אח שלי הקטן....

אח שלי הקטן....

אהלן כולם... אני בת 25... יש לי ארבעה אחים. את כולם אני אוהבת :) האחרון, הוא בן ארבע. כן כן. אמא ילדה אותו, כשהפער בינו לבין האחרון הוא 9 (!!!) שנים. פיתחתי לילד הזה חוש אימהי לא נורמלי! את כל האחים שלי אני אוהבת. אבל איתם גדלתי. הקטנצ'יק הזה- אני מגדלת אותו ממש! אבל יש לי בעיה רצינית מאד עם הגברברון.... הוא לא סובל אותי! הוא מסרב לנשיקות ולחיבוקים שלי, ונמנע משיחות יזומות מצידי. כשאני שואלת למה, הוא אומר שאני מציקה לו ומרביצה לו. אני לא צריכה לשכנע אותכם שאני לא מכה אותו או משהו כזה, נכון? זה אפילו לא בכיוון. האהבה שיש לי אליו...אם הוא רק היה יודע.... כולים אומרים לי לשחק אותה סנובית. להפסיק לקנות לו ולהתייחס אליו באופן מיוחד. והוא כבר ירצה בחברתי כי אני אחסר לו. כי כרגע אני מובנת מאליו.... מה אתם אומרים אחים ואחיות יקרים? :)

NOA212

New member
היי לך!

קודם כל בשבילי זה לא מוזר...חחח אחי הבכור גדול מאחי הקטן ב-21 שנה,בדיוק כמו אצליכם...רק שאני מעולם לא התלוננתי על היחס שלהם בצורה כזאת,לפעמים לא אהבתי את ההתנהגות שלהם(למשל אחי הבכור,שגדול ממני ב-18 שנה,כשהיה מייעץ לי בלי שאני אשאל לדעתו אמרתי לו שיסתום כי לא שאלתי לדעתו,אבל ברגע שהפסיק להגיד את דעתו התחלתי לשאול לדעתו כל הזמן...)מסקנה בשבילך - כולם צודקים,תתעלמי ממנו... תראי למשל אמא ששומרת על הילד שלה בגן שעשועים,כשהיא תקרא לו לבוא הוא יגיד לה שהוא לא רוצה ויתעלם ממנה כי הוא יודע שהיא איתו,אבל אם היא תלך לו הוא ירדוף אחריה בבכי ותחינות,אז כאן זה בדיוק אותו הדבר...הוא אולי יפגין קשיחות בהתחלה,אחר כך הוא יתחיל להתחנן לתשומת הלב שלך.. בהצלחה!

אח בן 4

ילד בגילו עובר את תקופת ההזדהות עם הדמות הגברית ובכך מפתח "שנאה" לדמות הנשית. בגילאים מוקדמים יותר זה ההפך, הם אוהבים את האם או דמות האם (שיכולה להיות את) ובגיל 3 או 4 הם עוברים לצד הגברי ודוחים את המין הנשי זה כמובן מתאזן מהר והם לומדים לאהוב גם את האבא או דמות האב וגם את האמא או דמות האם. אחיך עובר תקופה נורמאלית של ילדים בגילו. יש סיכוי שהוא מוציא עלייך את זה ביתר ישירות כי את לא האמא לכן הוא חש נוח יותר לדבר ככה.

לשחק איתו משחקים לא יעזור לך, כי הוא ילד בן 4

ולדעתי- אין טעם בזה, זה רק יגרום לו להרגיש שאת לא אוהבת אותו, ובטוחה שאת לא רוצה בכך. את צריכה להבין שמדובר בגיל שבו לא אוהבים בנות, מתרחקים, לא רוצים נשיקות וחיבוקים. זהו בדיוק הזמן שהם מנסים לגבש עצמאות אישית שלהם ומרחיקים מעליהם את הסובבים אותם. כתבת שהוא אומר שאת מציקה לו ומרביצה לו- אולי הוא רואה במשהו שאת עושה עם כוונה טובה משהו שלא נעים לו

למעלה