אח קטן לאוטיסט

doroniz

New member
אח קטן לאוטיסט

אשמח לשמוע על הלבטים לקראת ואחרי לידת אחים ואחיות קטנים לילדים אוטיסטים. בני הבכור (עומר) בן 6 וחצי ולפני כ-10 חודשים נולד לו אח (אופיר). מאוד רצינו אח לעומר (למען האמת רצינו אחות לעומר) ומצד שני הפחד שמא האח שיוולד יהיה גם אוטיסט מאוד הפחידה אותנו. היות ולא ניתן לאבחן אוטיזם במהלך ההריון (כמו תסמונת דאון למשל) הלכנו על זה בגישה של מה שיהיה יהיה ומה שצריך לקרות יקרה. למרות שההתפתחות של אופיר נראית כרגע תקינה מכל הבחינות (מוטורית, רגשית, פיסית), אני חושב שהרגיעה המוחלטת עוד רחוקה מאיתנו. דורון.

אני פוחדת

אמנם יש לי שלושה ילדים, ואני לא יודעת אם בתנאים אחרים היו לנו יותר, אבל אני באופן אישי הייתי פוחדת להביא עוד ילד לעולם מתוך ידיעה שיתכן ועוד אחד יהיה אוטיסט. אצלנו, בגלל שהבעיה היא גם נפשית, אין לרופאים ספק שמדובר בבעיה גנטית, ולכן הסיכויים לילד חולה נוסף הם רבים (האמת שגם ככה אני מותשת ולא יכולה לחשוב על עוד תינוק...). אבלבסודי סודות אני אגלה לכם שאם מישהו היה מבטיח לי , הבטחה אמיתית שתיולד לי בת בריאה, הייתי בכל זאת עושה את המאמץ הזה. אני מאד מקנאה באמהות שיש להם ילדות קטנות ונורמליות. זה חסר לי. לפעמים אני חושבת שאולי בעוד כמה שנים אני אאמץ ילדה אבל אני יודעת שזה לא ריאלי, ומי יהיה לי ערב שהילדה שאאמץ תהיה בריאה? טוב, נסחפתי, בקיצור, לדורון אני רוצה לומר כל הכבוד שהבאתם לעולם עוד ילד ושהיה לכם האומץ, אני מניחה שההריון היה מלווה בחרדות, ואני מאד מבינה את החרדות שסובבות סביב גידולו. אני מאחלת לכם כל טוב. ודבר נוסף קטן, לבת שלי יש אח קטן "הודות" למכון להתפתחות הילד שאמר לי חד משמעית שלבת שלי אין שום בעיה בגיל 3. איזה מזל !!!!!!

נונינה

New member
אני גם מפחדת וגם עסוקה כל-כך

בבןשלי שאני לא בטוחה שיש לי כח לעוד אחד.....אפילו בריא (סליחה, עוד אחת!!! יש לי כבר שני בנים) אני כבר בת 38 ואני דוחה בינתיים את ההחלטה....

doroniz

New member
פחדים וחששות

כמו שאת חוששת ומפחדת כך גם אנחנו. יש הרבה מאוד מחקרים שמצביעים על הקשרים גנטיים בספקטרום האוטיזם - אבל אין שום הוכחה מדעית. השיקולים שלנו היו מנסיונם של הורים אחרים - כולם סיפרו לנו כמה האח או האחות הקטנים עשו טוב לילד האוטיסם. מצד שני המחקרים הגנטיים למיניהם הכבידו מאוד, אבל לא רצינו לאחר את הרכבת ולהיות משפחה של ילד אחד. לקחנו הרבה אויר ויצאנו לדרך - נכון לעכשו נראה שההימור היה מוצלח. אופיר מתפתח באופן תקין מכל הבחינות וגם עומר מתייחס אליו יפה מאוד - אמנם לא כמו שאח גדול "רגיל" היה מתייחס, אבל בכל זאת הוא נזהר מאוד לא לפגוע בו, הוא מתייחס לבגדים שאופיר לובש, עונה לשאלה "איך קוראים לאח שלך?" (ת:אופיר), ולאחרונה אפילו נותן לו נשיקה אם מבקשים ממנו. נקוה שנמשיך בדרך הזאת. דורון.

yonitbrk

New member
ילד נוסף

הי שריתה היקרה סליחה שבאיחור אבל לא גלשתי כבר כמה ימים. גם לי שלושה ילדים כאשר שניים (תאומים) אוטיסטים - בני כמעט 5 והגדול בן כמעט 7 עם בעית קשב וריכוז.עם שלושה כאלה אני גם מפחדת מאוד להביא עולל נוסף לעולם למרות שאני צמאה לתינוק נוסף. אך מה לעשות המציאות היא כזו שאף אחד באמת לא יכול להבטיח לי שלא יוולד לי ילד נוסף עם בעיות כאלה או אחרות ואין לי כוח לעוד ריצות ודאגות. מה עוד שאצלי כל הריון היה מלווה בשמירת הריון וניתוח קיסרי בסופו, ואצלי טל - אחד התאומים- מצבו קשה ואפשר לאמר שלמרות גילו יש לנו תינוק בבית אם זה מבחינת גמילה, עצמאות באוכל וכו´. זהו משתתפת בכאבך כל הזמן ומזדהה מאוד. היי חזקה ואמיצה כי בסך הכל הם צריכים אותנו בריאות וחזקות.

galit37

New member
למה לא שני אחים קטנים לאוטיסט???

לי יש ילדה בת 6 מדהימה ואחריה נולד איציק ילד הPDD שהוא היום בן ארבע וחצי, ואחריו נולדה ילדה שהיום היא בת 3 שהיא גם משהו מיוחד ומדהים, כשנכנסתי להריון של הילדה השלישית לא ידעתי על הבעיה של איציק ה-PDD, ושקיבלתי את האבחנה של איציק כל הזמן חששתי לקטנה שהיה לה טיפה איחור בדיבור וברוך השם היום הכל בסדר, אני אמרתי לעצמי שזהו זה מספיק שלוש ילדים וכל הזמן פחדתי להיכנס להריון שוב, אבל מצד שני כל החיים חלמתי על משפחה גדולה, לפני חמישה חודשים נכנס לי ג´וק חזק לראש ותחושת בטן מאוד חזקה שאני רוצה הריון, בעלי התנגד מאוד ולא רצה לשמוע, אבל התעקשתי והיום אני בחודש חמישי, עם הרגשה מאוד טובה שהכל יהיה בסדר, ומאוד שלימה עם עצמי.

נ ג ה 33

New member
וואוו גלית, אני ממש

מורידה בפניך את הכובע על התעוזה והאומץ הרב שגילית. כל הכבוד! שיהיה לך המשך הריון קל, לידה קלה והרבה אופטימיות לבאות. ויהיה בסדר.

Diana M

New member
גלית, איזו תקופה אופטימית ונהדרת

מאחלת לך הריון ממנו תוכלי להנות ולידה קלה של ילד/ה בריאים שיוסיפו אור ושמחה למשפחתכם.

וואו, גלית, איזה יופי../images/Emo13.gif

כל הכבוד לך, באמת כל הכבוד. ושיהיה הריון קל, לידה קלה, וגידול קל של הילד.

doroniz

New member
מצטרף לאיחולים

גלית, אני מצטרף לאיחולים של כל שאר החברים - שההריון יעבור בקלות וכך גם הלידה. אבל כולנו יודעים שאלו החלקים הקלים - החלק הקשה (אם כי, המהנה) הוא גידול הילדים. פתאום אנחנו לומדים לשים לב לדברים שעם ילדים "רגילים" נראים מובנים מאליהם. בהצלחה, יישר כוח ושרק תדעו נחת ואושר. דורון.

דורי 7

New member
כל הכבוד לך גלית

שיהיה לך הריון קל ולידה קלה והמון המון מזל טוב לגביי- אני כל פעם שמחה שלא הייתי צריכה להתמודד עם ההחלטה הזו וזה שהילד השלישי הוא ה-PDD הסיר מעל הפרק אפשרות לילד רביעי בהתחלה בעיקר בהגלל שהשקענו בו כל כך הרבה אנרגיות שלא נשאר לעוד... ועכשיו מבחינתי גם הגיל מדבר (אחרי 40...)וגם אני שמה לב שאני מסתכלת על תינוקות אני שמחה שהם אצל אחרים ,כך שאני מרגישה שהנושא סגור ולא איזה שהוא ויתור.

galit37

New member
תודה לכולם על התגובות!../images/Emo23.gif../images/Emo51.gif

ממש ריגשתם אותי עם כל התגובות. תודה לכולם... תודה לכולם... תודה לכולם...

../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif../images/Emo25.gifממני...

שאלוהים יתן לך את הכח ללדת תינוקת בריאה ושלמה ועוד כח להמשיך ולהלחם בשביל איציק וגם לקחת את ההחלטות הנכונות בשבילו ועוד כח עבור יתר המשפחה והבנות המקסימות שלך ממני...

אמאשל א

New member
התלבטות

אנחנו משפחה גדולה (5 ילדים)אולם אני עדיין חושבת על הרחבתה אם כי מאד מאד פוחדת. פוחדצ שלא יהיו לי מספיק כוחות ופוחדת שהילוד לא יהיה מספיק בריא. כשהייתי בסרט הזה בדברים נראים אחרת. יש לי בת בת שנתיים וחצי אחרי בתי המדוברת כאן בפורום שהריונה החל עם המחלה של אחותה. כך שעברתי אשפוז ילדה כשאני בהריון, לידה עם אמא, כי הבעל היה עם הבת, אבל בסה"כ זה עבר והיום הן חברות טובות ונתרמות זו מזו. רק אני אתגבר ואעשה מעשה!

אמא של א../images/Emo124.gif

איך מסתדרים עם 5 ילדים, כאשר אחת בעלת צרכים מיוחדים? ואת עוד חושבת על הרחבת המשפחה. מה אני אגיד לך, מורידה את הכובע בפנייך, את משהו מיוחד.

למעלה