אטימות של פקיד בבטוח לאומי.

z i v1

New member
אטימות של פקיד בבטוח לאומי.

כבר כמה פעמים אני נתקל באדישות ועוינות של פקידי ביטוח לאומי בבואם לשלם תגמולי מילואים. לפני שנה וחצי הגשתי בקשה לתשלופ תגמולי מילואים בתביעה אישית. המקרה היה "מסובך" ולא אכנס פה לפרטים, אך בשורה אחרונה - מנהל מחלקת מילואים הודיעה לי שהוא לא מאשר את התביעה. בתגובה פניתי למחלקה המשפטית של הבטוח הלאומי במשרד הראשי בירושלים, הבאתי להם את כל האסמכתאות והסיבות שלפי דעתי כן צריך לשלם. לאחר חצי שנה של עיכוב ואחרי נדנודים אין סופיים קיבלתי מכתב רשמי המודיע לי שאני צודק והוראה למנהל בסניף בטוח לאומי בעירי לשלם לי את מלוא תביעתי. המנהל מחלקה התעצבן שעקפתי אותו, והודיעה לי שהלשכה המשפטית בירושלים טעתה בפרוש החוק והוא כבר יסביר להם למה הוא טעה - ועד אז הוא מעכב את התשלום שהוא קיבל הוראה מפורשת בכתב ( אם העתק אלי) לשלם. לאחר עוד חצי שנה של נדנודים ממני - הוציאה הלשכה המשפטית הוראה חדשה לפקיד לשלם לי את מלוא תביעתי. הפקיד אמר לי בטלפון שאין לו ברירה והוא ישלם לי - אבל שאני אדע שהצלחתי לעבוד על כל המחלקה המשפטית של הבטוח לאומי ובעצם לא מגיע לי כלום. (זה לא בדיחה - יש לי תעודים לכל ההתכתבויות ביני לבינם). סוף דבר, לאחר כשנה מביצוע המילואים קיבלתי את התשלום עבורם - ומסקנה ראשונה שלי, שאולי עדיף היה כבר ללכת לבית המשפט והעסק היה מסתיים יותר מהר. אבל הנקודה העיקרית מהסיפור היא, שקיבלתי את כל סכום התביעה נומינאלית בלי הצמדה ובלי ריבית לאחר שנה עיכוב ( מדובר בחודש משכורת שבגלל המילואים לא קיבלתי אלא לאחר שנה ובגלל עיכוב מצידם). לטענתי מה עם הצמדה וריבית הובהר לי שלפי החוק בטוח לאומי מחוייב לתת רק הצמדה ואין ריבית על תשלומים. ובגלל שהמדד היה שלילי, שאני אגיד תודה שהוא לא הוריד לי עוד מהערך הנומינאלי. ואני שואל: האם יש לבטוח הלאומי אינטרס לעכב תשלומים כי במילא אין עליו עלויות על העיכובים ובינתיים הכסף צובר ריבית בחשבון הבטוח הלאומי? האם יתכן שהבטוח לאומי יעכב לי משכורת חודשית על בצוע מילואים במשך שנה שלימה בגלל בעיות פרוצדוראליות שלו, והתעקשות פקידים שלו ( שבסוף התברר שלא צדקו בכלל) ועלי - איש המילואים לממן את העלויות האלו?!

תיאורטית יש לך הילה לתביעה משפטית

המלצתי - בדוק אפשרות להגיש בנושא תביעה לבית דין לתביעות קטנות.

z i v1

New member
הלוואי...

לפי חוק הבטוח הלאומי - הוא פטור מלשלם ריביות על הכספים - כך שמבחינה משפטית טהורה הוא צודק. טענתי היא, כיצד יתכן שפקיד "קטן" מסובב את כל המערכת על חשבון איש המילואים שהפסיד עבודה בגלל זה!!! ואני עוד בתמימותי מנסה להסביר לו שאני בסך הכל תובע את הכסף שהפסדתי בגלל שרותי את המדינה ולא איזה קיצבה שאני מנסה "למצוץ" מהמדינה. מאוד עניין אותו בלשון המעטה...אבל את המחיר אני שילמתי והוא ימשיך להתעלל באנשי המילואים.

ניר נגר

New member
זיו, האטימות של ביטח לאומי ידועה

לכל, ולא רק בתחום המילואים. אחרי הצבא הייתי מובטל כמה שבועות, כעיקרון לא הלכתי לחתום אבטלה, אחרי כמה שנים טובות, שולחים לי מביטוח לאומי חוב...מבחינתם עבדתי! היום אני שולח ללשכת האבטלה כל אחד שהוא מובטל אומר להם ללמוד מהמקרה שלי! אנשים שלא יחתמו אבטלה (זה חוסך כסף למדינה) המדינה עוד תיקח מהם כסף..נו? זו לא אטימות? כל הכבוד על המלחמה שלך, תיסתכל על חצי הכוס המלאה..קיבלת את הכסף! ישנם מאות אחרים שלא קיבלו בגלל שלא היה להם את הכוח להילחם בטחנות רוח

z i v1

New member
בבקשה. קבל אתגר.

לפני שנתיים יצאתי למילואים ןלאחר ריב מר עם הבטוח הלאומי, הסכימו להכיר לי בעובדה שלא היו לי 60 ימי עבודה בפועל(!) בשלושת החודשים לפני ביצוע המילואים ועל כן שילמו לי לפי שכר של שלושה חודשים גבוהים מהחצי שנה שלפני המילואים. ( לא לפני שהוציאו לי את הנשמה עד אז). למרות ההטבה הנ"ל בחישוב תגמול המילואים, התברר לי שהפסדתי עדיין סכום נכבד יחסית למשכורת שירדה לי בעקבות ביצוע המילואים. (יש תלושים - לא בעייה להוכיח זאת). בטוח לאומי טוען שזה החוק - ואין מה לעשות. בסעיף בחוק הנוגע לעניין, יש עוד תת-סעיף האומר שלשר הממונה ( שר הרווחה) יש סמכות להורות לבטוח הלאומי לשלם לאיש המילואים לפי המשכורת שהוא היה מקבל כאילו לא יצא למילואים ( ובלי ממוצעים של חודשים קודמים). ניסיתי לפנות לכבוד השר דאז ( בניזרי) ויועציו החזירו את זכות התגובה לבטוח לאומי שטען שאין תקדים לכזה דבר. בתשובה רשמית נאמר לי שהדבר יבוטא בשינוי חוק שיוזמים בכנסת. במכתב נוסף שטענתי שלא צריך שום חוק מיוחד - יש לשר כבר לפי החוק הנוכחי סמכות ועליו רק להפעילו ( או להגיד שאינו מוכן להפעילו) הם נפנפו אותי במכתב מנומס האומר שהטיפול בנושא הסתיים ותשובה כבר קיבלתי. בקיצור: המכתב לא היגיע לידי השר לעיון. סמכותו לא הופעלה. וחלילה, גם לא נאמר שהשר מתנגד להפעילה ( או שבמקרה שלי - זה לא מצדיק). יש טעם לאחר שנתיים לפנות לשר החדש עם אותם יועצים?

למעלה