אטימות כואבת

PopPy

New member
אטימות כואבת../images/Emo10.gif

לפני מספר חודשים נערכה בבית-ספרי בחינה פסיכוטכנית המשפיעה על הקבלה לתיכונים בהמשך, ובשאלון הראשוני, כשהמבחן עצמו נערך, התבקשנו למלא פרטים אישיים, כולל שם האם, ושם האב. ליד שם האב ציינתי ז"ל, ומסרתי את הטופס. כשקיבלתי את תוצאות המבחן, לפני כשבוע, שמחתי לראות את התוצאות, ולא הסתכלתי על ראש הדף, בו היו מצוינים הפרטים האישיים. לפני כמה ימים הבטתי בו במקרה, הבחנתי בפרטים האישיים, וראיתי שהציון "ז"ל" ליד שם אבי- נעלם. לצערי, זה לא המסמך היחיד שבו פרט "שולי" זה אינו מצוין. כששוחחתי על הנושא עם אמי, היא סיפרה לי שעד היום, 13 שנה אחרי, ישנם מסמכים שמדלגים על הפרט הזה, ומזמינים את "בני הזוג ******". האם זה היחס שמשפחה ששכלה את יקירה ראויה לקבל מהמדינה ומהרשות המקומית? זו פשוט אטימות, והיא מאוד מכאיבה ופוגעת. אתי.

acky007

New member
לצערי הרב...

את עוד במצב יחסית טוב... (מצטער על ההגדרה אבל אין משהו אחר שהולם). זמן רב לאחר שאשתי נפטרה ולמרות פניות רבות לבזק, המשיך שמה להופיע בספר הטלפונים. אני צריך לספר לך מה זה לקבל טלפון, 5 או 6 שנים לאחר פטירתה: "שלום, אפשר לדבר עם שושנה?"... צריך???? לומדים לחיות עם זה, מה גם שאני עם הציניות הנוראית שלי הייתי מפנה אותם לפעמים לכתובת של הקבר. מה לעשות, מתרגלים גם לאטימות של מי שלא עבר את זה ואני לא מאחל לאף אחד להצטרף למשפחה שלנו.. שיהיה רק טוב... אברהם

PopPy

New member
זה באמת נשמע "מצב טוב יחסית"

באמת שאין צורך להסביר, ההרגשה ברורה... אמי סיפרה לי שהיא ניסתה "להלחם בזה", לשנות את הרישומים, וכלום לא עזר. גם מספר שנים אחרי שאבי נהרג עדיין היו מגיעים מכתבים וחשבונות שמוענו אליו. בקשר לטלפונים, גם לי קרה משהו דומה, דווקא עם קרוב משפחה רחוק- כשבן-דוד של אמי ששומר איתה על קשרים רחוקים מאוד התקשר אלינו הביתה וביקש לדבר עם אמא או אבא, הצעתי לו להתקשר לבין העלמין בחולון וטרקתי את הטלפון. זה ממש הגעיל אותי, הרי הוא מתקשר לבית של אמא שלי, אני הבת היחידה, והוא מבקש לדבר "עם אמא או אבא"? לשמחתי מאז המקרה (כבר קרוב לשנה) לא נאלצתי לפגוש אותו, אבל אני מניחה שאם אאלץ לעשות זאת זה לא יהיה מפגש לבבי במיוחד... אתי.

למעלה