אחת הבעיות העיקריות של הפורום הזה ודומיו

רותי 11

New member
אחת הבעיות העיקריות של הפורום הזה ודומיו

זה בגלל כל אותם טרולים למיניהם שכאילו באים
בהסוואה של לא מאמינים אבל בתוכם הם מחפשים
את הכי הוכחות יותר מכולם, רק שהם עושים את
זה בדרך של לזלזל באחרים.
ובגלל אותם אלה והתגובות שלהם הרבה פעמים
חברים פה לא רוצים לכתוב, לאף אחד לא בא
שישמיצו את דעותיו או אמונותיו.
אבל אם תגיבו יותר תעלו שאלות או פוסטים משלכם
ולא תהיו במצב פיסיב אז הפורום ישגשג.
גם בפורום עולם המיסטיקה, היו בעיות רציניות של
טרולים.
אני הייתי שם מנהלת מאחרי הקלעים ואני מודעת
לבעיות שהיו שם .

זה שאני מוחקת או חוסמת אנחנו יודעים שזה לא
באמת עוזר וזאת סתם מלחמה מטומטמת.
אני אישית מנסה להתעלם מאותו טרול, אבל לא
כולם מסוגלים לכך ולכן חבל.

רותי 11

New member
ואגב פורום עולם המיסטיקה עבר לפייסבוק

ששם אני גם מנהלת ואני מעלה את אותם
פוסטים פה ושם, אבל שם התגובות הן
שונות, וכמובן שאין שם את הטרולים

pynokyo

New member
עוד מילה שאולה וטפשית "טרול" - יש כאן רק אחד כזה

דלדול המשתתפים הוא לא בגלל טרול - אלא בגלל שאין כאן שום דבר חדש או שמשאיר חומר למחשבה.
מאמין/נה זה לא נושא לדיון - תיאוריות חדשניות אישיות או של אחרים בנוגע למה זה נשמה, למי היא שייכת, איך מתנהל המרחב הוירטואלי/הרוחני, להגדיר מושגים שמשתמשים בהם.
אין הוכחות - אבל אפשר לבחון תיאוריות ולתת הסברים אישיים או של אחרים - כדי להרחיב את התודעה לעוד אפשרויות מלבד להגיד אני מאמין.
ודרך אגב, אלוהים זה לא מהות - זו הוויה, או כפי שכתוב יהוה. מאחר והמושג אלוהים הוא רק שם, ואין לו הגדרה ספציפית - ולא יכולה להיות הגדרה לדבר חסר גבולות, חסר זמן, חסר מקום ושאינו מוחשי.
לעומת זאת, לכל המושגים השאולים כמו, רטט, אנרגיה, נשמה, רוח, וכד' - אפשר להעניק הגדרות - או לפחות לנסות לנסח את המשמעות שכל אחד מעניק לה - אם הטלת ספק וידיעה מראש שקיימות אינספור אפשרויות של הסברים - כאשר אף אחד לא מחזיק באמת כלשהי.
מצד שני, גם להיגיון ולרציונל יש מקום כאשר מדובר בסרטונים, או במאמרים - יש תופעות שיש להם הסבר הגיוני פשוט - ויש תופעות שעדיין אין להם הסבר.
תופעה שאין לה הסבר - יכולה להתפרש באינספור פרשנויות - להתמקד בפרשנות אחת בלבד זה סבבה, אבל המפרש יודע שזו פרשנותו האישית בלבד - וצריך לדעת שיש סיכוי שפרשנותו מוטעית.
לאחרונה הראו בחדשות ילד שחור, כנראה אתיופי, מנצרת, שתוך 4 חודשים למד לנגן על פסנתר באופן קולח ומזהיר - אפשר לתת לזה פרשנות של כישרון מולד, אפשר לתת לזה פרשנות של ידיעה מגלגול קודם (מי יודע, אולי בגלגול קודם הוא היה שופן
)
ואפשר לתת לזה עוד אינספור פרשנויות אחרות.
&nbsp

רותי 11

New member
נכון שהטרול הוא אחד אבל הוא עולה כל פעם בניק שונה

ואני יודעת אנשים מדברים אתי בפרטי ואומרים את זה
לגבי הסבר מה זאת הנשמה ומה המרחב אני חושבת
שכבר עניתי על זה לא אחת
ואגב לכל דבר אפשר לתת פרשנות אישית אין משהו
שהוא באמת חד משמעי

pynokyo

New member
אז אני מבינה שאת בטוחה בוודאות הפרשנות שלך

ואין צורך לתת פרשנויות נוספות - להיפתח לאפשרויות נוספות.
לדעתי, תמיד צריך לשאוף להרחיב את הפרשנויות האישיות לאפשרויות נוספות על אותו עניין.
להניח שתשובה אחת, פרשנות אחת, דעה אחת - יכולה לענות בוודאות על עניין רוחני זה אמור לספק - זה צמצום התודעה.
בספר של מייקל ניוטון מסע הנשמות הוא כותב שהנשמה הוא אנרגיה של אור - כשמנסים להעמיק לתוך הנושא - מתוך פרשנויות ותיאוריות נוספות - אפשר להסיק שהנשמה אפשרויות נוספות - שהנשמה לא שייכת לנו אלא ניתנה לנו, כמו שהגוף ניתן לנו ככלי לחוות חוויות - כדי לשרת את מקור הנשמה - שהוא שייך להוויה הנצחית.
כשאומרים שהנשמה נצחית - היא נצחית כי היא שייכת להוויה נצחית ולא לגוף או לנפש האנושית, המשתנה.
מה זה נצח? נצח זה לא זמן - זה מצב .
אם הנשמה היא נצחית - זה מצב של הוויה קבועה - לא של אדם זמני וחולף.
הנשמה היא אחת - חלקים ממנה ניתנים לכל יצור - כמו טיפת גשם באוויר שחוזרת לאוקיינוס. אפשר כמובן להמשיך לפתח את זה לכל מיני כיוונים - להתקבע בפרשנות אחת זה להיתקע במצב תודעתי אחד - מה שאומר חוסר התפתחות.
&nbsp

רותי 11

New member
אני יכולה להביא רק את הפרשנות שלי ואני

מצפה מאחרים שיביאו גם את שלהם
אף פעם לא חסמתי או ביטלתי פרשנות
אחרת

pynokyo

New member
ברור רותי, כולנו מביאים את הפרשנות שלנו,

או פרשנות ששמענו מאחרים - חשוב להדגיש שמדובר בפרשנות אישית מתוך עולמנו הפנימי.
יחד עם זאת, הפרשנות ותפיסת המציאות יכולה להתרחב כשקוראים דעות, ופרשנויות של אנשים בעלי ידע והשכלה בתחומי החיים השונים - להסתמך על ספר אחד בלבד, כמו למשל מסע הנשמות - זה צר מדי.

pynokyo

New member
הסתכלתי בפורום בית עולם המיסטיקה בפייסבוק

את לא מנהלת לבד את הפורום - יש שם עוד שתי מנהלות.
אי אפשר להתרשם מהפורום מאחר והפורום סגור לחברים בלבד.

זה לא ממש משנה - כי אם שם וכאן מועלים אותם נושאים ובאותה מתכונת - לא רואה שום הבדל בין שני הפורומים הללו.

חסר נימוקים, הסברים, תיאוריות, סימני שאלה, פתיחות, עומק - יש יותר פשטנות, רדידות, ואמונה גרידא.

רותי 11

New member
נכון אני לא לבד, ולגבי זה שזה סגור

זאת לא בקשה שלי אם תרצי את תמיד מוזמנת
להצטרף.
לגבי פשטנות אני ממש לא חושבת ככה
אני חושבת שאני מעלה מגוון רחב של נושאים
עמוקים יותר או פחות

pynokyo

New member
מנקודת מבטי - הרחבת התודעה היא לבחון נקודות מבט נוספות

על הבנת הקיום, היקום ותהליכים קיימים - להביא סרטון ולשאול את האנשים האם לדעת מדובר ברוח רפאים - זה צמצום התודעה לאמונות ישנות מבלי להפעיל מחשבה.
היגיון הוא הכרחי - גם לתופעות בלתי מוסברות - כדי להגיע למסקנה כלשהי חייבים להתחיל עם ההיגיון, רק ואם אין הסבר הגיוני אפשר להתחיל להעלות השערות אחרות - והדגש על השערות - לא על קביעה מדוקלמת.
&nbsp
כמובן שאינך חייבת לקבל את דעתי - בפועל, כמעט אין כאן משתתפים - יכול להיות מספר סיבות, טרול היא לא אחת מהן לדעתי - אולי הנושאים שמועלים לא מושכים משתתפים, אולי הדיונים לא משכנעים, רדודים ופשטניים.
&nbsp

למעלה