אטימולוגיה של השם פילדלפיה

yifatushc

New member
תשובה...../images/Emo13.gif

השם: "פילדלפיה" מבוסס על שמן של מייסד העיר- אטאלוס השני (159-138 לפנה"ס), שכינוייו היה:"Philadelpus", שפירושו:"אוהב אח", עקב אהבתו העזה לאחיו. שמות נוספים לעיר פילדלפיה: - Decapolis - Neo-Kaisaria - במהלך המאה הראשונה לספירה - Flavia- במהלך שלטון הווספאסיינים - Ala-Shehir- נחשב במקור כנגזרת מהמילה התורכית: "Allah-Shehir" (שם האל), אל יכול להיות שהשם ניתן עקב הצבע האדמדם של אדמתה. - Little Athens - עקב ריבוי המקדשים והבניינים המקושטים בה, שהזכירו בצורה מה את אתונה.

python 4

New member
או! אני יודע למה קוראים

לפנסילבניה פנסילבניה! 'היער של פן' (penn, שהקים את פנסילבניה). אבל אני מניח שזה לא ממש עניין אותך...

python 4

New member
sylvan

הוא שם תואר שמשמעו - 'של היער'. אולי על שם סילבן שלום, שאוהב להסתובב ביערות לפני הכרעות חשובות בממשלה.

python 4

New member
כלומר...../images/Emo9.gif.. לא יודע...

אבל אני בטוח שמישהו ידע. זה באמת שאלה מעניינת. מאיפה זה?

yifatushc

New member
../images/Emo6.gif

נו, לפחות קצת הרחבנו ידע...

slevinger

New member
פילדלפיה של ארה"ב

אכן כפי שאמרה יפעת, זהו המקור לשם ביוונית = אחוות אחים, ופילדלפיה נקראה כך משום שהוקמה עוד במאה ה-17 להיות עיר מקלט לנרדפים ומכאן שמה. המייסד הוא ויליאם פן הבריטי, ונכון מי שאמר שעל שמו קרויה מדינת פנסילבניה, ופילדלפיה באמת נמצאת במדינה זו.

niva99

New member
וג'ורג'יה??-אל תגידו שזה על שם

גרוזיה. כי מה הקשר??

slevinger

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

גברת פלפלת צודקת, וצריך לשאול את הרוסים על שם מי נקראו גרוזיה וגרוזני (של צ'צניה). איפה איליה, הלו???

SupermanZW

Well-known member
אולי

גיאורגי גרוזמן? (גרוזיה) וגריגורי גרוזניק? (גרוזני)

python 4

New member
זה פשוט מאוד!

וירג'יניה מכונה כך על שם שכנתה ממערב - ווסט וירג'יניה. הם פשוט הגיעו למסקנה שאם יש ווסט ויג'יניה אז זה רק הגיוני שתהיה גם וירג'יניה. האמריקאים הם גאונים, את מבינה. לא סתם הם מעצמה.

למעלה