../images/Emo160.gif נחזור לבסיס
ראשית אני שוב יציין שפתחתי את דעותיי עם -
ראשית יש לתכנן את המסלול ,היעדים והצרכים שזה הבסיס לכול הכנה
שנית אין לי ולא היה לי כול עניין ל"התנגח" בנושא של ציוד..נהפוך הוא אני שמח שיש דעות מרובות בנושא......זה רק עוזר יותר לאנשים להבין ולהחליט, לשם כך אנחנו פה, לא
אין צל של ספק שניתן לרכוש ציוד בכול העולם, במקומות רבים ההיצע גדול משלנו בהרבה, לרכישה של ציוד בארץ יש יתרון של אחריות, ואופציה לקבל יעוץ בשפה שלנו (במידה והמוכר אמין ומיקצועי).... בנוגע למחיר - דע שרוב המוצרים האיכותיים (הממותגים )נעים בטווח של 10% הבדל לכאן או לשם...ובמוצרים לא מוכרים אין קץ להבדל באיכות,ולמחיר, חלק מהמוצרים טובים וחלקם לא (דברנו על זה כבר). דוגמא מצוינת ראיתי אישית בתאילנד בחנויות של ציוד מקורי ואיכותי בחלק היה יקר ב15% ובחלק זול ב10% והזיפוים נו אילהם ממש לא ראוי לבזבז פה אותיות .......גם זה מנסיון מעניין...... אני גם מסכים שהישראלי הממוצע נח לו באכסניות ונהנה מהחיים במקום לטפס ולתור אחר טבע ותרבות (וחבל שכך)ולכן הצורך בציוד הוא בסיסי למי שזה יעודו........ אני מסכים שגם בחרמון קר אבל אל נשכח שככול שעולים קר יותר ( כול 100 מטר שעולים יורדים מעלה ) אז יש איזה 10 מעלות מינוס הפרש בין 1900-2100 בשיא החרמון הישראלי לבין 3500-4000 מטר, אין מה לעשות זה נתונים קיימים... מה שבטוח שבטיול בדרום אמריקה או בכול הר או מדבר אני ממש לא רוצה להרגיש כמו חייל ששוכב ושומר על הגבול לכן ראוי לחפש נוחיות.... למעשה מסתבר שניתן
למות מקור גם במקום הרבה יותר נמוך מהחרמון לצערי ואפילו בישראל... לכן ציוד אינו רק למקצוענים, זה היה בציניות כמובן.... לכן מין הראוי לדעתי לתת את הדעת ראשית על למידה, הכנה, הבנת המשמעויות וכלל האפשרויות על מנת לצמצם את ההיסתברות להיקלע למצוקות לא רצויות.................... בוודאי לאלו שנחים בערסל על חוף הים של סלוודור ונהנים מקשאסה או לא יוצאים לשטח הרבה מכול זה לא אומר כלום
... יש עוד הרבה דברים שלא פחות חשובים מציוד ויכולים לשמור על התרמילאי רק שלצערי ברוב ההרצאות בחנויות מספרים על תחנות אוטובוס,ואכסניות זולה..במקום על נושאים חשובים......(על מחלות גובה מישהוא שואל
מה זה באמת קורה
יש שעונים לשאלה בקלילות מה פתאום הייתי בסיירת ושם אמרו שזה שטויות ואנחנו לוחמים מישראל
) בסוף מגיעים לפורומים
ושואלים גם על מצב היתושים בגובה 3500 מטר
ודרכי ההגנה ....
העניין לגמרי איננו ציוד זה או אחר, העניין הוא חיים - הצלת חיים
, ראו כמה תרמילאים נהרגו,נפצעו וכו'... יש אשר יצינו ובצדק שבתאונות על הכביש בארץ נהרגים יותר, אבל זה לא גוזל מאיתנו את הצורך להתריע, להסביר ולחסוך בתאונות שניתן להמנע מהן.... אני לא רוצה להישמע, מורה או משהו דומה אני חושב שזה מה שעושה פורום לאיכותי יותר מאחר, ולחברה אחראית באופן הדדי.