אחת משאלת מליון הדולר- הלחנה

אחת משאלת מליון הדולר- הלחנה

אז איך אתם מלחינים? מילה מילה? מסתכלים על כל השיר ומלחינים כיחידה אחת? שמים לב לחוקים או שמסתמכים רק על האינטואיציה? עושים קודם מבנה מסויים של אקורדים ואחר כך מוסיפים? ואם יש לכם טיפים- אתם מוזמנים לרשום.

Ellabll

New member
אני מתחילה לנגן משהו

בלי קשר למילים או מצב, לפי הרגש, ואז מקליטה את זה על המחשב באיכות גרועה, ומנסה לעבד את זה על הגיטרה\באס כמה שיותר...בדרך כלל משאירה את זה בצד כמה ימים ואז חוזרת לזה לבדיקת מצב יותר אובייקטיבית ונותנת לחברים קרובים להביע דעה, ולאנשים שמנגנים יותר טוב ממני ושיש להם יותר ניסיון לשפוט ולהציע הצעות. אין חוקים, אני לא עובדת לפי סולם, או אקורדים מנחים, אני מתחילה לנגן משהו לפי הרגש ואז מחברת לזה המשך לפי האקורדים של הסולם שמתחברים לזה הכי טוב לפי הסיטואציה שבה אני נמצאת ריגשתי כידי שהקטע יעביר את הרגש שלי באותה הנקודה שכתבתי. הטיפ: תעבדו מהרגש, מוזיקה כל הכוונה שלה היא להגיד את מה שהראש לא יודע לתרגם למילים. כשזה בא ממקום אמיתי זה לא צריך להיות פשוט-מורכב-תבניתי או עם מילים אפילו כידי לעשות את העבודה הנכונה. אל תקבעו לעצמכם מסגרות של סולמות מסוימים כי לפעמים דווקא החריגות מהסולם הן אלו שמקפיצות את השיר כמה רמות למעלה ועושות אותו מעניין ויוצא דופן. ואל תפחדו לשאול אנשים מנוסים ממכם ובעלי יותר ידע לעזרה ועצות, מקסימום אתם לא תסכימו איתם, קורה.

למעלה