אחת ולתמיד...

stevo32

New member
אחת ולתמיד...

אז ככה... אחרי המון פניות וישיבה עם עצמי הגעתי להחלטה... עדיפות 1: הנדסת תוכנה עדיפות 2: הנדסת מערכות מידע עדיפות 3: מדעי המחשב בקיצור...מחשבים! עכשיו... נכון לעכשיו עד ליוני אני במכינה לשיפור והשלמת בגרויות...משלים היסטוריה,ספרות ואזרחות ומשפר מתמטיקה 5 יחידות ומוסיף לעצמי עוד פיסיקה 5 יחידות על מנת שיהיה לי בסיס פיסיקאי להנדסה. במתמטיקה (בלי להשתחצן) אני מצויין וגם בפיסיקה לא פחות,והציונים שאני מצפה להם הם בן ה85-95. פלוס שאר המקצועות האומניים שאני משפר שבהם אני בטח אקבל 70-80 (כי זה אני באומניים..משום מה מספרים הולך לי יותר טוב),הממוצע בגרויות שלי יעמוד על 90. אולייייי 95. מה לעשות...לא למדתי בתיכון... הפסיכומטרי שלי על הפנים. 520 עם כמותי 120. היום חשבתי לעצמי והבנתי שלא קיים סיכוי בשבילי ללמוד באוקטובר 2008. וגם אם כן,זה יהיה רק בספיר על תנאי (מכיוון שאת הציוני בגרות יהיה לי ביד רק ביולי). ואמרתי לעצמי...מה? אוקטובר 2009? זה פאקינג מאוחר...להתחיל תואר בגיל 24...לסיים אותו ב28...בללעע... אז אני מבקש ממכם...קודם כל - החדרת מוטיבציה,בבקשה. דבר שני - מה יותר כדאי ללמוד? מה יותר נחשב בשוק עכשיו ? איפה ללמוד בכלל ומה אתם במקומי הייתם עושים? באיזה שלב לשפר את הפסיכומטרי,אם בכלל? האם להתחיל באוקטובר 2009 ולקחת קורסים עד אז בפתוחה להקלת השנה הראשונה? מה עושים?!?! אני באמת מתלבט...HIT? כי לי אמרו שפשוט לא יעזור...חברות הייטק רוצות אוניברסיטה ולא מקבלות בוגרי מכללות...למרות שבHIT לומדים את האופציה האחרונה שלי... שנה א' בספיר ואז לעבור לבן גוריון? אפיק מעבר בפתוחה? הצעות , סיפורים מנסיון אישי או מניסיון של קרובים....כל דבר יתקבל בברכה... רק שאני אדע כבר מה לעשות עם עצמי ולא להרגיש רע שאולי אתחיל ללמוד בגיל 24. תודה רבה רבה... עמישי.

לימודים בגיל 24

הי, אני רואה בצעדים שאתה עושה צעדים נהדרים לקידום המטרה שלך- לימודים בתחום המחשבים. מאחר ואתה משפר בגרויות עכשיו במקצועות ריאליים, האם חשבת לעשות פסיכומטרי חוזר ולשפר אותו? אם אתה לחוץ להתחיל ללמוד אז באמת התחלת לימודים בספיר ומעבר לבן גוריון הוא בהחלט אופציה אפשרית. לגבי הפתוחה- זה באמת תלוי במי שאתה.האם אתה זקוק למסגרת ולהדרכה כדי להצליח? האם אתה מכיר את עצמך כאדם עם משמעת עצמית? יש אנשים שהלימודים בפתוחה קשים להם מפני שתדירות הלימודים בכתה יחסית נמוכה והרבה מהעבודה נעשית בבית. אתה מרשים כאדם רציני, נחוש בדעתך להצליח ומוכן לעשות את הנדרש כדי להגיע לשם. אני חושבת שנפלא שחיכית עד לשלב בו אתה חש מוכן וסגור על הכיוון ולא הלכת ,כמו הרבה אנשים, ללמוד משהו שלא מושך אותך ,רק כי צריך. מאחלת לך בהצלחה!! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

stevo32

New member
תגובה

כמובן שחשבתי לשפר אותו,אבל בגלל המכינה,הזמן היחידי בו אוכל להיות באמת מפוקס אך ורק בפסיכומטרי מבלי ששום מקצוע אחר מפריע לי בדרך,הוא אחרי המכינה והבגרויות...יולי...ז"א מועד אוקטובר. וגם פה קיימת בעיה..יש לי רק מועד אחד לפני ההרשמה לאוניברסיטה (גג עד פברואר 2009). בעיה... אז מה כדאי בכלל? ספיר בכלל יקבלו אותי על תנאי? חוצמזה שהם דורשים 550 בפסיכומטרי ולי יש רק 520. אמממ..בכמותי אבל יש לי בסדר. זה הצד החזק שלי. אם אין לי מצב לאוקטובר 2008 ,אז ההתקבלות כבר לספיר או לבן גוריון כבר תהייה תלויה בפסיכומטרי שלי שאעשה... יש עצה לכיוונים?

christina100

New member
לדעתי

ראשית, אין לך מה לדאוג בקשר לגיל שלך. דווקא להיפך- אתה הרבה יותר בשל ואתה נשמע מפוקס על המטרה. דבר שני, גם אם תתחיל ללמוד בגיל 24 לא יקרה כלום. בנוסף, אני מכירה אנשים שסיימו הנדסת מחשבים במכללה (אריאל) והיום יש להם עבודות ממש שוות... עצה נוספת: תנסה לשפר את הפסיכומטרי (אצלי זה עבד: לקחתי קורס טוב ושיפרתי ביותר מ-140 נקודות שזה ה-מ-ו-ן). ותנסה להתקבל רק במקומות טובים ומוכרים: אוניברסיטאות ומכללות גדולות בלבד. לגבי האוניברסיטת הפתוחה- תחשוב טוב אם אתה מעדיף ללמוד בעיקר לבד, או בכיתה עם עוד אנשים (זו אווירה אחרת לגמרי). אתה יכול גם לצרף מכתב מנוסח היטב, בו אתה מבקש להתקבל למרות נקודת הפתיחה הלא טובה שלך ואתה מתחייב להוכיח את עצמך (וכו') ביחד עם טפסי ההרשמה. אולי זה יכול לעזור. ושוב, אל תילחץ בגלל הגיל, הכי חשוב שתלמד משהו שאתה באמת רוצה במקום טוב. אגב, אני התחלתי ללמוד בגיל 25 וסיימתי בגיל 28 תואר ראשון, כשאני חייבת גם תואר שני כדי לעבוד בתחום. כלומר, רק בגיל 30 (אולי) אתחיל התמחות. אז תתעודד, זה לא סוף העולם...

למעלה