אטיודים של סקריאבין...

amitmis

New member
אטיודים של סקריאבין...

שלום רב, לאחרונה העמקתי בשמיעתי את האטיודים (24) של סקריאבין. בין יתר האטיודים היותר מפורסמים (להלן אופ. 2 מספר. 1 ואופ. 8 מספר 12), מצאתי אטיודים, שלדעתי הם יפים באותה מידה (אם לא יותר), ואשמח לשמוע דעתכם עליהם. האטיודים (הכה פתטיים, ליריים) - אופ. 8 מספר 2, אופ. 8 מספר 4, ואופ. 8 מספר 6 (ואפשר להוסיף גם אחד שמח - אופ. 8 מספר 5). קסם כזה - שום מלחין בעולם, מעולם ולעולם לא יצליח להנפיק. מה דעתכם? אני התאהבתי. עמית.

amitmis

New member
ואגב - המלצה נוספת...

בהתחלה, כשהורדתי את כל האטיודים בביצוע ניקיטה מגאלוף ( Nikita Magaloff), התאכזבתי (לא שהיו לי ציפיות, בזמנו לא הכרתי את הפסנתרן, או את הביצועים שלו, אבל לא חשבתי שהם טובים). בכל זאת - זה מה שהיה, והרגשתי צורך "לחקור" את כל האטיודים. עכשיו אני לא יכול לשמוע ביצוע אחר חוץ משלו לאטיודים! הנה עוד המלצה ("על החשבון").

amitmis

New member
אגב...

גם ב"וורס לה פלאם" ("אל האש" ("אל" כ"לקראת")) התאהבתי, ועכשיו אני מנסה לנגן כמה שיותר קטעים ממנה, כמה שיותר פעמים (ההורים שלי ממש שונאים את זה. הם ממש פוחדים מהיצירה!). מי היה מאמין שפעם הייתי קורא ליצירה כזו "פלצנית"! אני באמת מתבייש בדעה הזו, שהייתה לי פעם. אגב (האגב ה-110 לערך) - גם ב"הפואמה הטראגית" מצאתי חן רב (ובעיקר בביצוע של הישראלית העוורת (תמר משהו...)). חפשו ביוטיוב!

GustavM

New member
מגאלוף פנטסטי

אני מהרגע הראשון התלהבתי ועד עכשיו לא מצאתי ביצוע יותר טוב ממנו, וזה כולל הקלטות חלקיות של מפורסמים למיניהם...

amitmis

New member
וגם, מן הסתם, בלי שום קשר לסקריאבין...

מגאלוף פסנתרן מעולה. שמעתי אותו מנגן ב"קול המוסיקה" וואלס של שופן (דומני, "גראנד וואלס") - מאוד לירי ויפהיפה.

BanjoKazooie

New member
מסכים איתך במליון אחוז !

אופוס 8 מספר 2 הוא מאוד לירי, יש שם את הפוליריתמיקה האופיינית לסקריאבין, ואחד האהובים עלי מהאופוס הזה, יש ביצוע יפה מאוד של פוגורליץ' ביוטיוב : http://www.youtube.com/watch?v=K79XjcbnMEA גם אופוס 8 מספר 4 מדהים. זוהי דווקא יצירה לא אופיינית לסקריאבין מכיוון שהיא משדרת אופטימיות, רוב היצירות שלו מאוד קודרות אופוס 8 מספר 6 דווקא לא בין האהובים עלי. מלבד אופוס 8 מספר 12 הגאוני ואופוס 2 מספר 1 המרגש (סקריאבין כתב אותו בגיל 15!) אני מאוד אוהב באופוס 8 את 3 ואת 7 (את 7 אגב אני מנגן ומכין אותו לקונצרט
וכמובן איך אפשר בלי אופוס 42 מספר 5! האטיוד הכי קשה שלו, וללא ספק אחד היפים! סקריאבין הוציא כל כך הרבה יופי ורגש ביצירות שלו, יחד עם זאת הן לא קיטשיות ואינטלקטואליות מאוד :) גאונות שמעטים מגיעים אליה.

L m a o

New member
../images/Emo45.gif מספר 5 האהוב עלי ביותר.

יש בו משהו מאוד מיוחד.

amitmis

New member
מעניין...

אני מסכים איתך לגבי הכל (ולא ידעתי שהוא כתב את הראשון בגיל 15!!!!!!!!!), חוץ משני דברים שמאוד "חרגו" לי: 1) אתה לא אוהב את אופוס 8 מספר 6??? זה האטיוד הכי יפה שלו! אני מפציר בך ללכת עכשיו, ולשמוע אותו שוב, ואז להגיד לי את חוות דעתך! 2) דווקא לא מצאתי חן רב באופוס 42 מספר 5 (והוא גם לא נשמע לי כה קשה, אך מי אני לשפוט). המשך לנגן אטיודים של סקריאבין, ופרסם לינקים שלך ביוטיוב כאן, בבקשה. תודה.

Frchn

New member
אופוס 8 מס' 2 הכי יפה מכולם!

גם לי יש את הביצועים של מאגאלוף, אך את הביצוע להנ"ל אני יותר אוהב את פוגורליץ'... עמית: האם שמעת את פוגורליץ' מנגן את הפואמות של סקריאבין? http://www.youtube.com/watch?v=K79XjcbnMEA בקישור יש גם את 8\2 וגם את הפואמות. מומלץ מאד!

amitmis

New member
אל תרביץ לי, אבל...

יש לי את הדיסק הזה של פוגורליץ', ואני עדיין מעדיף את מגאלוף...
אבל פוגורליץ' טוב מאוד גם הוא, אין ספק. דווקא את הפואמות של סקריאבין טרם שמעתי בביצוע פוגורליץ' (לעומק). אשמע בקרוב מאוד. תודה!

Frchn

New member
../images/Emo46.gif למה שאני ארביץ לך? |אגרוף וירטואלי|

מותר לך לאהוב מה שבא לך
גם מאגאלוף מצויין, אלב בעומק הצליל לדעתי אין על פוגו!

למעלה