אטוסיבן לטיפול בצירים

mika06

New member
אטוסיבן לטיפול בצירים

הי בנות, כן, זאת שוב אני שמתמודדת כבר 6 שבועות עם צירים! היום התחלתי שבוע 27... שמחה שהגעתי עד הלום, אך מתפללת למשוך עוד.
רציתי לדעת אם משהי טופלה בעבר באוטוסיבן- ATOSIBAN - מסתבר שיש תרופה כזו שלא כלולה בסל הבריאות והיא ייחודית לטיפול בצירים- זו ההתוויה שלה, בניגוד לשאר התרופות שאנו מקבלות (למשל פרסולאט מיועד במקור לטיפול ביתר לח"ד). לאוטוסיבן אין כלל תופעות לוואי (למי שטופלה בטרבוטלין- תדע למה כוונתי) ובעלת השפעה לטווח של 48 שעות בניגוד לשאר התרופות שאנו מקבלות שטובות לרוב לכמה שעות, אם הן בכלל משפיעות... אם משהי טופלה באוטוסיבן- אשמח אם תוכל לחוות את דעתה האישית מניסיונה וכן היכן קיבלה את הטיפול והאם זה היה כרוך במאמצים מיוחדים מצידה לקבל את הטיפול???? אשמח לתגובות כיוון שמחר אני שוב חוזרת לבי"ח (תה"ש) ויש סיכוי שיאשפזו אותי... תודה תודה תודה, מיקה.

אוטוסיבן ניתנת למיטב ידיעתי

רק באשפוז ולא בכל בתי החולים. עשי חיפוש בפורום הורים לפגים, היו שם מספר שרשורים בנושא. צחכה לעדכון!

mika06

New member
הי, למה את לא ישנה????????

תודה תודה תודה על התייחסותך ועל העזרה. גם בכתבה שקראתי הבנתי שהיא ניתנת בוולפסון, הדסה ע"כ ובלינסון... אבל זה רק עפ"י כתבה... אני אחפש כעצתך בפורום ואעדכן בכל מקרה מה העלתי בחכה... מקווה שאחזור היום הביתה ולא אאושפז... שוב, המון תודה לך!!! מיקה.

זה בגלל המילואים של החצי

ממש מדירים שינה מעיני. מזל שהלכתי לשיון מוקדם, אז לפני שהתעוררתי באחת, הספקתי לישון משהו סביר... מחכה לעדכון טוב.

mika06

New member
מה פתאום מילואים עכשיו?!

מקווה שיחזור הביתה מהר...!!!! אי אפשר ככה בלי לישון.. אני חזרתי הביתה. קשה לי קצת לשבת אז העידכון המלא בתשובה שלי ל"שכנה ממול". נקווה לטוב ותודה על התמיכה החמה שלך. מחזיקה לך אצבעות ללילה רצוף שינה נעימה
מיקה.

אטוסיבן

אכן צודקת תרופה שההתוויה שלה מיועדת לעצירת צירים, שייכת לferring. בזמנו כשהייתי עם צירים עשיתי אינסוף חיפושים על התרופה והיכן ניתנת. אז ככה: לא נותנים את התרופה לפני שבוע 24, באיזור המרכז אני יודעת שנותנים אותה בוולפסון.(באיזור הצפון אולי בבי"ח כרמל) כשאני רציתי להגיע אליהם והתלבטתי בניהם לבין תה"ש פשוט הרמתי טלפון למיון נשים הסברתי להם מה הבעיה, הייתי בשבוע 22, אמרו לי אין סיכוי שניתן לך אטוסיבן. בתה"ש לא נותנים את התרופה הזאת, הם אומרים שיחסית למחיר שלה היא לא הוכיחה יעילות מעבר למה ששאר התרופות הוכיחו. לא מזמן קיבלתי מאמר מחקרי ממישהו שעובד בתה"ש על ההשוואה שבין טרבוטלין לבין אוטוסיבן, היה כתוב שם שמבחינת היעלות של התרופות הן זהות , אבל מה שכן לאוטוסיבן אין תופעות לוואי כמו הטרבוטלין. היו כמה וכמה שרשורים על אטוסיבן, אני חושבת שגם בפורום תאומים ושלישיות דיברו על זה. אני לצערי אז לא הגעתי לשבוע 24 ולכן גם אין לי נסיון לא עם טרבוטלין ולא עם אטוסיבן, רק עם מגנזיום פרסולאט ואינדומד, עלי זה לא השפיע. יש לי חברה שקיבלה אטוסיבן וגם לא הצליחה להחזיק מעמד (גם הריון תאומים) אבל אני חושבת שיש הבדל גדול מאוד בין הריון יחידאי לבין הריון תאומים בעצירת צירים וכו'. מאחלת לך בהצלחה ושלא תצטרכי.

mika06

New member
הי לשכנה ממול!

צר לי לשמוע את מה שעברת. מאחלת לך רק טוב ובמיוחד עכשיו לקראת השנה החדשה. תודה על התייחסותך. חזרתי היום מביקורת בתה"ש- ושוב יש צירים כל דקה-שתיים, ממש כמו אתמול, למרות שקיבלתי אתמול טרבוטלין- מסתבר שגם הפרסולט וגם הטרבוטלין לא ממש עוזרים לי. מברור שלי, כמו שעידכנת- בתה"ש לא מחזיקים אטוסיבן. הם גם הסבירו לי שזה יקדם אותי ביומיים ולא יותר, כי זה משפיע רק ל-48 שעות. את מכירה משהי שקיבלה יותר מפעם אחת אטוסיבן? אני לא יודעת אם בגלל המחיר לא נותנים בד"כ יותר מפעם אחת או שההסבר בתה"ש היה חלקי כי הם ממילא לא מטפלים שם באמצעות אטוסיבן. בנתיים לא אשפזו אותי כי אין דינאמיקה צווארית, שזה מחד מאוד משמח ונוטע בי תקווה, מאידך אני לא רוצה בכלל להגיע למצב של מחיקה ושיהיה מאוחר מדי. בנתיים סוכם על ביקורת פעמיים בשבוע ביח' להריון בסיכון גבוה. נקווה לטוב... ד"א- יש לי תאומים...

מיקה

הגעת לשבוע 27 שזה יפה מאוד, כל עוד אין דינאמיקה צווארית זה מעולה, .אני חושבת שגם כל עוד אין לך דינאמיקה צווארית לא ימהרו לתת לך "מהתותחים הכבדים". בכל מקרה, שחס וחלילה לא יקרה, אם כן, אני דווקא הייתי בודקת בוולפסון על האטוסיבן. שמעתי כבר על מספיק בנות שזה הציל להן את ההריון, גם הריונות תאומים. וחוץ מזה שמה שאמרו לך על האוטוסיבן שזה ל-48 שעות, נכון לגבי כל התרופות לעצירת צירים, הם אמורות להשפיע ליומיים, אבל בגלל שאין לרופאים מה לעשות הם נותנים אותם החל משבועות מוקדמים, לפעמים זה עוזר ולפעמים לא. מקווה שתגיעי כמה שיותר רחוק מבחינת שבועות. בהצלחה

mika06

New member
הי שכנה ותודה רבה רבה

את כנראה צודקת ולא יטפלו בי ב"תותחים הכבדים" (אהבתי את ההגדרה) ללא דינאמיקה צווארית. אבל, אני בכל זאת ממשיכה לברר האם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות חוץ מלשכב ולהגיע לבדיקות... שתהיה שנה נפלאה, מיקה.

למעלה