אני משחק די ויותר.
ואתה טועה. קודם כל, בקשר לתדירות - קצת מתמטיקה פשוטה. הסיכוי שלך לקבל זוג ביד היא אחת ל17 ידיים, שזה 5.8%. הסיכוי שלשחקן אחר בשולחן full ring יהיה זוג כשאתה קיבלת זוג הוא 42.5%. הסיכוי שזוגיים ביד יהפכו לסט על הפלופ הוא 11.8%. הסיכוי ש2 זוגות יהפכו לסט על הפלופ הוא לכן באיזור 1.3%. מה שזה אומר בפשטות - אם תשחק 10,000 ידיים, אתה תקבל זוגיים 5.8% מהמקרים, כלומר, 580 פעמים. מתוך ה580 פעמים האלה, למישהו אחר יהיה זוג ביד ב42.5% מהמקרים, כלומר 246.5 פעמים. הסיכוי ששניכם תשדרגו לסט על הפלופ הוא 1.3% - כלומר 3 פעמים. מתוך 10,000 אלף ידיים, בהנחה שאתה רואה פלופ עם כל זוגיים שאתה מקבל בלי קשר לפוזיציה או כמה העלו לפני ובהנחה שכל יריב משחק כל זוגיים שהוא מקבל לא משנה מה - אתה תהיה בסיטואציה הזאת 3 פעמים מתוך 10,000 ידיים. בגלל שמקפלים זוגות לעיתים קרובות גם לפני הפלופ, רוב הסיכויים שתהיה בסיטואציה הזאת לכל היותר פעם או מקסימום פעמיים בכל 10,000 ידיים. כן, זה בכלל לא נדיר. שנית - איך AKh AQh יכניסו אותי לסיטואציה לא נעימה? אלה ידיים שאני בהחלט אשמח לראות מולי. יש לי מולם כמעט 75% לנצח, זה מצב מעולה. אני מכניס אותו עם כל הכסף שלו בזמן שיש לו רק 25% לנצח, זה בדיוק מה שאתה רוצה להשיג עם כל יד חזקה. אם נחזור על הסיטואציה הזאת 4 פעמים, בסופה אני ארוויח ממנו $15 והוא ירוויח ממני $5. מצב מצויין. לבסוף - שאלת מה רע ברייז ל2.5$? תגיד לי - מה לא רע? דבר ראשון - אם אני מעלה 2.5$, אני אתן לו pot odds יחסית טובים לקרוא את ההעלאה עם חלק מהידיים של הdraws. למשל אפילו עם AQh - הוא צריך להכניס 2.5$ לקופה שכבר תהיה 5.5$ כשיש לו סיכוי של כ36% לקבל את הנאטפלאש עד הריבר ומספר קלפים יתנו לו TPTK או gutshot straight. בהנחה שהוא גם מניח שאני מחזיק משהו כמו QQ ביד ולא שלישייה, הוא יקרא בלי שום בעיה. שנית - אם אני מקבל העלאה/דחיפה מהשחקן/ים אחרי, מה אני עושה - זורק את זה ישר? קורא? לא חסר אנשים שידחפו all-in על כזה לוח עם AA או open-ended straight flush draw עם JQh או 78h שגם מולם יש לי כמעט 60% לנצח. ומה אם מישהו קורא ומגיע עוד לב? או מגיע 8 או J שיכולים להשלים למישהו סטרייט? אני לא אדע איפה אני עומד. ומה אם אחרי שאני מעלה ל2.5$, ישר מישהו דוחף? אני זורק את היד אחרי שפגעתי בדיוק במה שאני רוצה, השקעתי בה חצי מהstack שלי ואני צריך לקרוא רק עוד 3.5$ לקופה כוללת של 17$? all-in מצד שני מעיף ידיים של draws וגם אם מישהו עם AKh יעשה את הקריאה, יש לי יתרון ברור עליו, ככה שלא משנה לי אם הוא יוצא ונותן לי את הכסף או נכנס בall-in מולי כשיש לו רק 25% לנצח אותי. בנוסף, העלאה ל2.5$ יביא למצב שאם הוא קורא ובא לב, 7, 8 או J, אין לי מושג איפה אני עומד. האם הוא פספס את הפלאש, פספס את הסטרייט, אולי יש לו AA ביד או אולי אפילו שלישייה. בכל מקרה אני לא יכול ככה סתם לזרוק את היד כשאין לי מושג איפה אני ואיפה הוא עומדים ואני או שאכנס all-in בסופו של דבר בין כה וכה או שאני עלול לזרוק את היד המנצחת או לא להוציא עוד כסף מיד שניצחתי אותה. לכן יש רק צעד אחד נכון - אני נכנס all-in. אם כולם יזרקו - אחלה, לקחתי קופה של 3$. אם מישהו קורא עלי - מול כמעט כל יד אני פייבוריט של 60%-90% לנצח. רק 2 ידיים ביתרון גדול עלי והן 99 ו-TT. אני תמיד שמח לקבל עצות על איך ששיחקתי כל יד - אבל לפני שאתה יוצא בהצהרות די אליטיסטיות של "אני משוכנע שאתה לא משחק הרבה זמן פוקר" ו"זה לא פוקר טוב".. תלמד את עצמך קצת פוקר כדי שתוכל לתת עצות טובה במקום להציע מהלך שהוא טעות איומה בסיטואציה הזאת.