אח שלי

הגלית

New member
אח שלי

רציתי מישהו אובייקטיבי להתייעץ איתו. מקווה שזה בסדר להתפרץ ככה. יש לי אח שאני מאוד אוהבת אותו. הוא חי בחוץ לארץ ואילו אני חיה פה בישראל. החיים של אחי מאוד לא פשוטים. הוא בחר להיות אומן (מעצב) ואחרי שלא הצליח להתקדם פה בארץ עבר לחול. הקשר בינו לבין ההורים נותק לפני כמה שנים. בחו"ל הוא לא ממש מצא את עצמו ובקושי שרד מבחינה כספית. אני נמצאת במצב כספי ממוצא. יש דברים כמובן שלא יכולה להרשות לעצמי אבל מסתדרת עם משכורת ממוצעת. אני רואה את אחי פעמיים בשנה פעם הוא בא אלי ופעם אני אליו. תמיד השתדלתי מאוד לתמוך באחי. לפני שנתיים ביום הולדת שלו קניתי לו מחשב עם מסך והכל. לא היה לא מחשב בחו"ל והוא מאוד רצה אך לא יכל להרשות לעצמו. זה עלה לי בסביבות השלוש וחצי אלף שקל שזה המון בשבילי אבל ידעתי כמה זה חשוב לו. לפני שנה ביום הולדת שלו קניתי לו מצלמת וידאו שעלתה בערך אלף חמש מאות. ידעתי ששלו נשברה והוא מאוד רוצה מצלמה. חסכתי דברים מעצמי בשביל לקנות לו. השנה לא קניתי לאחי כלום ליום הולדת שהיה בדצמבר. הסיבה לכך היא שידעתי שאחי מאוד רוצה לבוא לביקור בארץ אבל אין לו כסף לכרטיס לכן אמרתי לו שאני אשלם לו על הכרטיס. שזו תהיה המתנת יום הולדת שלו, כרטיס טיסה לארץ. באותה תקופה אחי בדיוק התחיל ללמוד בחו"ל ולא יכל לבוא לארץ. אז סיכמנו שכשיוכל אני אקנה לו כרטיס. זמן לא רב אחרי היום הולדת שלו אחי סוף סוף מצא עבודה טובה עם משכורת בכלל לא רעה ותנאים מאוד לא רעים. נראה שמצבו ממש החל להשתפר מבחינה כספית. היום דיברנו בטלפון. והוא אמר לי שיהיה לו חופש מהעבודה בתחילת יוני ואז הוא רוצה לבוא לארץ. אז הוא ביקש ממני שאקנה לו כרטיס טיסה. בעצם הוא בחר לממש את המתנה שלו שקיבל ליום הולדת ולא מימש אותה עכשיו. מה אני אגיד לכם? התבעסתי רצח. כל השנים שמצבו היה רע עזרתי לו. דברים שלא קניתי לעצמי קניתי לו. כל פעם שהיה באלארץ או אני הייתי נוסעת אליו הייתי מפנקת אותו. ועכשיו שמצבו הכספי השתפר ציפיתי שלא יזכור לי שאני חייבת לו כרטיס ושיקנה כרטיס בעצמו היות והוא יכול. אנשים אני בדילמה מצד אחד ברור שאני צריכה לקנות לו את הכרטיס הרי זה המתנה שלו ליום הולדת מצד שני הוא לא צריך עזרה עכשיו הוא מתחיל להסתדר. מה דעתכם אני כל יום חושבת רק על זה

נתי300

New member
אומנם אני מבין מאוד

את כאבך וזה נראה כאילו מנצלים אותך. אבל בכל אופן אני חושב שכן כדאי תתקני לו משום שנתנה אינה רק עזרה בשעה דחוקה אלא היא צורך אבסולטי של האדם שזכרו אותו וגם אדם עים הרבה כסף יודע אם נתנו לו מתנה או לא. אומנם יש הרבה מאוד צדק בדבריך אבל נראה לי ששלום בניכם עדיף

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo20.gif

לדעתי, את צריכה לשתף אותו בתחושות שלך אבל לא ברמה של לבוא אליו בטענות, אלא לומר שחשבת על זה שאולי תתני לו במתנה משהו אחר, שתוכלי לעמוד בו כלכלית כי את צריכה לכלכל את עצמך, והמצב הכלכלי שלו השתפר ואת שמחה שהמצב שלו השתפר ואולי תוכלו להתחלק בטיסה או שתקני לו משהו אחר. אומנם לא נשאלנו לגבי זה, אבל התחושה שלי היא שהוא מאוד מנצל אותך ואת זה שאת שם לצידו ועוזרת ותומכת כלכלית, תיזהרי עם זה.

../images/Emo45.gif

זה נשמע כמו מצב מאוד לא נעים ועל גבול הניצול, אבל אם לא תגידי הוא לא ידע. יכול להיות שהוא לא מודע לכך שמצבך הכלכלי לא הכי טוב, או שפשוט לא חושב על כך שהצעת את המתנה אז והיות שהמצב השתנה זה כבר לא מתאים.

למעלה