אחת ולתמיד, איזה ציוד לקחת איתי לד.אמריקה?

אחת ולתמיד, איזה ציוד לקחת איתי לד.אמריקה?

אני לא רוצה להיסחב עם סתם שטויות, אלא רק מה שבאמת צריך תודה על העזרה ואם מישהו מוכר מוצ'ילה טבו במחיר סביר אשמח לשמוע הצעות :]

natyh

New member
ציוד ל "ד אמריקה " הוא מושג מאד כללי

"מה שבאמת צריך" כנ"ל מושג מאד כללי : לכן מומלץ ראשית לתכנן את הטיול, להחליט מה נעבור בטיול , להחליט מהי המטרה : היא מטרת הטיול ,ולאור המטרה בוחרים את האמצעי קרי ציוד, ציוד הוא הוא אמצעי , לא מטרה . וכפי שכתבת יפה : " אני לא רוצה להיסחב עם כל מיני שטויות " ומכאן הנסקנה שאפשר לצאת לטיול עם המינימום אותו מינימום שהיית לוקחת לטיול של שבוע במדבר יהודה כמובן כולל בגד ים ומגבת , ובמקום לשכור או לקנות ציוד ייעודי בשטח .

אני אל יודעת מה הייתי לוקחת אפילו למדבר יהודה

למשך שבוע כי אף פעם לא יצאתי לטיול כזה, זה הטיול הראשון שלי

natyh

New member
"גם מסע של אלף מילין מתחיל בצעד אחד "

פתגם סיני עתיק. אז מומלץ לתכנן טיול בקטן לסוף שבוע למדבר יהודה . עברי בחנות מסעות קני מפת סימון שבילים של מדבר יהודה שימי לב שעין גדי תופיע שם , המפה מחולקת לשניים צפון ודרום . הפכי את המפה וקראי מאחור מהם השבילים המענינים בדרך כלל נחל דוד נחל ערוגות , השלב הבא תזמיני מקום לשישי שבת באכסנית נוער , קחי אוטובוס בבוקר לעין גדי , למיטב זכרוני צריך לנסוע לערד קודם , ומשם לערד , תתמקמי באכסניה , אחרי שארזת בתרמיל קטן מצלמה ובגד ים ונעלי הליכה , עברי במסלולים החמודים אחר כך תחליטי אם להמשיך למלונות עין פשחה עין בוקק ודומיהם , כל מה שתצטרכי לטיול יומיים שלושה כזה , הוא מה שבטוח תצטרכי לדרום אמריקה . לא יודעת מה את צריכה , קחי רק מה שאת צריכה , תצטרכי עוד , קני בערד . בדרום אמריקה תעשי אותו הדבר ! בהצלחה והפורום מבקש תמונות בבגד ים במפלים בעין גדי
רק בזהירות לא לנסוע אם קימת אזהרת שיטפונות , אחיך יודעים אם קימת אזהרה ? ראי פורום טיולים בארץ .

galitay

New member
תשובה כללית

לפי דעתי הציוד המומלץ מתחלק ל 2 סוגים של המלצה 1. כאלו שמתכננים לעשות הרבה טרקים וללכת הרבה 2. כאלו שלא! אם את לא מתכננת ללכת יותר מיום או משהו כזה ולא בקטע שלך לסחוב ציוד כבד אז אין טעם להשקיע המוצ'לה ממש יקרה. לפי דעתי כל מוצ'ילה שעולה בערך 800 שקל תספיק, שיהיה נוח לסחוב לאוטובוסים וכו'. לפרט על איזו מוצ'ילה זה כבר סיפור אחר כי יש המון סוגים, יש גם הבדלים בינהם אבל ראיתי בדרום אמריקה את כל סוכי המוצ'ילות ואף אחד לא התלונן, כולן טובות. פנס ראש זה אחד הדברים החשובים אני ממליץ על אנרגייז'ר או פצל מבחינת בגדים נראה לי ש 7 תחתונים גרביים חולצות זה הממוצע בין המוצ'ילרים 3 זוגות מכנסיים, ציוד חם - פליז,כפפות, מעיל גשם פשוט (כי כשיש גשם חזק אף מעיל לא באמת עוזר) נעליים טובות זה חשוב כי לוקחים זוג אחד (או שניים) ולכן חשוב שיהיה נוחות ועמידות. מגבת - יכולה להיות כזו שמתייבשת מהר (היא פשוט קטנה יותר וקלה יותר) כלי רחצה שק שינה הוא דבר חשוב אני השתמשתי במינוס 7 של WILDCAT שבזמנו עלה 430 שקל, לא יקר מדי ושירת אותי נאמנה אפילו במינוס 15 מעלות ואוהל מאפן... שעון מעורר שיחון / מילון - עברית-ספרדית-עברית עזרה ראשונה לשיקול המשתמש: מצלמה + סוללות + מטע+ כבל USB להוריד תמונות למחשב ולשלוח :)ן נגן + מטען ביגוד טרמי אקטיבי (למי שמתכנן לעשות הרבה טרקים) משקפי שמש ספר (להחלפה) ערכת בישול (ניתן לקנות שם - דוייטה ל2 אנשים מאד ממולץ) מקלות הליכה (למיטבי לכת - רצוי לקנות שם במידה ובאמת הולכים הרבה וגם יותר זול שם) אוהל (בארגנטינה וצ'ילה בלבד - שאר המדינות אפשר להסתפק באוהל כלול במחיר כשיוצאים לטרק עם סוכנות) רישיון נהיגה בין לאומי (למקרה של השכרת רכב) 2 כרטיסי אשראי - לדעתי הדרך הטובה ביותר להסתדר מבחינת כסף (1 מאסטר קארד ו1 ויזה הם המומלצים- להפריד בניהם תמיד) חגורת כסף (למרות שאני לא השתמשתי בכלל ולא גנבו לי כלום) שקית אטומה למים (לא ממש חובה) טבליות טיהור מים (בשימוש בטרקים בפרו ובוליבה. בדרום - ארגנטינה וצ'ילה לא השתמשתי אפילו פעם אחת - עשיתי המון טרקים ולא טיהרתי מים ואני בריא) יומן מסע + עט לא לקחת לדעתי: כילה - אין שום צורך ואיפה שכן יש כבר כילה במקום שמתאימה לצרכים - למשל כילה שמתלבשת על ערסל.. אל תוש - לא אפקטיבי כזה מהארץ - לקנות שם במקרה הצורך

pako27

New member
ציוד ואביזרים

ראשית עליך לבצע תכנון של הטיול, ככה העיקרון בגדול (מכוון שהרבה פעמיים משנים את התוכנית במשך הטיול) תכנון כללי יאפשר לך לדעת מה הצרכים בנושא ציוד ואביזרים
תרמיל -הוא למעשה נושא המטלטלין שלנו ולכן יש לתת את הדעת כל נוחות נשיאה (על הגב או על גלגלים /מבנה שק או מבנה מזוודה - זה קשור לתכנון
איך
מי שיוצא לטרק עם סבל אולי ראוי להשקיע בתרמיל קטן,מתאים ואיכותי בטיבו ובנוחות....או להבדיל מי שחובב לשאת את הציוד בעצמו או לטייל עצמאית אז בוודאי לנוחות של התרמיל הגדול יש מקום מרכזי וכן לנפח, ויש מטילייםשלא חובבי טרקים ומעדיפים להינות מערי החוף ולנוע מעיר לעיר עם מזוודה על גלגלים גם באלו נתקלתי וזה מקובל,כול סגנון טיול הוא טיול
כנ"ל נעליים - נעל מטיילים היא אביזר מצוין למטייל אבל מי ששוב מתכנן לרבוץ יכול לוותר על התענוג או לרכוש משהו פשוט יחסית........ דווקא במוצרים שיש להם משמעות גבוה רבים לא נותנים להן תשומת לב - חבל
לביגוד תרמי,גרבים תרמיות,פליס,חליפת סערה ושק שינה איכותי יש מקום במעלה סולם העדפות
וכן לקבל מושג על שיטת 3 השכבות למה
מכוון שזה יכול להציל חיים אלפי הבדלות מתרמיל או מגבת או MP3. שלא תביני לא נכון מגבת מתייבשת זה נחמד,MP3 ומצלמה דיגיטלית זה נחמד אבל כלום מאלו לא יעזור לך באקלים קר וקיצוני ואם תבקרי באתרים אלו את יכול לדעת רק לאחר התיכנון המחירים מיחסים למוצרים איכותיים שאני אישית מכיר - להמליץ קשה מכוון שזה חלק מפונקצית נוחות אישית שכול מטייל צריך למדוד ולנסות.....וחשוב קצת להבין בציוד כי יש גם בלופים רבים שלא שווים את הכסף
אני יתייחס לסל מחירים ומוצרים שמהנסיון הוכיחו את עצמם: תרמיל500 ש"ח - 1200 ש"ח . נעלים300 ש"ח - 680 ש"ח. שקי שינהלטווח של8- : 400 ש"ח - 500 ש"ח (
כאן לא חסר בלופים- המחיר מתיחס למוצר מוכר בלבד ואיכותי) פליס280 ש"ח - 400 ש"ח. ביגוד תרמי75 ש"ח - 200 ש"ח. גרב מסע תרמי40 ש"ח. כול שאר האביזרים - כיסוי תרמיל , כבל,תיק רחצה ושאר פירות וירקות לא עולים על 100 ש"ח.... אשמח לעזור ובהצלחה

galitay

New member
לגבי הביגוד התרמי

אני לא מסכים איתך לגבי החשיבות שלו, בטח לא של גטקס וגרביים תרמיות. מניסיוני האישי (טיול של 9 חודשים בדרום אמריקה והרבה טרקים) אף פעם לא הייתי זקוק לדברים האלו (למרות שהיו לי). גופייה טרמית אקטיבית היא אומנם נוחה ומנדפת זיעה אבל לגבי גטקס - כשהולכים ולא משנה איפה (וואי ווש בפרו או אוסנגטה או אושוייה או פוייה וכו') לא קר ברגליים. לעומת זאת בלילה קר יותר ולא זזים ולכן גטקס פשוט עושה את העבודה יותר טוב מגטקס תרמי - לפחות לפי דעתי. כנל לגבי גרביים. ולגבי פליז אני רוצה לתת דוגמא אישית, אני טיילתי עם פליז פשוט שהביאו לי מבוליביה שעלה שם 35 שקל ולא היה לי פחות חם ממי שטייל איתי עם פליז שעלה 500 שקל - ההבדל היחיד היה שהוא תפס קצת יותר מקום, אז חשוב מאד לעשות את השיקול של עלות מול תועלת. עוד משהו לגבי מזוודה, אומנם ראיתי כמה כאלו אבל זה נורא מסורבל, אסור לשכוח שטיול לדרום אמריקה גם אם אין בו טרקים הוא לא דומה בכלל לטיול בערים באירופה, יש המון מקומות שאין בהם דרך גישה נוחה ולגרור את המזוודה על החול זה סיוט.

pako27

New member
מוזר,לא חייבים אבל זו ../images/Emo91.gif

מוזר שבכול העולם כבר מזמן יודעים ומכירים וגם בישראל התחילו להבין את החשיבות של ביגוד תרמי........ גם אפשר לטייל בלי מקלות הליכה (לדוגמא) ורבים בוחרים סוף,סוף לטייל עם מקל ואף סיפרו שזה הקל עליהם בטיול (ואלו מטיילים רצינים מאוד- תאמין לי) כשבאירופה זה כבר שנים ציוד שכול מטייל משתמש.... שום מוצר איננו חובה, ומה שטוב לך אולי לא טוב לי או לאחר. אולי יתכן ותפסת מזג אוויר טוב בזמנך? כנראה שהמקצוענים קונים ומבזבזים סתם כסף,או שמה זה רק קונספירציה של חברות הציוד והחנויות.......... אני מסכים שציוד צריך להמדד בעלות מול תועלת כמו כול דבר בחיים, ואת המשוואה כול אחד עושה לעצמו... גם בציוד יש הבדל בין מוצר עלית ויקר בעל יתרונות וחסרון כלכלי לבין למוצר שעושה את העבודה,זול יותר ובעל חסרונות שונים, אי אפשר לומר שזה לא נכון.....מוצר בעל חומר איכותי,שכלל מחקר ופיתוח = כסף. נתת את דוגמת הפליס וזה בדיוק העניין שעליו אני מדבר, מי שרוצה פליס כבד יותר ונפחי יותר,בעל יכולת נשימה ונידוף לא ידוע וכן בידוד נמוך קונה זול- זכותו !!!!!!! אני ממש לא נגד ההפך... מי שרוצה פרמטר אחר וטוב יותר רוכש מוצר טוב ואיכותי ואיכות עולה............זה הכי פשוט בעולם ממש כמו שאמרת......... גם סובארו אחלה מכונית ורבים רוצים מרצדס (מי שיכול להרשות לעצמו), אבל על לאדה איש לא יוציא שקל, ובעיר מי צריך יותר.אז למה לא קונים.... סתם בקטנה.... אבל גופיה תרמית יכולה למנוע היפותרמיה,וקיפאון הזיעה וזה ח ש ו ב אני לא נכנס לכן גטקס או לא גטקס.... ובטח לא מכריח איש לקנות או ללבוש ביגוד זה או אחר....אני רק אומר שבשיקול של עלות מול תועלת ראוי לחסוך בתיק היקר יותר או במגבת ולקחת משהו מציל חיים...ויתכן שזה מה שיעשה את ההבדל......... חשוב לזכור שיש איכות משתנה גם בביגוד ויש ביגוד תרמי זול ויש יקר...כמו בכול תחום בחיינו (ראו דוגמת המרצדס המצחיקה) נ.ב: הידעת לדוגמא שמחקרים הוכיחו שיש הבדל טמ"פ בצרכי השינה של נשים וגברים כך ששק שינה של 8- מעלות = ל 5-,4- אצל נשים...זה לא שובניסם ההפך זה מחקרים ברמות הגבוהות ביותר וראוי לתת על כך את הדעת! ציינת שם של מוצר (שק"ש) שאישית הרבה ציינו את אכזבתם ממנו, ואת זה אני יודע וממש לא הייתי רוכש אותו בסכום שציינת מכוון שניתן בסכום זה למצוא איכות הרבה יותר גבוה........ יש פה איזה מומחה שעושים טיולים עם ציוד מימי הפלמ"ח (נעלי פלדיום, תרמיל פשוט וכו') וכבר חרש אלפי קילומטרים בעולם (הלואי עלי)....ללא מגבת....והוא נהנה מכול צעד ותמונה. ואילו רבים וטובים אשר צועדים הרבה מעדיפים אחרת.....עניין של נוחות ועלות! וכן לדעתי בוודאי אי אפשר בכלל להשוות בין יעילות וצריכים כמגבת מול ביגוד תרמי או גרב תרמית...שעולים אותו דבר (כמו שציינתי). ולעניין המזוודה - אתה חושב שזה מסורבל? סבבי ....לאחרונה הגיעו אלי 3 חברי אחרי טיול ואמרו שיתכן והיו לוקחים הפעם מזוודה טרולי על גלגלים ותרמיל קטן איכותי...אחד מהם כתב את הכתבה ה[URL='http://www.shalevtrek.co.il/index.php?mod=7&smod=119']זו[/URL] , ואחר את זו והם טילו בכול חור... אז שוב לא נשכח שאיש איש בדרכו ובאמונתו, אני לא הייתי מוותר על התרמיל שלי בעד הון.....אבל זה אני. ותאמין לי אני כמעט מקבל לנסות כול אביזר שמגיע לארץ או לפחות מקבל ביקורת ממטיילים אוביקטיבים חלקם חברים מטיילים,חלקם מטפסי הרים מיקצוענים,חלקם מדריכי טיולים בכירים,חלקם לקוחות..... מדעות שונות,ביקורת עם ראש פתוח ניתן רק ללמוד ולעזור לאחרים- זו דעתי. סיפור וסיכום: כבר סיפרתי את זה אבל זה דוגמא אמיתית: בעבר שרק התחלתי לעסוק בציוד היו לקוחות אשר מגיעים לרכוש ציוד וממש לא מבינים איך השווצרים מטיילים עם ביגוד דק בעוד הם עם הדובון הצהלי העבה והמסורבל,קפאו במטהורן (שוויץ)..... הם פשוט התלבשו נכון !!!! נוחות זה שכבות דקות,מתאימות,מבודדות,מנדפות ששווה להשקיע עליהן. נוחות זה הדבר החשוב ביותר בטיול אני לא פוסל את דעתך אבל אני מציג דעה נוספת או נקרא לזה תוספת.

galitay

New member
מבולבלים? גם אנחנו

אז בוא נעשה סדר בדברים. ראשית אני לא מתכוון להתווכח איתך או להטיל ספק בידע שלך. אני מציג את הדעה שלי לעניין בדיוק כמוך. לגבי מקלות הליכה - זה משהו שדווקא כן ציינתי כדבר אופציונלי למי שעושה הרבה טרקים, אני קניתי כאלו - ואני עדיין חושב שמטייל ממוצע לא צריך אותם. זה יקל עליו בטוח, אבל בדרך כלל ההבדל הזה יהיה לא מורגש במידה ולא עושים הרבה טרקים ובגלל זה יעצתי לקנות שם במידת הצורך. בדיוק כמו הדוגמא שלך על הרכב - כולם היו רוצים לנסוע במרצדס לעבודה כי זה יותר נוח אבל לא לכולם יש את היכולות לקנות ולהחזיק רכב כזה, וגם רכב אחר היה מביא אותם לעבודה באותה מהירות. בגרמניה אולי תוכל לנסוע עם המרצדס 280 בכביש ללא הגבלת מהירות אבל בארץ תעמוד באותו הפקק ביחד עם כולם. כאן נכנס לתמונה שיקול הדעת של כל אחד מאיתנו. עלות מול תועלת. אני בסה"כ המלצתי על דברים שלפי דעתי חשוב מאד לקחת ועל דברים שהם קצת פחות חשובים, אם זה מבחינת יקרים מאד ולא נותנים הרבה תמורה, ואם בגלל שאין בהם בכלל צורך לדעתי. לגבי הביגוד הטרמי אמרת "כנראה שהמקצוענים קונים ומבזבזים סתם כסף,או שמה זה רק קונספירציה של חברות הציוד והחנויות." המקצוענים זו בדיוק הנקודה שלי - מנקודת המבט שלי המטייל הישראלי הממוצע שנוסע לדרום אמריקה הוא רחוק מאד מלהיות מקצוען כי הוא פשוט לא עושה דברים שדורשים ממנו ציו8ד של מקצוענים ובטח שלא בתקציב שלו הרבה מאד דברים שהיו יכולים להציל חיים. גם טלפון לווני יכול להציל חיים (דוגמאת תומר רבד שטייל איתי - זה מהפרסומת בטלווזיה) אבל זה לא אומר שחייבים להשכיר אחד כזה. לכן נתתי את הדוגמא האישית שלי לגבי כמה קר שם כי זה נראה לנו הישראלים שהר גבוה עם שלג ומקום שקרוב לאנטרטיקה יהיה נורא קר למרות שהמציאות אומרת אחרת. לי היה יותר קר במוצב בחרמון מכל מקום בטיול וגם באושוויה (כן יש מקום כזה) העיר הדרומית ביותר בעולם (באופן רשמי) הלכתי עם קצר וסנדלים... לסיכום, ההודעה שכתבתי הייתה המלצה לרשימת ציוד של הדברים שכדאי לקחת לטיול כי לא היה לה מאיפה להתחיל. הטיול הזה ש"כולם" עושים הוא לא טיפוס על ההאוורסט, ממש לא, גם לא מסע אל הקוטב הדרומי. התנאים לא כל כך קיצוניים שנדרש ציוד כל כך יקר ברוב המקרים. אני לא פוסל השקעה בציוד בכלל, רק מנסה לתת פרספקטיבה טובה יותר (לפי דעתי כמובן). לדעתי מי שבכלל לא יודע עם מה הוא מתעסק חבל לו להשקיע הרבה כסף מבלי שיהיה שימוש לדברים, בלי כוונה להעליב אבל בארגנטינה למשל יש את כל הציוד שיש בארץ ויותר בזול ואפשר לקנות שם הכל במידה ורוצים לשדרג את הציוד. נעליים, ביגוד טרמי, שק שינה, אוהל, ערכות בישול, מעילי גורטקס וכל שאר ירקות.

natyh

New member
ראשית ברוך הבא לפורום

שנית אחרי שטחנו את נושא הציוד עד דק בואו נחזור לבסיס לטיול יש מטרה , הציוד הוא אמצעי ולא מטרה אני לא רואה שום סיבה לזרוק על אנשים רשימות ציוד שהם האמצעי והם ממש לא רלבטיים למטרה . זו לא נראית לי השיטה להסביר לאנשים איך לטייל , השיטה היא להסביר לאט לאט במאמרים ובשאלות הנפוצות מה יש , מתי והיכן למצוא את היעדים ומכאן לגזור את הצרכים, קרי ציוד . הרי כל שבוע עולות שלוש פעמים אותן שאלות מאנשים שונים שלהם מטרות ויעדים שונים , אז מה הטעם לענות לכל אחד בצורה פרטית מה גם שתשובה לאחד לא תתאים לאחר . אז נחזור שוב המטרה היא טיול , הציוד הוא אמצעי שם הפורום הוא דרום אמריקה ולא ציוד לדרום אמריקה ! שורה תחתונה מי שידע להגיד מה מטרתו בטיול נעזור לו בצורה פרטנית וממצה ומי שלא כנראה צריך עוד לעבור מספר שלבים נוספים כגון קריאה ולימוד כדי להגיע להחלטות .

galitay

New member
קודם כל תודה, ברוכים הנמצאים!

אתה צודק ב100 אחוז שלכל סוג של טיול דרוש ציוד אחר, אבל הבעיה העיקרית היא שיש המון אנשים שלא יודעים לאיזה סוג של טיול הם הולכים ובכל זאת הם צריכים לקנות ציוד. אני אתן דוגמא: מישהו שטייל לפני שאל אותי לפני הטיול מה נראה לי שבא לי לעשות, הרבה טרקים, נוף מדברי, לגונות, אולי גונגלים אולי יותר חופים. את האמת: לא היה לי שמץ של מושג. בסופו של דבר טעמתי מהכל אבל לפני לא היה סיכוי שאני אדע כי אף פעם לא הייתי שם. המצב בארץ היום שונה ממדינות אחרות. נוצרה ממש נורמה של "טיול ארוך", אחוז המטיילים הישראלים מתוך ככל האוכלוסיה גבוה בהרבה מכל מדינה אחרת וזה משום שגם אנשים שלא אוהבים לטייל במובן של הליכה נוסעים ליעדים כמו הוואראז בירת הטרקים של פרו, לפעמים רק בשביל לטפס על איזה קרחון. לכן, יש דברים, לדעתי כמובן, שמאד חשוב לקחת ולא משנה איזה סוג של טיול אתה עושה. פנס ראש לדוגמא הוא דבר מאד חשוב, מוצ'ילר בדרך כלל ישן בחדר שיש בו עוד אנשים וכדי לא להעיר אותם ולא להפריע רצוי להשתמש בפנס ראש. גם בטרק פנס ראש הוא מאד חיוני כשיורד החושך. אני חושב שלתת תשובה למישהו בסגנון הזה : תגיד איזה סוג של טיול ואנחנו נגיד לך מה כדאי לקחת היא סוג של התחמקות. אני מעדיף לתת תשובה כללית יותר שאני מאמין שתעזור מאשר לא לענות בכלל. מי שיודע שהוא רוצה ללכת לטיול בג'ונגלים ולחרוש את האמזונס לכל אורכו כנראה שיציין את זה. אני מכון לנסח ביחד עם PAKO27 רשימת ציוד שתחולק לפי דברים נחוצים , כאלו שקצת פחות ומותרות ונכניס למאמרים או משהו פה. בכל מקרה עדיף לתת מענה חלקי לפעמים מאשר לא לתת מענה בכלל.

pako27

New member
../images/Emo160.gif נחזור לבסיס

ראשית אני שוב יציין שפתחתי את דעותיי עם - ראשית יש לתכנן את המסלול ,היעדים והצרכים שזה הבסיס לכול הכנה
שנית אין לי ולא היה לי כול עניין ל"התנגח" בנושא של ציוד..נהפוך הוא אני שמח שיש דעות מרובות בנושא......זה רק עוזר יותר לאנשים להבין ולהחליט, לשם כך אנחנו פה, לא
אין צל של ספק שניתן לרכוש ציוד בכול העולם, במקומות רבים ההיצע גדול משלנו בהרבה, לרכישה של ציוד בארץ יש יתרון של אחריות, ואופציה לקבל יעוץ בשפה שלנו (במידה והמוכר אמין ומיקצועי).... בנוגע למחיר - דע שרוב המוצרים האיכותיים (הממותגים )נעים בטווח של 10% הבדל לכאן או לשם...ובמוצרים לא מוכרים אין קץ להבדל באיכות,ולמחיר, חלק מהמוצרים טובים וחלקם לא (דברנו על זה כבר). דוגמא מצוינת ראיתי אישית בתאילנד בחנויות של ציוד מקורי ואיכותי בחלק היה יקר ב15% ובחלק זול ב10% והזיפוים נו אילהם ממש לא ראוי לבזבז פה אותיות .......גם זה מנסיון מעניין...... אני גם מסכים שהישראלי הממוצע נח לו באכסניות ונהנה מהחיים במקום לטפס ולתור אחר טבע ותרבות (וחבל שכך)ולכן הצורך בציוד הוא בסיסי למי שזה יעודו........ אני מסכים שגם בחרמון קר אבל אל נשכח שככול שעולים קר יותר ( כול 100 מטר שעולים יורדים מעלה ) אז יש איזה 10 מעלות מינוס הפרש בין 1900-2100 בשיא החרמון הישראלי לבין 3500-4000 מטר, אין מה לעשות זה נתונים קיימים... מה שבטוח שבטיול בדרום אמריקה או בכול הר או מדבר אני ממש לא רוצה להרגיש כמו חייל ששוכב ושומר על הגבול לכן ראוי לחפש נוחיות.... למעשה מסתבר שניתן למות מקור גם במקום הרבה יותר נמוך מהחרמון לצערי ואפילו בישראל... לכן ציוד אינו רק למקצוענים, זה היה בציניות כמובן.... לכן מין הראוי לדעתי לתת את הדעת ראשית על למידה, הכנה, הבנת המשמעויות וכלל האפשרויות על מנת לצמצם את ההיסתברות להיקלע למצוקות לא רצויות.................... בוודאי לאלו שנחים בערסל על חוף הים של סלוודור ונהנים מקשאסה או לא יוצאים לשטח הרבה מכול זה לא אומר כלום
... יש עוד הרבה דברים שלא פחות חשובים מציוד ויכולים לשמור על התרמילאי רק שלצערי ברוב ההרצאות בחנויות מספרים על תחנות אוטובוס,ואכסניות זולה..במקום על נושאים חשובים......(על מחלות גובה מישהוא שואל
מה זה באמת קורה
יש שעונים לשאלה בקלילות מה פתאום הייתי בסיירת ושם אמרו שזה שטויות ואנחנו לוחמים מישראל
) בסוף מגיעים לפורומים ושואלים גם על מצב היתושים בגובה 3500 מטר
ודרכי ההגנה .... העניין לגמרי איננו ציוד זה או אחר, העניין הוא חיים - הצלת חיים
, ראו כמה תרמילאים נהרגו,נפצעו וכו'... יש אשר יצינו ובצדק שבתאונות על הכביש בארץ נהרגים יותר, אבל זה לא גוזל מאיתנו את הצורך להתריע, להסביר ולחסוך בתאונות שניתן להמנע מהן.... אני לא רוצה להישמע, מורה או משהו דומה אני חושב שזה מה שעושה פורום לאיכותי יותר מאחר, ולחברה אחראית באופן הדדי.

galitay

New member
רק תיקון קטן ברוח טובה כמובן

כל 1000 רגל שהם כ 330 מטר הטמפרטורה יורדת ב 2 מעלות ולכם כל 1000 מטר למעלה שווים בערך 6 מעלות פחות. העניין הוא שההרים הגבוהים בפרו למשל נמצאים קרוב יותר לקו המשווה וגם על זה אי אפשר להתווכח. אבל כל זה לא משנה בתכלס, לחרמון הולכים כשיורד שלג וקר ולטרק יוצאים בדרך כלל ב"קיץ" שבו הטמפרטורות לא מגיעות מתחת לאפס במשך היום. (מינוס 15 בלילה זה הכי קר שנתקלתי ושמעתי עליו וגם זה רק במקרים בודדים מאד שמראש היה ידוע שזה מה שיהיה ואפשר להתכונן בהתאם). בקיצור, עם ציוד או בלי אני מקנא בכל מי שטס, אני מוכן לטוס עכשיו בלי כלום :)

natyh

New member
תיקון לתיקון

ראשית זו מהות הפורום לטוס , הציוד הוא חלק נלונ . שנית : הטמפרטורה בשל התהליך האדיאבטי של האויר יורדת בשלוש מעלות לאלף רגל במצב שנקרא במטאורולוגיה מצב בלתי יציב . מצב של ירידה בשתי מעלות הוא מצב יציב על תנאי מצב של ירידה בפחות מ שתי מעלות לאלף רגל נקרא מצב יציב . במקרה מנהל הפורום מבין קצת ועוסק קצת במטאורולוגיה אז נא לדייק ...

galitay

New member
אני מרים דגל לבן

ניצחת, אמרת מה שאני אמרתי עם המון מושגים שלא קשורים לפה שמחתי להשכיל וללמוד קצת על התהליך האדיאבטי ציטוט: תרגיל 2 –קלימטולוגיה ומטאורולוגיה. 1. אדיאבטי [תהליך] (adiabatic): תהליך] (adiabatic): שנוי מצב תרמודינמי של מערכת כאשר אין העברת מסה או חום דרך גבולות המערכת. בתהליך אדיאבטי דחיסה מובילה לחימום והתפשטות לקירור. זהו תהליך שמתרחש בשכבות הטרופוספרה של האטמוספרה- האוויר מתרומם ומתקרר. קירור האוויר נובע מהשינוי בנפח: האוויר מטפשט הלחץ יורד ולכן הוא מתקרר ( זוהי מערכת סגורה – אין כניסה או יציאה של חום מהמערכת). אדיאבטי רווי [תהליך] (pseudoadiabatic): תהליך בו גוש אוויר רווי מתקרר עם עלייתו בקצב הנמוך מההתקררות האדיאבטית בשל שיחרור החום הכמוס בתהליך ההתעבות. מפל אדיאבטי יבש (adiabatic lapse rate): מפל טמפרטורה של 9.8 מעלות לקילומטר. השינוי בטמפרטורת גוש אוויר שאינו רווי הנע אנכית באטמוספירה. כאשר האוויר מגיע לרוויה משתנה המפל למפל אדיאבטי לח מפל אדיאבטי לח (wet adiabatic lapse rate): השינוי בטמפרטורת גוש אוויר העולה באטמוספירה כאשר האוויר נמצא ברוויה. התעבות אדי מים גורמת לשחרור חום כמוס והעלאת טמפרטורת האוויר ולכן המפל האדיאבטי הלח קטן מהמפל האדיאבטי היבש. שיעורו תלוי בטמפרטורה ובלחץ וערכיו נעים בין 7-5 מעלות ל- 1000 מטר. בכל מקרה אני מציע שנעצור את זה כאן, כל אחד הראה שהוא יודע משהו אני רק ניסיתי לעזור למישהי לקבל מושג על מה לקחת לטיול וזה פורום לא מדינת משטרה, מותר לתת עצה ואפילו לכתוב שזה רק לפי דעתי. מי שרוצה לתת עצות אחרות מוזמן, זוהי מטרתו של הפורום אני מצטער שירדתי לרמה של תיקון, ותיקון לתיקון וכל זה לילה טוב

natyh

New member
אין מה להצטער איתי

השכלנו ממה שכתבת ומיד אסביר רצונך לעזור מבורך , גם אנחנו רוצים לעזור. לנו יש שיטה אחרת משלך ולא מאמינים בהאכלה בכפית לפה זכותך כמובן לחשוב אחרת . אנחנו רוצים לדחוף אנשים ללמוד מנסיונם כי הניסיון מראה כי על כל עצה בנושא ציוד , מתפתח דיון נלוה על הציוד שצריך או לא צריך לקחת , וכולם שוכחים שהמטרה היא לענות לשאלה שהתעוררה . בא נדבר על השאלה שנשאלה : אחת ולתמיד איזה ציוד צריך לקחת לדרום אמריקה ? עכשיו בא נשאל לאן בדרום אמריקה ? מתי בדרום אמריקה , לאלו מדינות באיזה עונה ? אז אנו מעדיפים לתת לאנשים להכין לימוד עצמי לפני שנתקיף אותם ברשימת ציוד , זה לא מקצועי לזרוק על אנשים תשובות מוכנות . אנחנו משוכנעים שאתה וכן אנחנו יודעים את התשובות שמתאימות לנו האם הן יתאימו ללורין ? לא בטוח ! האם מי שנוסע לטייל יכול לפתור עצמו מהתיכנון קריאה הבנה איך לטייל ואיפה ? התשובה היא כן הוא יכול , אך ההנאה מהטיול תיפגע , אנחנו מנסים לחנך מטילים איכותיים , יש פורומים אחרים שנוהגים אחרת. בלי קשר ההצעה שלי לך לכתוב מאמר על ציוד בעינה עומדת רק תוספת לדרישות : המאמר יכלול פירוט לגבי המדינות והאתרים להן נדרש ציוד זה , והאם ניתן או לא לשכור ציוד באזור ובאיזה עלות על מאמר מניסיון לא מתפתח דיון שלא קשור למטרה מתפתח רק דיון עניני. בענין התהליך האדיאבטי מנהל הפורום דואה כלומר גולש אויר וזה רק בשקט ביני ובינך , דפדף אחורה בפורום וראה נושאי גלישה אוירית וכן דיווח על שיא עולם ברחיפה בצפון ברזיל .

natyh

New member
איתי ידידי

בפורום הזה כל תשובה מבורכת. אנחנו לא מתחמקים משאלות יש לנו סדר עבודה מסוים ולא מנסים למכור לאנשים דברים לא נחוצים. הפורום הזה מזמין אירוחים הרצאות וכיוצא בזה על מנת להעשיר את המטיילים לא על מנת להתחמק . אין לנו ענין לנצל הזדמנות ולקפוץ על כל מטיל מזדמן שמצין שהוא מעונין במינימום ההכרחי , עם רשימת ציוד . הציוד ההכרחי והכרחי בלבד , הוא תרמיל ונעליים, את כל היתר ניתן להשיג במקום אם רוצים. מי שמעונין להבין ולהעמיק שיגיע להרצאות ואירוחים שאנו עושים כאן בפורום ובחנויות מטילים , ישמע יבין ויחליט מה מתאים לו . זה לא פורום ציוד נקודה ! ולכן אנחנו לא מנפנפים בנסיונינו רק בא נגיד שעברתי רגלית די הרבה מקומות עם ציוד שלי , ציוד לא שלי , ציוד שכור, חכור , פרטי, עם ובלי מקלות הליכה עם או בלי ציוד לטיפוסי הרים , עם כל סוגי הנעליים , ואין לי כונה לבלבל בין מטרות לאמצעים , האמצעים מאד מבלבלים מטילים חדשים, נתתי תשובה כללית לגבי מדבר יהודה , מי שלא עשה טיול של שלושה ימים למדבר יהודה או אילת אין לו צורך ברשימת ציוד .

למעלה