אחת ולתמיד: מה קורה כשאתם מעלים תמונה של הילדים לרשת?

אחת ולתמיד: מה קורה כשאתם מעלים תמונה של הילדים לרשת?

אותי זה כל כך מפחיד. שמעתי גם הרצאה מאוד חשובה בנושא להורים לילדים בבית ספר, ומלפני כמה חודשים התחלתי לצלם תמונות בצורה כזאת שלא ממש יהיו מתאימות לשימוש "גורמים חיצוניים" בשביל לשים בפייסבוק שלי. את התמונות מלפני כן השארתי, כי הפייסבוק שלי מהווה בעצם מין אלבום, וחבל לי למחוק ממנו. אני מהאנשים שעוברים חודש אחרי ומוחקים את הפוסטים של שיתוף וכאלה ומשאירה בלי רק מה שהוא חלק מחיי - אלבום כזה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4697036,00.html

washi tashi

New member
יש פתרונות יצירתיים אחרים

אני ממש מעדיפה שלא להעלות תמונות של הילדים לרשת, אבל לפעמים קשה להתאפק

&nbsp
לאחרונה התחלתי להשתמש באפליקציה נהדרת שמאפשרת לחלוק תמונות של הילדים רק עם האנשים אותם אנחנו בוחרים, למשל סבא וסבתא, קרובי משפחה נוספים וחברים. ככה אפשר לדאוג שהתמונות יגיעו רק למי שבאמת צריך לראות אותן

&nbsp
http://www.keepy.me/
&nbsp
&nbsp
(גילוי נאות: זאת אפליקציה של חבר)

מה קורה כאשר שמים את התמונות על המחשב דרך האפליקציה הזאת,

הם לא ברשת? כמו ששומרים תמונות בגוגל למשל? עם כל הכבוד להגדרות, תמיד יש מישהו שיכול להגיע לזה.

וסיפור - בזמנו שמרתי את התמונות שלי גוגל, דרך gimail, בגלל שהתמונות חסמו לי את המחשב, בהנחה שאין הגבלת מקום ויש לי שליטה מלאה אליהם. לא נתתי הרשאות לאף אחד.
יום אחד gmail ביקש ממני סיסמא. איזה סיסמא, ממתי הם מבקשים סיסמא? מי זוכר (היום אני כבר זוכרת, יש לי דף עם כל הסיסמאות שלי, אבל פתחתי gmail לפני כ-8 שנים, מי ידע אז?) בקיצור, אין לי גישה לאלבומים האלה יותר
למזלי יש לי גם גיבוי ע"ג דיסק און קי ורוב התמונות נמצאות שם. אז צריך מאוד להזהר עם האפליקציות האלא.

Et tu Brute

New member
אני מעלה מעט מאוד לפייסבוק

אולי פעמיים או שלוש מאז שהילדה נולדה, לא מעלה שום דבר ליוטיוב, כן שולחת בווטסאפ. בפייסבוק אני גם עוברת מדי פעם אחורה ומוחקת תמונות או מסירה תיוגים. יש דברים שהתאים לי שיהיה שם לפני חמש שנים ועכשיו כבר לא.
אני מסכימה לגמרי שצריך להיזהר, אבל הכתבה עצמה כתובה קצת משונה... בעיקר החלק עם המרואיין הזה. אני לא יודעת אם הוא דיבר ככה או שהכתב ניסה להקצין את הדברים, אבל זה יצא ממש הזוי.

een ogenblik

New member
אממ, לא מעלים?

אלו לא תמונות ילדים שאיני מעלה, איני מעלה תמונות עם פנים ניתנות לזיהוי לרשת. אני מעלה תמונות בהן רואים גב, או חלק גוף, ואם אני חוששת שחלק הפנים הוא גדול מדי, אני מטשטשת את החלק הזה.
עם מי שאני מעוניינת לחלוק תמונות, אני עושה זאת בפרטיות, ואם אני יכולה לא להשתמש ברשת כדי לחלוק זאת - עדיף.
עם זאת, זה די ברור שאני מגזימה בהמנעות. מצד שני, לאור חוסר ההמנעות הגורף כיום, נח לי הרבה יותר עם מיעוט החשיפה הזה, מאשר להשתייך לנורמה.

למעלה