אח בעקבות אח, אחות בעקבות אחות (או אח?)

אח בעקבות אח, אחות בעקבות אחות (או אח?)../images/Emo13.gif

האם אתם הולכים בעקבות אחיכם/אחותכם בבחירות שלכם במקום לימודים, במקצוע, חברים וכו'
במה אתם דומים בבחירות שלקחתם בחיים עד כה לבחירות של האחים ובמה שונים
למשל אני לומדת משהו שהוא שונה מאוד ממה שאחותי או אחי לומדים, למעשה כל אחד מאיתנו פנה לכיוונים שונים מאוד: אח שלי לתקשורת, אחותי לניהול עסקים ואני- חינוך- ממש קצוות. אבל אני ואחותי מאוד דומות מבחינת הבחירות שלנו במוסיקה אהובה, היא השפיעה עליי מאוד בסוג מוזיקה שאוהבת.

לא בדיוק

כשהייתי צעירה יותר ניסיתי לקחת דוגמה מאח שלי, בעיקר כי הוא תמיד היה מאוד מוצלח, תלמיד מצטיין, אחר כך התקבל לתפקיד מאוד נחשב בחמ"ן (אצל בנים עם פרופיל 97 זה לא כזה מובן מאליו להגיע לתפקיד כזה) ואחר כך גם באקדמיה הצטיין. במקור חשבתי ללמוד באותה מגמה שהוא למד אבל ויתרתי על זה בסוף כי זה באמת לא התאים לי. בצבא הגעתי גם לחמ"ן אבל למסלול שונה לחלוטין וזה היה לחלוטין במקרה (אם כי הוא מאוד עזר לי עם טיפים לראיונות וכדומה). היום הוא מהנדס ואני די רחוקה מזה, אבל הייתה תקופה שחשבתי שאולי גם אני אצליח בזה, אחרי הכל כמה שונים אנחנו יכולים להיות? מסתבר שלא מעט, וזה לא רק הראש השונה זה גם שהוא יודע לחרוש ואני לא ממש. יש לי בת דודה לעומת זאת, צעירה ממני בכמה שנים והיא הבכורה, ככה שאני הייתי על תקן האחות הגדולה שלה ומגיל צעיר מאוד היא הקפידה לחקות אותי וכל מה שהיה לי היא דרשה גם. היא נהייתה צמחונית כי אני הייתי (והמשיכה להיות גם אחרי שאני הפסקתי), היו לי אוספים שונים כילדה והיא התחילה לאסוף גם, היה זמר שאהבתי והיא פתאום התחילה לאהוב אותו וכשהגיע הצבא... היא דיברה על זה שהיא גם רוצה להיות קצינה והמשיכה וקשקשה, ובסוף זה לא יצא לפועל ולו רק מהסיבה הפשוטה שאין לה נתוני קצונה (זה משהו שהיה ברור עוד הרבה לפני שהתגייסה).

maiky17

New member
לא ממש...

לעומת זאת, האחים שלי די דומים בבחירות שלהם בלימודים. אני בחרתי להגביר ערבית-מד"ח, שני האחים שלי בפיזיקה-כימיה (גאונים
). מבחינות אחרות, יכול להיות שכן. גם אני וגם אחי משחקים טניס, והאח השלישי גם הוא ספורטיבי.

Russet

New member
לא נראה לי שזה קורה אצלנו

אני הבכורה אז לא היה לי מודל לחיקוי באמת, יש לי המון בני דודים גדולים ממני אבל לא רציתי להיות כמו אף אחד מהם. במשפחה שלנו כל ילד בפני עצמו

Jen74

New member
ממש אבל ממש לא מתחשבת באחים/ות שלי.

כל אחד מאיתנו עשה את הבחירות שלו בחיים לפי הרצונות, הכישורים והצרכים שלו/שלה. לכל אחד מאיתנו יש חלומות ושאיפות בתחומים שונים לחלוטין.

למעלה