אח... אנשים טובים

peachy

New member
אח... אנשים טובים ../images/Emo24.gif

קראתי וקראתי את התגובות, וקודם כל תודה רבה על ההתייחסות ואני מבטיחה שאגיב על כולם, והתגובה הראשונה שלי היא ל - Yaniv - DC אין דבר בעולם שאני שונאת יותר מהכללות, להגיד שהדתיים הם "אנשים חשוכים הנוהגים כמו בכת" זה כמו להגיד שהכושים מסריחים או שכל הרוסיות יושבות בסופר ושואלות "יש לך ביי אנד בונוס?". ופה בישראל (לא בארה"ב) אין הרבה מהקטע של אורתודוכסים וקונסרבטיבים, לדת יש הרבה גוונים וזרמים שונים, יש את המסורתיים, דתיים לאומים, קראים, חרדים, חב"דניקים, ברסלבים - שהם סוברים שכל תכלית החיים היא להפוך את המרירות למתיקות ואת העצבות לשמחה ועל אדם "לשמח את עצמו בכל מיני אופנים שבעולם, וע"י זה יזכה לעבור את זה העולם בשלום" ולכן אסור לשלול שום אופן שבו אדם בוחר לשמח את עצמו (אלא אם הוא פוגע בעצמו או באחרים) וזו בדיוק הסיבה שהם רוקדים על המשאיות שלהם לצלילי שירי ברסלב ואומרים "אשריך יהודי! אשריך!!!" ועכשיו ברצינות, אדם שהוא דתי אמיתי ויש אמונה טהורה בליבו, יודע שלא רק חובה עליו לאהוב ולקבל כל אדם אחר, אלא "אסור לבזות שום בר ישראל, רק צריכים לדעת כי הוא צינור להמשיך על ידו את האור"… וכאן בעצם אתה בוחר על מי להסתכל ועם מי לדבר, האנשים הטובים והחיוביים בדת, או הפאנטים והשליליים, בכל זרם בעולם יש משניהם. peachy

Yaniv-DC

New member
ועדיין

כל אותם מסורתיים, חב"ד, ברסלב ושות´ אינם מקבלים את הרפורמים והקונסרבטיווים כיהודים. וכן, כל אותם אלה שציינת נכללים תחת ההגדרה אורתודוכסים. וכאן את מצדיקה את מה שאמרתי. אמרתי שמבחינתי אותם "שליטי הדת" לצורך העניין הרבה פחות יהודים מהאורתודוכסים. את מצדיקה אותי במשפט שלך: אסור לשלול שום אופן שבו אדם בוחר לשמח את עצמו (אלא אם הוא פוגע בעצמו או באחרים) וזו בדיוק הסיבה שהם רוקדים על המשאיות שלהם לצלילי שירי ברסלב ואומרים "אשריך יהודי! אשריך!!!" ועכשיו ברצינות, אדם שהוא דתי אמיתי ויש אמונה טהורה בליבו, יודע שלא רק חובה עליו לאהוב ולקבל כל אדם אחר, אלא "אסור לבזות שום בר ישראל, רק צריכים לדעת כי הוא צינור להמשיך על ידו את האור" הם אינם מקבלים "אדם אחר", זרם אחר... הם לא מאפשרים חתונות רפורמיות שרבים מאלה המכנים עצמם "מאמינים" מאוד היו רוצים לקיים מבלי להתעופף לקפריסין. הפנטים הם אלה השולטים במוסדות המדינה, במוסדות הדת ובאיך שהדת מצטיירת בעיני הציבור. הדרך בה הם בוחרים לשמח את עצמם פגעה בי. והם ממשיכים לפגוע (רק שעכשיו אני אחור יותר). הם פגעו בציבור שרוצה לראות סרטים כחולים בלוויין ובכבלים. הם פוגעים במושבים וקיבוצים בכל פעם שהם מאלצים לסגור חנויות בשבת המפרנסות משפחות. הם תמיד, אבל תמיד יודעים מה קרה ביום שישי בערב בטלוויזיה, ותמיד מתלוננים על דודו טופז ויודעים בדיוק מה קרה בתוכנית שלו (ראו אחרי הבית כנסת?). כל קבוצה מצטיירת בעיני הציבור ע"פ מנהיגיה, או כמו שאומרת גאונת הדור והוגת הדעות פנינה רוזנבלום "איך שאתה מציע את המיטה שלך, ככה היא נראית". כפי שלפני כמה שנים בעודי מתלבט במיניות שלי, שנאתי את הקהילה ההומואית כי כל מה שקראתי בעיתונים (הארציים!) זה על מעללי מנחם שיזף, שבהחלט עשה רע לכל הומו צעיר ומתלבט, הוא גרם לי לחשוב שהקהילה מורכבת מאנשים רעים (מה שאח"כ גיליתי שלא ממש נכון), כך גם מנהיגי הדת שלנו גורמים לי שלא לחבב אותם, את הדת ואת האלוהים שלהם שככל הנראה שונה מהאלוהים האמיתי, אם יש כזה. איש חכם אחד אמר "הזכות שלי להניף את ידי מסתיימת במקום בו מתחיל האף של שכני". החבר´ה שם צריכים ללמוד, לשנן ולהפנים את המשפט הזה. אולי יהייה יותר טוב...

MARMELAD

New member
נכון מאוד.

אני אמשיך את ההשוואה שלי יניב לעניין דתיים-הומואים. אני עד גיל מסוים חשבתי שכל ההומואים מבוגרים וחרמנים ומתחילים עם ילדים קטנים כמוני בכל מקום. ואחרי שגדלתי הבנתי שלא כך הוא הדבר. ותתפלא יניב אבל אני מסכים דווקא עם פיצ´י בנושא הזה. כי אני דווקא פגשתי המון אנשים דתיים שלא אהבו את העובדה שאני הומו, אבל אהבו אותי. הרב שלי מבר המצווה, למשל. עד היום אני בקשר איתו. הוא רב גדול ומכובד בירושלים, בא ממשפחה מכובדת וענפה. ואין לו בעיה עם המיניות שלי. גם אין לו בעיה עם מה שמקרינים בטלויזיה. "חבל לי שאתה לא רואה דברים כמוני" הוא אמר לי פעם "אבל יש לך את זכות הבחירה". הוא לא בא מכיוון של הטפה, הוא לא חשוך, הוא לא "שחור". הוא חולק איתי את דעותיו. מדבר, ומקשיב. הדתיים שעליהם יניב מדבר, לדעתי, הם אלה ששולטים בעמדות הכוח. אלה שמנהיגים את הקהילה. הם באמת צדקניים מדי, חושבים שהם יודעים הכל, כופים את הדעות שלהם על כל המדינה. מנקודת ההשקפה שלהם ישראל היא לא מדינת ישראל אלא מדינת היהודים והם יעשו כל שיוכלו כדי להפוך אותה למדינה דתית. זכותם. אנחנו פה כדי לעצור מבעדם. כל אחד צריך לעשות מה שהוא חושב לנכון. אני , למשל, לא צם ביום כיפור. זכותי. וגם אם היה חוק במדינה שמחייב לצום, אני מאמין שהייתי ממשיך בחילוניות שלי. מה שכן, מאחורי המנהיגים של הדתיים יש קבוצה גדולה של אנשים, שאולי לא מסכימה איתם בקשר לכל דבר, אבל לא עושה שום דבר בקשר לזה. וזאת הבעיה. שהאנשים שעומדים מאחורי ההנהגה הדתית נותנת להם לעשות מה שהם רוצים, לא מנסה ליצור דיאלוג, ולכן הדעות שלנו על הדתיים, ובמידה מסוימת גם של הדתיים עלינו, הם כאלה.

למעלה