אז ככה
יש פה כמה סוגים של סיכונים.
 
לגבי קולה וכד' - זה נזק מצטבר מצריכה של כמויות גדולות של קפאין או ממתיקים מלאכותיים. כוס פה ושם לא תעשה כלום, אבל מומלץ לא לצרוך כמויות גדולות.
 
כל הדברים שיש בהם חשש לסלמונלה, ליסטריה וטוקסופלזמה - אלו דברים שיכולים להזיק כבר בפעם אחת, רק שהסיכוי שזה יקרה הוא מאד קטן. יש כמה קטגוריות של מאכלים עם חשש לחיידקים.
 
בבשר / דג נא, ביצים לא מבושלות / מפוסטרות יש סיכוי גבוה להימצאות חיידקים ולכן כדאי להימנע מהם וממה שבא במגע איתם. גם בבית, כשמכינים בשר צריך להקפיד על ניקיון כולל חיטוי הכלים ומשטח העבודה ושטיפת ידיים בסבון. (חיטוי על ידי מים רותחים)
 
מאכלים רגישים - חומוס, טחינה, מיונז וכיוצא בזה, מתקלקלים מהר אם לא מוחזקים בתנאים טובים. באופן אישי אני נמנעת מלאכול דברים כאלו מחוץ לבית בימים חמים ו/או במקומות שאני לא סומכת על ההיגיינה שלהם.
 
מוצרי בשר מצוננים כגון פסטרמות או דג מעושן סובלים מבעיה דומה. מדי פעם מגלים ליסטריה במוצר כלשהו. הסיכוי שזה יקרה הוא מאד קטן, אבל מצד שני כשזה קורה זה יכול להיות זיהום רציני. באופן אישי ממליצה לאכול רק אחרי חימום.
 
גבינות - כל מה שעשוי מחלב מפוסטר אין איתו בעיה, למעט אולי עובש שיש לגביו מחלוקת. כל הגבינות של המחלבות הגדולות עשויות מחלב מפוסטר, הבעיה היא רק בגבינות בוטיק שלא כולן מפוסטרות.
 
ירקות ופירות - בירקות ופירות לא שטופים עלולים להיות חיידקים מהסוגים הנ"ל. (נדמה לי שבעיקר בירקות ופחות בפירות, כי אלו חיידקים שנמצאים באדמה). בכל מסעדה נורמלית שוטפים את הירקות והפירות. אז כאן השאלה היא עד כמה את סומכת על המסעדה, כי זה לא שונה מהרבה תחומי היגיינה אחרים שאפשר לפשל בהם. באופן אישי אני אוכלת ירקות ופירות מחוץ לבית.