אטימות לא רק אצלינו

אבא גאה

New member
כן אורי, לצערי הרב

אטימות, טיפשות ורעות לב קיימים בכל מקום. לצערי הרב עוד יותר בהרבה מקרים כל אלו מנוהלים בשם הדת. והאמת - הופתעתי לקרוא שהיו 3000-5000 איש, זה די מעט לא?

חשבתי לי...

כמה ייצאו לרחוב להפגין - אם יהיה היום עניין של להתיר למפגרים להנשא? מייד יקומו המון כאלה שיגידו שזה לא בסדר לתת למפגרים להנשא - מהמון סיבות. אני כבר יכולה לדמיין לעצמי את ההמון המתלהם ברחובות , נושא שלטים בעלי תכנים אריים למהדרין - בגנות נישואי מפגרים. כמה ייצאו להפגין ברחובות - אם היום יתירו נישואין אזרחיים בארץ (למשל לכהן וגרושה, שומו...) ? מייד יקומו המונים, נושאי שלטים המבשרים על גוג ומגוג ומלחמת דת ואחים... למה לא/נשים צר בשמחתם של אחרים??? למה החופש של האחר - מפריע לנמוך-הגבות?

ניראות

New member
אז ככה

מפגרים אכן מתחתנים בארץ ונשואים אזרחיים לכהן וגרושה גם כן כבר נעשים בארץ אך מכיוון שזה לא הגיע לתקשורת אין גלים.....

טל קר

New member
איך נשואים אזרחיים מתרחשים בארץ?

(התכוונתי לכהן-גרושה)

ניראות

New member
רק אתמול

התברר לי שיום זה בארץ זה אפשרי, ע"י עו"ד ולא רק חוזה שיתופי, אלא שגם משרד הפנים מכיר בחוזה זה כחוזה נישואין ולא רק ידועים בציבור.

אפשר יותר פרטים???

איך התברר לך? איפה כתוב על זה ? ממתי זה? או כל פרט נוסף שאת יכולה להביא לנו?

טוק, טוק...

נא לפתוח ת'עיניים. כל העולם אותו דבר. למה הישראלים כל הזמן חושבים שבישראל הכי רע? למה אי אפשר לצאת מהמנטליות הזו? בפורומים ובמפגשים אישיים המנטרה "רק בישראל" חוזרת על עצמה בוקר וערב. הדבר היחידי שבו ישראל אכן שונה משאר העולם המערבי הוא הנושא הבטחוני.וזהו. זה משקל מספיק כבד לשאתו אז למה להוסיף עוד?

אבא גאה

New member
טוק טוק בחזרה לך

דרורית אהובתי היקרה (אני בונה על זה שאישתך לא קוראת כאן בפורום) מצד שני אי אפשר להתעלם מכך שמדינת ישראל היא קצת מדינת דת, לצערי יש נושאים רבים שבמדינות העולם המערבי השכילו להפריד דת ממדינה (נישאין למשל) ובישראל עדיין "הכי רע" ...... אני מסכים איתך, לעומת זאת שיש נטיה להגזים וללכלך על ישראל ועל ישראלים בכלל ובמיוחד ע"י ישראלים....אבל אין להתעלם גם מהדברים הרעים.

למעלה