אח עצים ובשר> המלצות>>

riluman

New member
אח עצים ובשר> המלצות>>

ערב טוב. יש לי בבית אח עצים גדול ומסיבי, בניתי מתקן רשת "שיושב" בגובה של 7 ס"מ מעל הגחלים (אחרי פירוק הגזעים) ועל הרשת אני מכין סטייקים, המבורגרים ומיני דברים קלויים (מנגל כל החורף דלוק ומוכן). יש לי שתי שאלות-יש לכם המלצות על נתחים מסויימים שכדאי לצלות בתנור עצים? ושאלה שנייה היא האם מישהו יודע אם אני יכול לעשן בשר בתנור כזה? או אולי לצלות בצורה איטית מאוד בחלק העליון של התנור? (מחר אם שוב אני יאכל סטייק בתנור אני יעלה תמונות לשם המחשה.)
 

ו שתי

New member
עד כמה שידוע לי, לעשן

מעשנים במתקן יעודי. אפשר לבנות כזה לבד (ממש לא מורכב) ואפשר לקנות מתקני עישון. עישון לא עושים בתוך הבית. אנחנו משתמשים במתקן עישון בחצר. כשזה בחוץ, זה לא מאד מסריח, ורק ברבע שעה הראשונה לעישון זה מפיק כמות עשן שיכולה לצער את השכנים (אנחנו פשוט מודיעים לשכנים מעלינו לסגור חלונות, ומצ'פרים אותם אח"כ בנקניקיות מעושנות). אשר לחלקי הבשר: אנחנו מעשנים בעיקר עוף ונקניקיות. אני עדיין בחיפוש אחר נתח הבקר האולטימטיבי לעישון. צלעות יצאו סביר אבל "לא זה" ובקר נמוך אנחנו לא אוהבים.
 

bigjack

New member
ממליץ לך לנסות ולעשן נתחים של

שפונדרה (הבשר קצת קשה אבל הנתח מאד שומני ועסיסי) אנטריקוט יצא נהדר בעישון חם
 

riluman

New member
תודה לכם>לגביי הריח>

התנור עצמו היה מסריח את הבית במקרה שהעשן היה נשאר, אבל הארובה אצלנו מאוד מאוד ארוכה והריח עולה ישר לציפורים בגובה 13 מטר מעל התנור......גם שכנים אין בכזה גובה. בכל מקרה אני ישמח אם מישהו יוכל לתת לי קישור להסבר על איך לבנות מתקן לעישון ובכלל הסברים על הנושא(אני בצבא אבל עוד מעט מסיים עם זה ואז יהיה לי הרבה זמן פנוי לבניית שטויות). לגביי התנור בבית......אתמול נצלו שני פורלים בנייר כסף בתוך הגחלים, יצא מדהים (הפורלים נדוגו שעה קודם בפארק דייג בדפנה) , ואני ישמח לקבל הצעות לנתחים שכדאי לצלות בתנור עצים (היתרון הוא חום מכל הכיוונים ולא רק מלמטה כמו מנגל, וכמובן יש את התוספת של העשן בהתאם לסוג העץ). תודה לכם ושבוע טוב.
 

eliya-l

New member
האמת היא שאין סיבה שלא לעשן

בתוך הבית אם האח אצלכם כזו ענקית - בעבר הרחוק היו מעשנים רק בדרך הזו. הלכתי לחפש איזו שהיא כתבה שמדברת על כך והרי היא לפניך, כנס לקישור. אפשר כמובן גם לקנות מעשנות - יש היום בשוק מעשנות לא כל כך יקרות אך באותה מידה מי שיש לו "ידים טובות" יכול לבנות אחת כזו לבד.
 

riluman

New member
תמונות של סטייקים הצהריים שלי>

תודה על התגובה, יש לי ידיים לא רעות לבניית דברים בסגנון ואני ישמח אם למישהו יש קישור למדריך בנייה של מעשנת (אני חלש בנושא של מעשנות), ורק שתראו על איזה תנור אני מדבר שיש לי בסלון>הסקייקים הם אנטריקוטים שיישנתי לבד, קניתי נתח של 2 ק"ג, ועכשיו נגמר....מתובלים עדין, מלח פלפל, מעט שמן זית, גבוה מעל הגחלים כדי שיתפוס טיפה טעם מעושן ויוצא מדיום מעולה (אני זורק בתנור לידם קליפות של פומלה וזה נותן אחלה טעם). לא להזיל ריר על המקלדת....שבוע טוב.
 
עד כמה שידוע לי

לעישון חם אתה צריך לשים את הבשר בגובה שבו הטמפ' היא 100 מעלות. לעישון קר, הדרך המסורתית היא לתלות בקצה הארובה.
 
למעלה