אחת ולתמיד - מה ההבדל בין קאפקייקס למאפינס?

MisterCupcake

New member
אחת ולתמיד - מה ההבדל בין קאפקייקס למאפינס?

אני אתחיל ואומר שאם עד היום חשבתם ששני המאפים האלה - קאפקייקס ומאפינס - הם אותו דבר, אז אתם לא היחידים
מדובר בטעות נפוצה, ואנחנו כאן בשביל לתקן את הטעות הזו


אז בואו נתחיל מהדבר שמחבר בין שניהם - שניהם מאפים ט-ע-י-מ-י-ם (
) שניתנים להכנס במגוון מאוד מאוד רחב של טעמים וסוגים
שניהם גם לא דורשים יותר מדי עבודה, וגם לא כלים מיוחדים (חוץ מתבנית שקעים, אבל גם מזה אפשר להתחמק..
)

ומה שונה ביניהם?
קאפקייקס
מעבר לזה שקאפקייקס הם האהבה שלי, קאפקייקס מיוחדים בעיקר בגלל הטעם - בד"כ הם יהיו מתוקים
שוקולד, וניל, תותים, סילאן, או כל טעם אחר כיד הדמיון
הקאפקייקס החלו להמכר אי שם בתחילת 1800, כשבהתחלה מכרו אותם כעוגות בכוס תה (ומכאן השם Cup - cake) שחוסכות את זמן האפייה הרב ומורכבות מבלילה "כבדה" שעשויה בד"כ מחמאה ולא משמן.
בנוסף, הדבר שמייחד אותן אל מול המאפינס זה העיטור - קאפקייקס (כמעט) תמיד יהיו מקושטות בזיגוג גדול וצבעוני מעליהן - זיגוג של קצפת, גבינת שמנת מוקצפת, מרנג, גנאש מוקצף, או כל דבר אוורירי אחר שיכול להוסיף "חיים" לנפח ולצורה של העוגה הקטנה הזו

מאפינס
המאפינס הם מאפה קל להכנה, בד"כ לא צריך מיקסר להכנתו מתחילת המתכון ועד סופו, וטעמו לא חייב להיות מתוק. אפשר להכניס לשם שוקולד, כמובן, אבל אפשר להעשיר את המאפינס בבוטנים, שקדים, טחינה, זיתים, תירס ו..הבנתם את הכיוון

את המאפינס לא מקשטים בזיגוג צבעוני מעל ונמצא אותם פשוטים כמו שהם ליד כוס קפה כתוספת לארוחה, ולאו דווקא כקינוח.
אם רוצים להיות יצירתיים - תמיד אפשר "לקשט" את המאפין באחד המרכיבים המרכזיים שלו - שקדים, בוטנים ,זיתים וכו'..
הבלילה של המאפינס, בניגוד לקאפקייק, היא קלילה יותר, ובד"כ השומן שיהיה בבלילה הוא שמן ולא חמאה. גם היחסים בין שאר המרכיבים (נוזלים ויבשים) יהיה אחרת

בגדול ככל שהיחס בין שומן (שמן/חמאה) - נוזלים (מים/חלב/מיץ תפוזים/וכו') - יבשים (קמח/קקאו/קורנפלור/וכו'..) גדול יותר - נתקרב למרקם של קאפקייקס (או ליתר דיוק - של עוגה) ופחות למרקם של מאפינס


האם יש לכם מידע להוסיף?

שרשרו כאן
אשמח לשמוע דעות ורעיונות נוספים


 

lironi kuki

New member
אחלה פוסט!


הנה המאפינס שהכנתי פעם..

מתכון:
מצרכים ל12 מאפינס רגילים או 30 קטנטנים
2 ביצים
200 גרם סוכר
100 גרם חמאה מומסת
כוס חלב
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
250 גרם קמח תופח

ההכנה:
להקציף ביצים עם סוכר ותוך כדי ההקצפה להוסיף את שאר המצרכים לפי הסדר הרשום.
לצקת את הבלילה לתבנית מאפינס. למלא 3/4 גובה בכל שקע מאפינס.
לאפות ב180 מעלות חום כ 15 דקות.

בפעם הבאה אזלף מעליהם קרם ואהפוך אותך לקאפקייס


 
למעלה