אח חדש לנסיכה

נסילה

New member
אח חדש לנסיכה

יש לי נסיכה בת 1.8 ואני בהריון חודש 7, התחלנו לספר לה שיהיה לה אח ושהוא בבטן של אמא אבל אני מאוד מוטרדת בגלל שהיא לא נותנת לאף ילד (לא משנה הגיל) להתקרב אלי. היא מתחילה לצרוח...מה יהיה שאח שלה יוולד ב"ה. אנחנו מאוד שלמים עם ההחלטה שיהיה לה אח כשהיא תהיה בת שנתיים ואין לנו שום רגשי אשם בקשר לזה, אני חושבת שיהיה לה כיף בטווך הקצת רחוק יותר. אבל מה לעשות בינתיים, האם לדבר איתה על זה, האם היא קטנה מידי, למרות שהיא מבינה הכל ואנשים כל הזמן שואלים אותי "נו מתי הלידה? יהיה לתותי אח" וכו' והיא שומעת. ועוד שאלה, האם לשים אותם באותו חדר או לא (אין לנו בעיית מקום בבית). תודה מראש נסילה

הצטרפות של ילד חדש למשפחה היא מבורכת

וילדתכם תקבל את המציאות כפי שהיא. בגלל גילה הצעיר צריך להניח לה עם "האח הקטן" וכל השאלות סביב הלידה. מלבד מה שספרת לה אין צורך לדבר על זה יותר בפניה כי היא אינה מבינה את המשמעות של זה. כאשר יוולד בשעה טובה התינוק תראו איך תתנהג ותתייחסו בהתאם. תנהגו באופן הטבעי ביותר, לא להראות לה שאת מוטרדת מהתגובה שלה ותשתדלי גם באמת לא לדאוג. כל ילד יגיב אחרת וככל שתקבלו אתם את התינוק ותעבירו מסר של שמחה על הצטרפות הקטנציק כך תגיב גם היא וגם אם תקנא ותדרוש תשומת לב עשו כמיטב יכולתכם. בקשר למגורים אז עדיף שלא יהיה בחדרה בהתחלה, כאשר תגדל ותבין יותר אפשר יהיה לשאול אותה אם היא רוצה ולאפשר לה לבחור אם ישנה האפשרות.

נסילה

New member
תודה על תשובתך

אני שמעתי שאם שמים באותו חדר (כשהקטן בן 4 חודשים והגדולה שנתיים וארבע) אז יש סיכוי טוב שזה יעזור להם להיות חברים טובים יותר. האם זה לא נכון?

אני מציעה לך לא לתכנן את זה מעכשיו.

תני לה ולכם זמן הסתגלות לאחר הלידה ובבוא היום תחשבו מה הדבר הנכון ביותר. ילדייך יהיו חברים טובים אם זה המסר שתעבירו להם ההורים. מסר של כבוד, ואם זה מה שהם רואים בבית יהיה את זה גם להם. החשוב ביותר הוא שתניחי לזה כרגע ואל תעמיסי על עצמך ועל ביתך (היא גם מרגישה את זה...) עול מיותר.

למעלה