי יוכל לאכול אוכל טרף או שבושל בכלים לא כשרים (כולל אי הקפדה על בשר וחלב)? 3. האם לדעתך הבעל הדתי יוכל לשכב עם אשתו בזמן נידתה או לפני שטבלה במקווה? ברגע שהוא יוותר באחד הנושאים האלה הוא יחדל מלהיות אדם דתי שומר מצוות ויהפוך למסורתי בדרגה זו או אחרת. לחילופין, ברגע שאשתו תסכים לקבל עליה את שלוש הדרישות הנ"ל למען בעלה - היא תהפוך מבחינה מעשית לדתייה, גם אם היא לא תגדיר את עצמה כך או לא תאמין בדת בעומק ליבה. אז אני לא רואה מה הטעם לחפש סימטריה בויתורים. ידוע שאין סימטריה בגמישות שיכול לגלות אדם מאמין לזו שיכול לגלות מי שאינו מאמין, וחוסר סימטריה זה הוא בנושאים הקריטיים ביותר בחיי הנישואין.

tiptip4u

New member
הממפ,

אני שמחה שאני לא נמצאת בבעייה כזאת, כי אני הייתי "עפה" ממערכת יחסים כזאת מזמן- אולי לפני שהייתה מתחילה אפילו. ואני חושבת שבסוף הכל תלוי באופי הזוג- לא משנה כמה אני מסוגלת לאהוב מישהו, אני למשל לא מוותרת, אבל מישהי אחרת כן מוותרת. כמו כן הדתי, כמו כן החילוני, כמו כן זה תלוי גם עד כמה זה חשוב לו ולה, הרי היא נאלצת לוותר על חלק מחייה, וזה תלוי אם היא מוכנה רק בשבילו לוותר על החלק ההוא, וזה בעצם גם להפוך למשהו שהיא לא כל כך. אנילא חושבת שיפריע לה להפריד בין כלים, זה באמת די קל לעשות אבל ישנם דברים רציניים יותר, וההחלטה שלה, לא שלי. לי הייתה החלטה אחרת, והיא להמשיך לחפש- אז לבסוף הגעתי למסקנה שזה תלוי בקשר הספציפי. באנשים, באופי, בחוזק האהבה ובאמונות שלהם. אם קשר בין דתי לחילוני יכול להתקיים- יכול, אבל סיכוייו לכשול רבים יותר- והכל, כמובן, תלוי במקרה הספציפי.
.

ט ר י פ

New member
את הדבר הכי חשוב לא אמרת...

מה עם חינוך הילדים??? מן הסתם האב הדתי ירצה לחנך את ילדיו לתורה ומצוות, איך בדיוק זה יתאפשר כשהם רואים שאימם לא דתייה??

tamarhp

New member
ברוכה הבאה

והיה לנו על זה דיון ממש ממש לא מזמן... אז תסלחו לי אם אני לא ממש אשתתף הפעם.

SShirly

New member
ובכל אופן...

היה נחמד לו היית מצרף קישור לשיחה שהתנהלה בנושא
אגב, תודה רבה לכל מי שהגיב

tamarhp

New member
דוגמה לאחד הדיונים

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=761&msgid=20582742&archive=1

SShirly

New member
../images/Emo7.gif

תודה, אבל הדיון הזה רק הפחיד אותי יותר

ברוכה הבאה../images/Emo70.gif../images/Emo9.gif

אני מיטל (דתייה....) וזה שמוליק...
(גם הוא דתי....

tamarhp

New member
עם כיפה ירוקה

הסדרניק? ווי, הלב שלי מתחיל לדפוק חזק...... שמוליקקקקקקקקקקקקקק!!!!

תמר...

את במגמה של "לעצבן-את-מיטל-(המתוקה הנשמה והמאמי)-כי משעמם-לי" כי.. לעזאזל
זה מצליח לך

tamarhp

New member
אמממ

אם הרצל זה זה
אז סבבה אם לא - אני נשארת עם שמוליק. חוצמזה שאני אוהבת אותו כבר מזמן!!!

למעלה