אחת ולתמיד, מי יכול לאמת לי את זה:

אחת ולתמיד, מי יכול לאמת לי את זה:

האם זה חוקי שמפקד ישיר של צלם צבאי יתן לו להשתמש במצלמה הפרטית שלו? האם זה נכון שיש חוק בצה"ל שאוסר לצלם עניינים צבאיים במצלמה פרטית? (ולא במצלמה צהל"ית?) (ואני לא מדבר על טקס סיום קורס שההורים באים לצלם את בנם/בתם בטקס הסיום.) מי יכול לאמת? עמי

Dizen

New member
אין לי מושג

|צעירה|
אבל מציעה לך לשאול בפורום סדירים- יש יותר סיכוי שמישהו משם ידע... וזה לא דבר ספציפי להתנדבות, אז בכלל. בהצלחה

tty2

New member
חוקי-כן! עד הגבול!

בהחלט מותר במקומות מסויימים לצלם בשטח צבאי. למעשה, אם אין שלט שאוסר צילום במקומות האלו, אז מותר לצלם אבל(!!!!!!!) במגבלות הצנזורה הצבאית ותוך שמירה על בטחון המדינה, המקום והחיילים. בשאלתך, אין מספיק פרטים כדי לענות לך על השאלה... אם כוונתך לכך שהמפקד הישיר שלך, מנצל את כישוריך לצרכיו האישיים ומעדיף אותם (צילום במצלמה פרטית שלו) על פני/במקום הצרכים הצבאיים (צילום אירוע צבאי באמצעות ציוד צבאי), אז הדבר אינו חוקי! הדבר גם אינו חוקי כשהוא נעשה מחוץ למסגרת הצבאית ומחוץ לשעות העבודה שלך ו/או בניגוד לרצונך או בניגוד למצפונך/לחוק האזרחי והצבאי. אם על המקרה הזה אתה מדבר, אתה רשאי לקבול את המפקד (גם בעילום שם) אצל נציב קבילות החיילים. המקרה הזה מוגדר בפקודות מטכ"ל תחת הפקודה הצבאית המדברת על ניצול דרגה או מעמד שלא לצורך. יש לשים לב להנחיות מ"צ ובט"ש לגבי צילום בבסיס צבאי ולשמור על כללים אלו! כך למשל, מחוץ למחנה צבאי מוצבים שלטים האוסרים על צילום וזה כולל גם צילום בתוך בסיסי היחידות שבמחנה! (למרות שלא צויין במפורש!) חשוב להקפיד לא לצלם מבנים/מקומות ואנשים שהחוק אוסר על צילומם למשל, מותר לצלם טקס סיום, אבל אסור לצלם את הבן/בת כשברקע, מטוסים, כלי נשק או כל דבר אחר שעלול ליפול לידיים עוינות!

וואי.. כל כך לא נעים לי..:)

שכתבת כל כך הרבה וזו בכלל לא היתה הכוונה שלי:) הכוונה היא נוגעת רק לציוד! לא למשימה. אני נגיד צריך לצלם תרגיל סודי. בדרך כלל צה"ל מספק מצלמות ששיכות לו (חרוטה עליהן האות צ')... אבל לי המפקד נותן את המצלמה של חברה שלו (ועוד אומר לי עם קריצה: דיר בעלק היא תהרוג אותי אם יקרה משהו למצלמה) האם הוא יכול לתת לי מצלמה פרטית? ובבקשה - לא לנחש, אם יודעים אז יודעים, אם לא אז לא..:) אני אומר את זה כי TTY2 טעית.. צר לי להגיד, אבל אסור לצלם תמונות במצלמה פרטית בכל מקום ששייך לצבא, אפילו אם אין שלט.. (מצלמה פרטית = מצלמה ששייכת לי, ואני הולך לקחת את הפילמים ולפתח אום לעצמי, או את הכרטיס זיכרון ולהעביר תמונות למחשב בבית) רק בטקסים למיניהם מותר לצלם כמה שבא.(כמובן שהרבה עוברים על החוק ולאף אחד לא ממש אכפת.. אבל חשוב לדעת שיש החרמות מצלמה במקרים שתופסים אתכם. זהו עמי

tty2

New member
../images/Emo13.gif

איך טעיתי אם כתבת בדיוק את אותו הדבר?
בכל מקום ששייך לצבא, יש שלט! זה חוק! כך שאני ואתה כתבנו את אותו הדבר בדיוק
ובכלל, לאף אחד אסור על דעת עצמו לצלם בשטח צבאי! וגם לגבי המפקד שלך זה בדיוק מה שכתבתי! אתה בעצמך אמרת שאם המפקד שלך נתן לך מצלמה של חברה שלו והוא הלך לפתח את הפילם לבד, אז זו עבירה על החוק!

רק בואי נצא מנקודת הנחה

שמשתמשים בדיגיטלית:) אז עזבי פיתוח תמונות. עזבי את התמונות! לא אכפת לי מהן! אני מדבר ר-ק על הציוד! המצלמה עצמה. אין עליה סמל של צ'. האם מותר לי לצלם איתה? (דברים שצריך, נגיד תרגיל או משהו) (את צלמת? מאיפה את מביאה עובדות?
)

מעיין©

New member
לא

בעקרון, תמונה שאין עליה צ'- אסור לצלם איתה. אם המפקד שלך אומר לך לעשות את זה, ולוקח על עצמו את האחריות- אז זה בסדר. ככה לפחות אמרו לי ביחידה

למעלה